Written by 07:08 Ανακοινώσεις, Παλότερες Παρατάξεις, ΡΩΓΜΗ στο «Αδιέξοδο..»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της ΡΩΓΜΗΣ για την Συνεδρίαση του ΔΣ στις 7/2

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Την Τρίτη  7/2 πραγματοποιήθηκε η  τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ.  του Συλλόγου με την παρουσία έξι από τα εφτά μέλη του συμβουλίου. Απουσίαζε ο συνάδελφος Τσιρίγος .

Στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος αναφέρθηκε στο πλάνο δράσης της Ομοσπονδίας εν όψει  των επικείμενων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης ζητώντας από τα μέλη του δ.σ να τοποθετηθούν.

Το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος Παπασπύρος και είπε ότι  η παράταξη του προτείνει να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση όσο το δυνατό πιο αργά ώστε να υπάρξει προετοιμασία όσο το δυνατό  μεγαλύτερη με περιοδεία και ενημέρωση στα σχολεία. Για την προπαγάνδισή της πρότεινε να κυκλοφορήσει αφίσα. Επίσης  προτάθηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Β Αθήνας προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τα κενά αλλά και την αδιαφάνεια στις τοποθετήσεις.

Επιπλέον μετέφερε πρόσκληση για κοινή σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων της εκπαίδευσης από την Αττική για πραγματοποίηση κινητοποίησης στην περιφερειακή διεύθυνση.

Τελικά επεκράτησε μάλλον συναινετικό κλίμα από τους εκπροσώπους ΑΚΣΥΑ-ΔΑΚΕ όσο αναφορά το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεων . Εμείς ως «Ρωγμή» επισημάναμε ότι η  ΔΟΕ έχει σοβαρές ευθύνες με την ακινησία που επιδεικνύει ενώ δεν παραλείψαμε να υπογραμμίσουμε ότι η κίνηση αυτή είναι μόνο και μόνο για να βγάλει την υποχρέωση . Ευθύνη όμως έχουν και οι ίδιοι οι συνάδελφοι  που παραμένουν σιωπηλοί και αναμένουν μία πρωτοβουλία από τα πάνω.. Συμφωνήσαμε πάντως να γίνει η συνέλευση όσο το δυνατόν πιο αργά ώστε να υπάρξει προετοιμασία κα ενημέρωση των συναδέλφων .

Εντέλει αποφασίστηκε ομόφωνα  η πραγματοποίηση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την Τετάρτη 22 του μήνα στο 7ο Δ.Σ Αγίας Παρασκευής στις 6.30μμ.Παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Β Αθήνας την Δευτέρα 20 του μήνα στις 2.30μμ.Συμμετοχή στη σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων τη Δευτέρα 13 του μήνα με πρόταση για κινητοποίηση στην περιφέρεια στις 3 ή 10 Μαρτίου.

 Επίσης η Διέξοδος  κατέθεσε  πρόταση  να γίνει  εκδήλωση με αντιφασιστικό περιεχόμενο , να σταλεί αντιφασιστικό  εκπαιδευτικό υλικό στα σχολεία και επισημάνθηκε και από τις άλλες παρατάξεις  ότι σε σχολεία του συλλόγου μας έχουν ενταθεί ομαλά , προσφυγόπουλα. Συμφωνήσαμε ομόφωνα ότι  αυτό πρέπει να αναδείξουμε.

Στη συνέχεια από μέλη της Ρωγμής έγινε αναφορά στην εμφάνιση φειγ βολάν με ρατσιστικό και ξενοφοβικό περιεχόμενο έξω από σχολεία του Χαλανδρίου .Τα φειγ βολάν έφεραν την υπογραφή της Χρυσής Αυγής. Την περίπτωση  γνώριζε και ο αντιπρόεδρος Παπασπύρος .Προτείναμε να γραφτεί ανακοίνωση που να καταδικάζει αυτή την ενέργεια  και  να βγει αφίσα με  ηχηρό αντιφασιστικό περιεχόμενο για να μπει έξω από τις πόρτες των σχολείων .  Αντέδρασαν οι εκπρόσωποι της ΑΚΣΥΑ και της ΔΑΚΕ που θεώρησαν ότι μία τέτοιου είδους αφίσα θα είναι τόσο προκλητική που θα εγείρει ξενοφοβικές αντιδράσεις και θα πριμοδοτήσει την Χρυσή Αυγή . Στο θέμα παρενέβη η Διέξοδος η οποία είπε ότι είναι καλό να αναληφθούν πρωτοβουλίες εναντίον του φαινομένου και να τυπωθεί μία προσεκτική , όπως είπε, αφίσα για την προπαγάνδιση των δράσεων . Στο σημείο εκείνο και ελλείψει διαδικασίας  έπεσαν πολλές προτάσεις  -σωστός πληθωρισμός- από εκδήλωση ενημέρωσης μέχρι να καλέσουμε και ανθρώπους που εργάζονται στα hotspot να μας μιλήσουν προτάθηκε. Επίσης έπεσε στο τραπέζι και πρόταση να γραφτεί και μία ανακοίνωση την οποία χρεώθηκε η ΄΄Διέξοδος΄΄ Ήταν φανερό ότι ΔΑΚΕ και ΑΚΣΥΑ  απέφυγαν σθεναρά να αναληφθούν σοβαρές και συγκροτημένες πρωτοβουλίες ως απάντηση στη φασιστική πρόκληση. Η Διέξοδος μάλλον με δισταγμό και αμηχανία αντέδρασε.

