Written by 20:16 Αρχική Σελίδα

Εντολή Α. Μπαλτά-Τ. Κουράκη να αποσυρθεί η εγκύκλιος για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων

Aντέδρασαν ο υπουργός Α. Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής Τ. Κουράκης στην   αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας που εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία καλούσε τους Διευθυντές Δ/θμιας Εκπαίδευσης να κινήσουν τις διαδικασίες με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κάλεσε τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης που εξέδωσε την εγκύκλιο και του ζήτησε να  την ανακαλέσει, και να αποστείλει σχετικό έγγραφο προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η εγκύκλιος για την κατάργηση των σχολικών μονάδων εκδόθηκε με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου 2015, την ίδια ημέρα που ο Τάσος Κουράκης στη Βουλή δήλωνε τα εξής:

«Τερματίζουμε την πολιτική καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Επανεξετάζουμε, όμως, τη λειτουργία σχολικών μονάδων που καταργήθηκαν στη βάση παιδαγωγικών και κοινωνικών κριτηρίων».

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο

Το υπουργείο Παιδείας με  την εγκύκλιο που φέρει ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου 2015  -και ανακαλείται -καλούσε τους Διευθυντές Δ/θμιας Εκπαίδευσης μέχρι και 20-02-2015, να ζητήσουν εγγράφως:

α) Τη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων επί των προτάσεων για κάθε είδους σχολική μεταβολή (ίδρυση, συγχώνευση, κατάργηση και μετατροπές σχολικών μονάδων, προσθήκη νέων ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ. αρμοδιότητάς τους) για το σχολικό έτος 2015-2016 (αφού υποβάλλουν τις σχετικές τους προτάσεις στους οικείους Δήμους) και

β) Την πρόταση των Περιφερειακών Επιτροπών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Π.Ε.Ε.Ε.Κ.) για τις περιπτώσεις ιδρύσεων και προσθήκης ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων σύμφωνα με την περίπτωση α΄ της παρ. 3 του άρθρου 7 του Ν.3879/2010 (Α΄ 163), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 8 του Ν.4186/2013 (Α΄ 193) όπου ορίζεται το εξής: «Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα δημόσια Επαγγελματικά Λύκεια παρέχουν ειδικότητες οργανώνουν τμήματα, σύμφωνα με τις εθνικές περιφερειακές ανάγκες της εθνικής οικονομίας, τις προτάσεις των Περιφερειακών Επιτροπών Επαγγελματικής Κατάρτισης….» και να κοινοποιήσουν τα ανωτέρω έγγραφα στην υπηρεσία μας και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Το υπουργείο ζητούσε από τους Διευθυντές Δ/θμιας Εκπαίδευσης, αφού συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και τις προτάσεις των Περιφερειακών Επιτροπών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, να τις διαβιβάσουν μέχρι και 20-03-2015 στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Last modified: 12 Φεβρουαρίου 2015