Written by 16:01 Αποφάσεις Δ.Σ.

Επίσχεση εργασίας αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ – Σύγκλιση συλλόγων διδασκόντων στα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα (800) Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των συναδέλφων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2010

Αρ. Πρωτ.: 6

Προς: Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας

Θέμα 1οΕπίσχεση εργασίας αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. της ΔΟΕ, στη συνεδρίασή την Τετάρτη 8-12-2010 λαμβάνοντας υπόψη του το γεγονός ότι οι αναπληρωτές που προσελήφθησαν μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, παραμένουν απλήρωτοι επί τρίμηνο (Σεπτέμβρης – Οκτώβρης – Νοέμβρης), παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπ. Παιδείας, ομόφωνα αποφάσισε να καλέσει τους συναδέλφους αναπληρωτές ΕΣΠΑ να προβούν σε επίσχεση εργασίας, καταθέτοντας σχετική δήλωση στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την Πέμπτη 16 του Δεκέμβρη 2010.

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου http://www.syllogosperiklis.gr μπορείτε να βρείτε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΔΟΕ και το υπόδειγμα της εξώδικης δήλωσης για την επίσχεση εργασίας.

Για το θέμα της επίσχεσης και την οργάνωση της κατάθεσης των δηλώσεων στη β’ Δ/νση Π.Ε. Αθήνας θα ενημερωθείτε με επόμενη ανακοίνωση του Συλλόγου.

Θέμα 2οΣύγκλιση συλλόγων διδασκόντων στα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα (800)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μετά από την τρίμηνη λειτουργία των σχολείων με το Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θεωρεί απαραίτητη τη σύγκλιση των Συλλόγων Διδασκόντων στα σχολεία αυτά, προκειμένου να συζητήσουν και να διατυπώσουν τα πρώτα συμπεράσματα για τη λειτουργία τους. Τα συμπεράσματα αυτά θα βοηθήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο να καταγράψει τα σημαντικότερα προβλήματα, να αποκρυσταλλώσει τη θέση του και να εκφράσει με αυθεντικό τρόπο τους προβληματισμούς και την αγωνία των μαχόμενων συναδέλφων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αν και γνωρίζουμε το αντικειμενικό πρόβλημα της έλλειψης χρόνου για τη σύγκλιση του Συλλόγου Διδασκόντων, σας καλούμε να υπερβείτε τις δυσκολίες και συζητήσετε ουσιαστικά. Δεν πρόκειται για μια «υπηρεσιακή» συνεδρίαση ρουτίνας, αλλά για μια πολύ ουσιαστική, συνδικαλιστική διαδικασία που αφορά εμάς, τα παιδιά μας, το παρόν και το μέλλον της εκπαίδευσης.

Θέμα 3οΧριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των συναδέλφων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια της καθιερωμένης χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης για τα παιδιά των συναδέλφων μας, την Κυριακή 19/12ώρα 11.00 στον κινηματογράφο ΑΒΑΝΑ (Κηφισίας 234 & Λυκούργου, Χαλάνδρι) θα προβληθεί η ταινία κινούμενων σχεδίων «Οποπομόζ», του πολυβραβευμένου Ενζο Ντ’ Αλο, ενός από τους σημαντικότερους Ιταλούς δημιουργούς ταινιών κινουμένων σχεδίων. Η ταινία είναι μεταγλωττισμένη και η είσοδος ελεύθερη.

enim_25-11-2010_clip_image002

Last modified: 8 Δεκεμβρίου 2010