Written by 22:03 Slider, Αιρετοί, Αρχική Σελίδα

Νίκου Παπασπύρου

και της αναπληρωματικής αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Άννας-Μάγιας Σταυροπούλου

εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  «Διέξοδος Εκπαιδευτική Συσπείρωση»

Θέμα: «Λειτουργικά κενά – Προσωρινές τοποθετήσεις»

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας   με σχετική ανακοίνωσή του  στην  ιστοσελίδα της Διεύθυνσης δηλώνει ότι προέβη  σήμερα  6/9/2015 στην  προσωρινή τοποθέτηση  των Λειτουργικά Υπεράριθμων εκπαιδευτικών κλ. ΠΕ70-Δασκάλων και των Λειτουργικά Υπεράριθμων εκπαιδευτικών κλ. ΠΕ60-Νηπιαγωγών, τους οποίους καλεί  να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 στις σχολικές μονάδες που αναγράφονται στον  πίνακα τοποθετήσεων που αναρτήθηκε.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης για άλλη μια φορά εκδηλώνει τις προθέσεις του να παραβιάζει τις αρχές άσκησης των δημοκρατικών διαδικασιών, της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας οι οποίες εξασφαλίζονται  με τη λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ως συλλογικού οργάνου, εφαρμόζοντάς τες αυτή τη φορά στην πράξη.

Παράλληλα η προσωρινή τοποθέτηση συναδέλφων δίμηνης διάρκειας με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης  ενέχει τον κίνδυνο της μετατροπής τους σε μόνιμες για τη διάρκεια του έτους.

Επιπλέον ανακοινώνει τα λειτουργικά κενά των κλάδων  ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών  κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, χωρίς συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για το σκοπό αυτό. Καλεί δε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς των κλάδων αυτών που βρίσκονται στη Διάθεση του ΠΥΣΠΕ Β’ Αθήνας καθώς και όσους αποσπάστηκαν από άλλα ΠΥΣΠΕ στο ΠΥΣΠΕ Β’ Αθήνας να προσέλθουν αύριο, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 στα γραφεία της Δ/νσης προκειμένου να υποβάλουν δήλωση προσωρινής τοποθέτησης.

Σημειωτέον ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης αναρτά στην ιστοσελίδα τον πίνακα μορίων των υπεράριθμων  εκπαιδευτικών Π.Ε. 70 ενώ παραλείπει την ανάρτηση των μορίων των υπολοίπων κατηγοριών (υπεράριθμων  εκπαιδευτικών Π.Ε. 60 και όλων των κλάδων ειδικοτήτων). Το γεγονός αυτό εγείρει προβληματισμούς καθώς ήδη έχουμε δεχθεί διαμαρτυρίες συναδέλφων για διαπιστωμένες παραβιάσεις της μοριοδοτικής  κατάταξης κατά τις τοποθετήσεις των συναδέλφων ειδικοτήτων.

Καταγγέλλουμε:

• την παράνομη ενέργεια του Διευθυντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας να καταρτίζει πίνακες λειτουργικών κενών με προσωπική του απόφαση
  • την έλλειψη διαφάνειας ως προς τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων
  • τη συστηματική απαξίωση και την έλλειψη σεβασμού των συλλογικών διαδικασιών που εκφράζει ασκώντας μονοπρόσωπα αρμοδιότητες του συλλογικού οργάνου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι ζητούμε άμεσα συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής προκειμένου να του θέσουμε το ζήτημα  του ελλείμματος και των παραβιάσεων σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του  Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Καλούμε τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε ενημερωτική συνάντηση για τα θέματα αυτά την Πέμπτη 10/9 στις 6μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Π.Ε. «Ο Περικλής».

Last modified: 6 Σεπτεμβρίου 2015