Το επόμενο θέμα  που απασχόλησε το συμβούλιο ήταν η διαχείριση της  ιστοσελίδας. Ο πρόεδρος Γεωργόπουλος ρώτησε ποιοι από κάθε παράταξη θα είναι υπεύθυνοι για το πεδίο της κάθε παράταξης. Μετά από μία γρήγορη διαβούλευση ορίστηκαν οι εξής :ΔΑΚΕ Γεωργόπουλος, ΑΚΣΥΑ Μπέλεσης ,Διέξοδος Παπασπύρος, Ρωγμή Γκικουρία ΠΑΜΕ Γιανναρά. Ανάμεσα  στα άλλα οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και της ΄΄Διεξόδου΄΄ παρουσίασαν και δύο προτάσεις για την ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου των οποίων τις λεπτομέρειες , φανταζόμαστε, ότι θα πληροφορείτε με νεώτερη ανακοίνωση. Εμείς ως ΄΄Ρωγμή΄΄ δηλώσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μας απασχολεί σε τέτοιες περιόδους που οι επιθέσεις της κυβέρνησης είναι  συνεχείς και σφοδρές.

Από  τη Ρωγμή   κατατέθηκε  σχέδιο ανακοίνωσης το οποίο αναφερόταν σε περιπτώσεις  κάλυψης των κενών των ωρών των ειδικοτήτων  σε σχολεία της δύναμης του συλλόγου που έγιναν αδιαφανώς .(το κείμενο μας  υπάρχει στο πεδίο μας στην ιστοσελίδα όπως και η καταγγελία που μας έκανε το δ.σ. γι αυτό). Το κείμενο της ανακοίνωσης  ενέτασσε  τα περιστατικά  στην εντεινόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική που η ΥΑ Φίλη προξένησε. Το κείμενο διαβάστηκε και οι παριστάμενοι σύμβουλοι κλήθηκαν να τοποθετηθούν.  Το προσπέρασαν και πέρασαν σε άλλα  θέματα.   Όταν επιμείναμε να συζητηθεί και να μπει σε ψηφοφορία το κείμενο της Ρωγμής ,  οι συνάδελφοι της΄΄ Διεξόδου΄΄ εξέφρασαν  αντιρρήσεις για τη διατύπωση σε ένα σημείο του κειμένου και  την γνώμη ότι οι ειδικότητες αναλαμβάνουν τις ώρες της ευέλικτης ζώνης και έτσι οι δάσκαλοι δεν μπορούν να συμπληρώσουν το ωράριο τους σε μία σχολική μονάδα . Επίσης είπαν  ότι  δεν είναι σωστό να επιρρίπτονται ευθύνες στους διευθυντές των σχολείων και στους συναδέλφους γιατί βγάζουμε από το κάδρο τον πραγματικό ένοχο το υπουργείο . Αμέσως οι εκπρόσωποι ΑΚΣΥΑ –ΔΑΚΕ συνηγόρησαν σε αυτό τον ισχυρισμό και ο γραμματέας Μπέλεσης Γιάννης  απευθυνόμενος  κυρίως στις αναπληρώτριες της Ρωγμής   μας κατηγόρησε που γράψαμε ένα τέτοιο κείμενο και δε μιλάμε για τη μείωση των ωρών στα μαθήματα μας , τονίζοντας ότι προτιμά το ωρολόγιο πρόγραμμα να επανέλθει στην μορφή που είχε μέχρι τον Ιούνιο , δηλαδή να ολοκληρώνεται στις 2  το μεσημέρι  και να γίνει δίωρο το μάθημα της θεατρικής αγωγής . Δεν παρέλειψε δε να πει ότι άλλα πράγματα έλεγε πριν λίγο καιρό οι εκπρόσωποι των ΄΄Παρεμβάσεων΄΄ απευθυνόμενος στην εκπρόσωπό μας. Γενικά φάνηκε η απροθυμία τους να ασχοληθούν περαιτέρω. Η Διέξοδος πρότεινε να τεθεί σε διαδικτυακή διαβούλευση . Εμείς είπαμε η διαβούλευση και οι αλλαγές να γίνουν εκείνη τη στιγμή  όπως είχε γίνει και στο προηγούμενο Δ.Σ.  όπου συνδιαμόρφωσαν επιτόπου ένα κείμενο για τις δηλώσεις Κεραμεως . Αρνήθηκαν.  Ζητήσαμε ως ΄΄Ρωγμή΄΄ να μπει το κείμενο σε ψηφοφορία . Ενόσω λέγονταν αυτά ο πρόεδρος είχε σηκωθεί από τη θέση του και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει. Δεχτήκαμε από τον συνάδελφο Παπασπύρο έντονη επίθεση ότι ασχολούμαστε με το ήσσον και όχι με το μείζον που είναι το αίτημα για διορισμούς και τη σύσταση οργανικών των ειδικοτήτων.Ζητήσαμε να γίνει ψηφοφορία για δεύτερη φορά  και εισπράξαμε μία  πάνδημη άρνηση. Κάπου εκεί έληξε η συνεδρίαση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι είναι πλέον φανερό ότι ,σε ένα Δ.Σ. όπου ακόμα και η στοιχειώδης διαδικασία αποτελεί το ζητούμενο ,δεν υπάρχει καμία διάθεση να αναδειχτούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τα σχολεία και τα δικαιώματα των μαθητών .

Last modified: 10 Οκτωβρίου 2022

Close