Written by 19:53 Slider, Αιρετοί, Αρχική Σελίδα

6ο Ενημερωτικό δελτίο

του αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Νίκου Παπασπύρου

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο  «Διέξοδος Εκπαιδευτική Συσπείρωση»

Συναδέλφισσες, οι

Οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών υποβλήθηκαν από τις 21 και μέχρι 30 Απριλίου και η υπαλληλική σχέση λύεται αυτοδικαίως με το τέλος του διδακτικού έτους, εφόσον ο εκπαιδευτικός δεν ανακαλέσει με δήλωση του, εντός μήνα που δικαιούται, την αίτηση παραίτησης που έχει υποβάλλει.

Στη Δ/νση Β΄ Αθήνας έγιναν 111 αιτήσεις για συνταξιοδότηση. Ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος από τον αντίστοιχο περσινό.

Είναι βέβαιο ότι ο αριθμός αυτός θα μειωθεί, αφού κάποιοι συνάδελφοι μας θα κάνουν ανάκληση.

Μέχρι τις 9 Μάη είχαν γίνει 2 ανακλήσεις.

Οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση είναι τώρα  109.

Συγκεκριμένα:

ΠΕ  70:  82

ΠΕ  60:  12

ΠΕ  06:   8

ΠΕ  11:   5

ΠΕ  16:   2

Συναδέλφισσες, οι

Στις 13 Μάη έγινε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας  με  τα εξής θέματα  Ημερήσιας Διάταξης:

Θέμα 1ο : « Πρόταση  για  την τοποθέτηση   Προϊσταμένης σε  2/θ  Νηπιαγωγείο  της  Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας ».

Θέμα  2ο : « Γνωμοδότηση για τη συνάφεια Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών τίτλων σπουδών Εκπαιδευτικών Π.Ε. »

Θέμα 3ο : « Γνωμοδότηση για την χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε εκπαιδευτικούς  της  Δ/νσης  Β΄ Αθήνας ».

Για το 1ο θέμα αποφασίστηκε ομόφωνα ο ορισμός  συναδέλφισσας  ως προϊσταμένης μέχρι το τέλος της θητείας  στις 31-7-2015. Η  συναδέλφισσα ήταν η μοναδική που είχε κάνει  θετική δήλωση και επιθυμούσε να τοποθετηθεί στην κενή θέση της προϊσταμένης .

Για το 2ο θέμα αποφασίστηκε ομόφωνα  η αναγνώριση   της συνάφειας όλων των  Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών τίτλων σπουδών όλων των  εκπαιδευτικών    που είχαν καταθέσει δικαιολογητικά.

Για το 3ο θέμα αποφασίστηκε ομόφωνα    η χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε όσους εκπαιδευτικούς είχαν καταθέσει αίτηση.

Συναδέλφισσα κατέθεσε στο ΠΥΣΠΕ έγγραφο της Δ/νσης  Διοίκησης  Προσωπικού Π.Ε.   του ΥΠΟΠΑΙΘ, με ημερομηνία 23/04/2015,  το οποίο είναι απάντηση σχετικού ερωτήματος της Δ/νσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας  κατά το οποίο δηλώνεται ότι: «δεν είναι επιτρεπτή η θέση χρονικού περιορισμού κατά τη χορήγηση άδειας σε εκπαιδευτικό προς άσκηση   ιδιωτικού έργου». Αυτό σημαίνει πως το υπηρεσιακό συμβούλιο  μπορεί να εγκρίνει  και άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου και πάνω από δέκα ώρες εφόσον δεν παρεμποδίζεται η ομαλή εκτέλεση των εκπαιδευτικών καθηκόντων

Δείτε το έγγραφο:

ιδιωτικό εργο