Written by 22:22 Αρχική Σελίδα

Επιστολή διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων για τις τοποθετήσεις του κλάδου ΠΕ32 και ενημέρωση

logo
Επιστολή διαμαρτυρίας του Π.Ε.ΣΥ.Θ. προς το Υπουργείο Παιδείας για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Προς:
Υπουργό Υ.ΠΑΙ.Θ., κο Αρβανιτόπουλο

Υφυπουργο Υ.ΠΑΙ.Θ., κο Κεδίκογλου

Τμήμα Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κοινοποίηση: Διδασκαλική Ομοσπονδια Ελλάδας
Θέμα:

Διαμαρτυρία Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων σχετικά με την Α’ φάση τοποθετήσεων αναπληρωτών κλάδου ΠΕ32Αγαπητοί Κύριοι,
Είμαστε αναγκασμένοι να απευθυνθούμε στην ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με την Α’ φάση τοποθετήσεων αναπληρωτών κλάδου Π.Ε.32.
Δυστυχώς στην επιστολή που είχαμε αποστείλει στο Υπουργείο πριν από ένα μήνα και απευθυνόταν στον Υπουργό κο Αρβανιτόπουλο, τον Υφυπουργό κο Κεδίκογλου και το τμήμα προσωπικού Π.Ε. δεν λάβαμε απάντηση και δυστυχώς εκ νέου βλέπουμε να επαναλαμβάνονται λάθη της περσινής χρονιάς. Στην επιστολή μας ζητούσαμε να κοινοποιηθούν στην ΔΟΕ και στον Σύλλογό μας, τα κενά για το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στην Ελλάδα, προσπαθώντας να προλάβουμε παραλείψεις περιοχών ή ανισοκατανομή τοποθετήσεων όπως συνέβη πέρσι.
   Φέτος λοιπόν και πάλι από τις περιοχές τοποθέτησης λείπουν παντελώς οι παρακάτω περιοχές: Λάρισα, Τρίκαλα, Άρτα, Κεφαλλονιά, Β΄ Ανατολικής Αττικής, ενώ για πολυπληθείς περιοχές στις οποίες υπάρχουν και λειτουργούν πολλά σχολεία ΕΑΕΠ παρουσιάζεται μειωμένος αριθμός τοποθετήσεων σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες σε εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής.
Είναι δυστυχώς αυτονόητο ότι όπως και πέρσι οι περιοχές αυτές θα μείνουν χωρίς εκπαιδευτικούς για το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής και οι συνάδελφοι (δάσκαλοι και ειδικότητες) που υπηρετούν στα σχολεία αυτά θα πιεστούν αφόρητα να καλύψουν τις ώρες που λείπουν. Οι μαθητές ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας θα αναμένουν την Β΄ φάση του Υπουργείου που φυσικά ως δια μαγείας τα κενά θα «ανοίξουν» και συνάδελφοι των περιοχών αυτών θα έχουν τοποθετηθεί μακριά από τον τόπο διαμονής τους επιβαρύνοντας με έξοδα το οικογενειακό ταμείο.
   Διαμαρτυρόμαστε έντονα για όλα τα παραπάνω και ζητούμε την ανακοινοποίηση στο ορθό του πίνακα τοποθετήσεων για τον κλάδο μας με την προσθήκη των περιοχών και των κενών. Επίσης. Την παράταση της ημερομηνίας παρουσίας των εκπαιδευτικών για ανάληψη υπηρεσίας από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Πλέον αυτών επιθυμούμε να μας αποσαφηνιστούν τα παρακάτω:
· Μολονότι ο νόμος δίνει περιθώριο παρουσίας στον περιοχή τοποθέτησης για ανάληψη υπηρεσίας 5 ημερών η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ ορίζει μόνο την Τρίτη 1 Οκτωβρίου για την παραπάνω διαδικασία. Τι θα γίνει με συναδέλφους που δεν έχουν την δυνατότητα να παρουσιαστούν την 1η Οκτωβρίου;
· Ορίζει και πάλι η ανακοίνωση του Υ.ΠΑΙ.Θ.: οι προσλαμβανόμενοι… θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Εξ’ όσων γνωρίζουμε οι τοποθετήσεις γίνονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια και ο διευθυντής εκπαίδευσης τοποθετεί προσωρινά για το ανώτερο χρονικό διάστημα δύο μηνών.

