Written by 17:19 Αρχική Σελίδα

Έως και 12% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Γκρεμίζεται η Ν.Δ. Θρίλερ για την αυτοδυναμία(Συνεχής Ενημέρωση)

 

Αλλάζουμε σελίδα

Αντιδράσεις κομμάτων:

Στα αποτελέσματα των exit polls αναφέρθηκαν  στελέχη της ΝΔ:

 “Δεν είναι αποτελέσματα τα exit polls” και αναμένουν τα τελικά αποτελέσματα, προκειμένου να τοποθετηθούν

Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ): Νίκη της αυτοπροσδιοριζόμενης αριστεράς.

 ΠΑΣΟΚ:

 Αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου κυριάρχησαν στο πρώτο σχόλιο κύκλων του ΠΑΣΟΚ για τα exit polls. “Aν χαθεί η τρίτη θέση για το ΠΑΣΟΚ η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο και αν τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή οι ευθύνες αυτές θα είναι πιο μεγάλες” σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη.

 Κ.Κ.Ε.

Στο πρώτο άτυπο σχόλιό του το ΚΚΕ αναφέρει ότι «η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κυρίως ψήφος απόρριψης της προηγούμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» προσθέτοντας ότι είναι «ψήφος που περιέχει προσδοκία μειωμένων απαιτήσεων, ικανοποίησης, έστω και λίγων. Ταυτόχρονα δεν είναι ψήφος συνολικής αποδοχής και μεγάλων προσδοκιών, με μία έννοια είναι ψήφος υπό αίρεση, υπό εξέταση της πορείας της νέας κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Το εκλογικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε κάτω από την πίεση ενός ρεύματος άμεσης κυβερνητικής εναλλαγής. Επικράτησε η λογική «ποια κυβέρνηση-ποιος διαπραγματευτής» πάντα μέσα στα αντιλαϊκά τείχη της ΕΕ, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του λαού. Το σύστημα καταφέρνει ακόμα να εγκλωβίζει εκλογικά την λαϊκή δυσαρέσκεια σε δρόμους ανώδυνους, ελεγχόμενους από το ίδιο» σχολιάζει το ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά το διαφαινόμενο ποσοστό του ΚΚΕ, το κόμμα επισημαίνει ότι «φαίνεται να επιβεβαιώνεται μια τάση επανασυσπείρωσης γύρω από το ΚΚΕ και με νέους ψηφοφόρους που εκφράστηκε και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014.

Όσοι έκαναν το θετικό βήμα, για πρώτη φορά και ψήφισαν ΚΚΕ σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να το συνεχίσουν, μέσα σε αυτές τις συνθήκες δικομματικής

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθαρή ήττα της Νέας Δημοκρατίας

Νίκος Βούτσης:

«Νομίζω ότι γίνεται ένα πολύ μεγάλο βήμα για την Αριστερά, την Ελλάδα και την Ευρώπη και ένα ακόμα πιο μεγάλο βήμα για τον ελληνικό λαό, αλλά και για τους λαούς της Ευρώπης» δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls).

«Το αποτέλεσμα αυτό, όταν σχηματοποιηθεί, θα αποτελέσει μία τομή στις εξελίξεις και θα είναι προάγγελος ενός διαφορετικού πολιτικού συσχετισμού σε ευρωπαϊκή κλίμακα -όχι μόνο στην Ελλάδα- για να υπάρξει υπέρβαση της κρίσης υπέρ των εργαζομένων και για την ανάκτηση αυτών που με τόση αναλγησία έχασαν τα προηγούμενα χρόνια» ανέφερε ο κ. Βούτσης και κατέληξε:

«Είμαστε ευτυχισμένοι, ο λαός έδωσε το σήμα προς όλους και νομίζω ότι από αύριο όλες οι πολιτικές ηγεσίες θα πειθαρχήσουν ή τουλάχιστον θα προβληματιστούν και στο σήμα που δόθηκε».

Ξεκίνησαν τα όργανα στη Ν.Δ.:

Ευάγγελος Αντώναρος, στενός συνεργάτης μέχρι και σήμερα, του Κώστα Καραμανλή.

«BACK TO THE ROOTS. Επιστροφή στις ρίζες. ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΑ» έγραψε στο twitter ο Ευάγγελος Αντώναρος μετά την ανακοίνωση των exit polls που δείχνουν μεγάλη ήττα της ΝΔ. Μάλιστα τόνισε: «Συντριπτική ηττα και πλήρης αποδοκομασία της στρατηγικής του φόβου και του αποκλεισμού της κεντροδεξιάς και όσων τις έκαναν σημαία της ΝΔ».

«Νιώθω ότι η Νέα Δημοκρατία, το τελευταίο διάστημα, με δικές μας πράξεις και παραλείψεις, έχει αποκοπεί από τον στρατηγικό στόχο του μεσαίου χώρου» ανέφερε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε δηλώσεις του λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες.

«Δώσαμε τον μεσαίο χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και κόψαμε τον ομφάλιο λώρο με την μεσαία αστική τάξη» πρόσθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Το σχόλιό του για τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls έκανε ο Γιώργος Βουλγαράκης, μέσω facebook.

Ο πρώην υπουργός έγραψε μεταξύ άλλων ότι «ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ΝΔ στη Ρηγίλλης και τις αρχές της».

Στην ίδια γραμμή φαίνεται ότι βρίσκονται η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Και οι δύο εκτιμούν ότι η στρατηγική που ακολούθησε η ΝΔ ήταν λάθος και απομάκρυνε το κόμμα από το κέντρο.

Από το περιβάλλον Σαμαρά γίνεται λόγος ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εγγυάται την ενότητα του κόμματος, ενώ αναφέρεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο να πάει προς συνέδριο ανασυγκρότησης της παράταξης.

Με βάση τα παραπάνω δεν τίθεται κανένα θέμα παραίτησης του Αντώνη Σαμαρά όπως σημειώνεται, ενώ κάποιες αντιδράσεις έχουν ήδη γίνει γνωστές. Τα παραπάνω πιθανότατα θα ειπωθούν από τον κ. Σαμαρά και κατά τη δήλωση που θα κάνει μετά την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων.

 

Θρίλερ για την αυτοδυναμία – Μάχη για την τρίτη θέση

Τελική Εκτίμηση

 

 

Last modified: 25 Ιανουαρίου 2015

Close