Written by 22:54 Αρχική Σελίδα

Επιστολή του Συλλόγου Κ.Ν. Χαλκιδικής προς τη ΔΟΕ για την αξιολόγηση

 

Δείτε την επιστολή του Συλλόγου Κ.Ν. Χαλκιδικής προς τη Δ.Ο.Ε. για την Αξιολόγηση:

ΘΕΜΑ: Π.Δ.152/2013 ‘’Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης’’

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, μέλη του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος,

στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας (5 Νοέμβρη 2013), κοινή αντίληψη του συνδικάτου και των εκπροσώπων του ήταν η καταδίκη της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Αιχμή του δόρατος της βαρβαρότητας του μοντέλου διακυβέρνησης είναι η κατάλυση κάθε έννοιας κράτους δικαίου και πρόνοιας που εκφράζεται με έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Εγκυκλίους που αντιστρατεύονται ρητά θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος.

Συνέπεια της τραγικής ακολουθούμενης εκπαιδευτικής πολιτικής είναι όσα δεινά παρουσιάζονται καθημερινά στα σχολεία μας και οδηγούν γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς στη διεκδίκηση των αυτονόητων. Η επιθετική πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαίτερα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς με πειθαναγκασμούς, εξωτερικό έλεγχο, επιστρατεύσεις και επικοινωνιακές ή αστυνομικού τύπου απειλές, οδηγούν σε οριστική ρήξη τις σχέσεις μας. Εκπαιδευτικοί λειτουργοί και πολιτική ηγεσία βρισκόμαστε πλέον σε σαφή αντίρροπη δράση, με τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς να επενδύουν τη ζωή τους στη συντήρηση των εκπαιδευτικών δομών και στην οικοδόμηση ενός ασφαλούς παιδαγωγικού πλαισίου με καθημερινό έργο σε συνεργασία με τους γονείς και τις τοπικές κοινωνίες και την κυβέρνηση να υπονομεύει στοχευμένα κάθε έννοια δικαίου, φθάνοντας ακόμα να σπιλώνει προσωπικές και επαγγελματικές πτυχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ανήμπορη η πολιτική ηγεσία να οικοδομήσει επιλέγει την αποδόμηση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευσης. Η ‘’διαβούλευση’’ του Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση ολοκληρώθηκε μετά την προσχηματική διαδικασία και αφού φρόντισε η κυβέρνηση να δημιουργήσει πρωθύστερα την ‘’Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση’’, αδυνατώντας βέβαια σήμερα να πείσει την ελληνική κοινωνία για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

 

Συντασσόμενοι στο πλευρό της Ομοσπονδίας διεκδικούμε την κατάργηση του εκφυλιστικού Π.Δ. και την αναδιάταξη του εκπαιδευτικού τοπίου στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας. Είναι κρίσιμο ωστόσο να διασαφηνιστεί ρητά και ξεκάθαρα από την Ομοσπονδία η επιλογή στρατηγικής, στην οποία θα συνταχθούμε ΕΝΙΑΙΑ όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία. Είναι κρίσιμο να αναλυθεί διεξοδικά το πλαίσιο δράσης όπως ακροθιγώς αναφέρεται στο πρόσφατο δελτίο τύπου (13/11/2013, αρ.πρωτ.398) της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το οποίο: ‘’αποτρέπουμε την πραγματοποίηση των σεμιναρίων των στελεχών για την ψευδεπίγραφη αυτοαξιολόγηση, ενημερώνουμε εκπαιδευτικούς, φορείς και γονείς για τις θέσεις μας και τις πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου, απαιτούμε συνάντηση – ουσιαστική συζήτηση με την πολιτική ηγεσία, παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην εφαρμοστούν οι νόμοι που θα διαλύσουν το δημόσιο σχολείο και θα εξοντώσουν τους εκπαιδευτικούς’’.

Συνάδελφοι του Δ.Σ. της ΔΟΕ είναι ρητή και αδιαπραγμάτευτη η απόφαση του συνδικάτου, στο επίπεδο του συλλόγου μας, να αντιταχθεί με κάθε μέσο στην υποβάθμιση του εκπαιδευτικού αγαθού. Για το λόγο αυτό οργανώνουμε άμεσα δράσεις ενημέρωσης των συναδέλφων και των τοπικών κοινωνιών για το πραγματικό σχεδιασμό της ακολουθούμενης κυβερνητικής εκπαιδευτικής πολιτικής, αναμένοντας από εσάς την ανάληψη πρωτοβουλιών σε κεντρικό επίπεδο και την καθοδήγηση των πρωτοβάθμιων οργανώσεων σε έναν αγώνα ΕΝΙΑΙΟκαι ΤΕΛΙΚΟ επικράτησης απέναντι στην κυβερνητική λαίλαπα.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κεντρικής & Νότιας Χαλκιδικής

Last modified: 23 Νοεμβρίου 2013

Close