Written by 20:20 Πολιτισμός>Εκδηλώσεις

Επιστημονικό συνέδριο της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε., προς τιμή του Μπέρτολτ Μπρεχτ, θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του (Αίθουσα Συνεδρίων) στις 27 και 28 Απριλίου 2013.

“…Κι η τέχνη πρέπει, σ’ αυτούς τους καιρούς των αποφάσεων ν’ αποφασίσει. Μπορεί να κάνει τον εαυτό της όργανο μιας μικρής μερίδας ορισμένων που παίζουν τις θεότητες της μοίρας για τους πολλούς και που απαιτούν μια πίστη που πρέπει πρώτ’ απ’ όλα να είναι τυφλή, και μπορεί να σταθεί στο πλευρό των πολλών και να βάλει τη μοίρα τους στα δικά τους χέρια. Μπορεί να παραδώσει τον άνθρωπο στις συγχύσεις, τις αυταπάτες και τα θαύματα, και μπορεί να παραδώσει τον κόσμο στον άνθρωπο. Μπορεί να μεγαλώσει την αμάθεια και μπορεί να μεγαλώσει τη γνώση. Μπορεί να κάνει έκκληση στις δυνάμεις που αποδείχνουν τη δύναμη τους καταστρέφοντας, και στις δυνάμεις που αποδείχνουν τη δύναμη τους βοηθώντας…”

Απόσπασμα από το “Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια” του Μπέρτολτ Μπρέχτ (Συνέδριο για την υπεράσπιση της κουλτούρας, Παρίσι, 1935).

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 27 & 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

«Μπρεχτ : “Ελπίζω στους σεισμούς που μέλλονται να ‘ρθούν”»

Αυτός είναι ο τίτλος του επιστημονικού συνεδρίου που οργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, προς τιμή του Μπέρτολτ Μπρεχτ, και το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του (Αίθουσα Συνεδρίων) στις 27 και 28 Απριλίου 2013.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