Written by 14:15 Slider, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου, Επικαιρότητα

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: Ανακοίνωση, κάλεσμα σε συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

Ανακοίνωση, κάλεσμα σε συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, 28-8-17, ώρα 12

Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, τα πρωτοβάθμια σωματεία, ΕΛΜΕ και Συλλόγους ΠΕ, τις επιστημονικές ενώσεις των κοινών ειδικοτήτων, και τους αιρετούς ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ, σε συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας, στο Υπουργείο Παιδείας, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι.

Μετά και την ολοκλήρωση της Β’ φάσης αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΕ, δεκάδες συνάδελφοι παρέμειναν χωρίς την αναγκαία για αυτούς απόσπαση. Όχι επειδή δεν υπήρχαν κενά προς κάλυψη, αλλά γιατί, κάποιοι μεθόδευσαν αυτό το αποτέλεσμα, αποκλείοντας τα κενά κοινών ειδικοτήτων της Α/θμιας Εκπ/σης από τις περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας, Κεντ. Μακεδονίας και συρρικνώνοντας τα κενά της Β/θμιας εκπαίδευσης, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.

Σε αυτή την κατάσταση, ξυπνάνε οι μνήμες μας από την προετοιμασία του σχολικού έτους 2013-4, επί υπουργείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου, με τις γνωστές πια, μεθοδεύσεις του τότε συμβούλου κ. Λάσκαρη, που ξεκίνησαν από την διαθεσιμότητα των ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης, συνεχίστηκαν με το πάγωμα των αποσπάσεων και ολοκληρώθηκαν με τη θολή και αδιευκρίνιστη διαδικασία υποχρεωτικών μετατάξεων από τη Β/θμια στην Α/θμια εκπαίδευση, διαδικασίες που ακόμα και σήμερα, δεν έχουν ξεπεραστεί.

Το αίσθημα ματαίωσης που όλοι βιώσαμε τότε, επανήλθε στα πρόσωπά μας, βάζοντας την οικογενειακή μας γαλήνη, τη συνύπαρξή μας με τους συνυπηρετούντες συζύγους, τα βρέφη και τα παιδιά μας, και γενικότερα την ανάγκη να βρεθούμε κοντά στους τόπους συμφερόντων μας, απέναντι από το ιερό δικαίωμα στην εργασία και το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στη δημόσια εκπαίδευση. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς, οδηγούμαστε ξανά στη «λύση» της άδειας άνευ αποδοχών, προκειμένου να μη διαλύσουμε τις οικογένειές μας και τη ζωή μας.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να διασπαστούμε ως προσωπικότητες.

Απαιτούμε να μας αντιμετωπίσετε ισότιμα, σαν εκπαιδευτικούς – δημόσιους λειτουργούς, κι όχι σαν αριθμούς, χαλκευμένους στο πλαίσιο της λογιστικής διαχείρισης των εκπαιδευτικών δαπανών. Απαιτούμε να επαναληφθεί η διαδικασία της Β’ φάσης αποσπάσεων, με όλα τα πραγματικά κενά που έχουν δοθεί σε Β/θμια και Α/θμια εκπαίδευση, σε όλες τις περιφέρειες της επικράτειας.

το ΔΣ της Ένωσης

Last modified: 26 Αυγούστου 2017