Σε τι αποσκοπεί η συγκεκριμένη αναφορά;
· Η εγκύκλιος του Υπουργείου σχετικά με τους συναδέλφους ΠΕ70 και την λειτουργία του Ολοήμερου σχολείου εκτός του ότι δημιουργεί πλεονασματικά υπεραρίθμους ΠΕ70 και τους οδηγεί εκτός διευθύνσεων εκπαίδευσης που ανήκουν, αφήνει αίωλη την λειτουργία του Ολοήμερου.
· Ποιός θα ορίζεται υπεύθυνος ολοήμερου;
· Οι ώρες σίτισης θα χρεωθούν σε ειδικότητες;
· Στην περίπτωση αυτή θεωρούμε αυτονόητο ότι θα υπολογίζονται στο διδακτικό ωράριο των συναδέλφων.
· Τι σκοπεύει να κάνει το ΥΠΑΙΘ με τα κλασσικού τύπου ολοήμερα;
· Πότε θα τοποθετηθούν συνάδελφοι ειδικοτήτων σε αυτά;

Αναγνωρίζοντας το επείγοντος του θέματος αναμένουμε απάντησή σας σύντομα ώστε να ενημερώσουμε συναδέλφους και ενδιαφερόμενους γονείς.

Για το Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Νεόφυτος Παναγιώτου

Βένια Κολοτούρου

Ενημέρωση σχετικά με τη διαμαρτυρία του Π.Ε.ΣΥ.Θ. για τις τοποθετήσεις του κλάδου ΠΕ32

 

Συνάδελφοι,Με δεδομένη και τη φετινή λανθασμένη τοποθέτηση αναπληρωτών ειδικοτήτων (και του κλάδου μας ΠΕ32) για τα σχολεία με ΕΑΕΠ μεταβήκαμε σήμερα στο Υπουργείο για να καταθέσουμε επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα και να ζητήσουμε την άμεση διόρθωση του πίνακα τοποθετήσεων. Συναντηθήκαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες (διευθύντρια Προσωπικού κυρία Καρδαμίτση) αλλά και το Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Παιδείας κ. Βασιλόπουλο και με μέλη του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού κ. Κεδίκογλου.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προθυμία εκ μέρους των υπηρεσιακών παραγόντων, τόσο να μας δεχτούν και να μας ακούσουν όσο και να προβούν στην απαραίτητες ενέργειες ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μας.
Θα θέλαμε να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για το κ. Βασιλόπουλο. Η κλήση όμως εκ μέρους του, του προσωπικού ασφαλείας του Υπουργείου απέναντι στην έντονη απαίτησή μας να δεσμευτεί για παράταση της προθεσμίας παρουσίας των αναπληρωτών στις περιοχές τοποθέτησής τους, νομίζουμε δεν αφήνει περιθώρια «συνεργασίας».
Τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη έως και τις 16.00 που ο εκπρόσωπός μας παρέμεινε στο Υπουργείο ζητώντας δεσμεύσεις το μόνο για το οποίο μπορούμε με βεβαιότητα να σας ενημερώσουμε είναι ότι η εισήγηση του Τμήματος Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αφορούσε σε ανακοινοποίηση του πίνακα στο ορθό με προσθήκες των περιοχών και των κενών που έλειπαν. Επίσης στην παράταση παρουσίασης των εκπαιδευτικών τουλάχιστον μία ημέρα. Επίσης το Τμήμα του Υπουργείου «έτρεξε» το σύστημα τοποθετήσεων και άρα αυτή τη στιγμή αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση του Υπουργού και του Γραφείου του τόσο στα αιτήματά μας όσο και στην εισήγηση του αντίστοιχου τμήματος του ΥΠΑΙΘ.   Ας ελπίσουμε πως δε θα γίνουμε για μία ακόμη φορά μάρτυρες της αναλγησίας και της απροθυμίας της πολιτικής ηγεσίας να αντιμετωπίσει τους εκπαιδευτικούς ως ανθρώπους και όχι μόνο ως νούμερα και στατιστικές.

Last modified: 30 Σεπτεμβρίου 2013

Close