Written by 14:47 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ενημέρωση του αιρετού Β΄Αθήνας Βασίλη Βαρσόπουλου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 1

του τακτικού αιρετού Β΄ Αθήνας

Βασίλη Βαρσόπουλου

και της αναπληρωματικής αιρετού Β΄ Αθήνας

Κατερίνας Δημοπούλου

εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο
ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

 ΠΥΣΠΕ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ 

                                                                                      17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Τη Δευτέρα 16-1-2017 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας με τη νέα του σύνθεση. Στην πρώτη συνεδρίαση δηλώσαμε ότι η παρουσία μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και η συμμετοχή μας στα όργανα αυτά έχει ως σκοπό την υπεράσπιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, καθώς και των μορφωτικών δικαιωμάτων και αναγκών των μαθητών και της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης.

Με τη συμμετοχή μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο έχουμε στόχο την αποκάλυψη κάθε πτυχής της λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ. Ο/Η αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων σε αυτό δεν είναι ούτε γρανάζι της διοίκησης, ούτε «συνδικαλιστής» των προσωπικών εξυπηρετήσεων. Υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και της εργαζόμενης πλειοψηφίας και όχι τις πολιτικές του υπουργείου και της κυβέρνησης, όποια κι αν είναι αυτή.

Με βάση τα παραπάνω θα απαιτήσουμε να υπάρχει πάντα δημοσιοποίηση όλων των πράξεων της διοίκησης και του Υπηρεσιακού συμβουλίου μέσω και της Ιστοσελίδας και να ενημερώνονται όλες οι Σχολικές Μονάδες από την Υπηρεσία. Να αναρτώνται και να επικαιροποιούνται στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης όλα τα κενά όλων των ειδικοτήτων χωρίς καμία εξαίρεση, τα μόρια των εκπαιδευτικών και η σειρά προτίμησης τους ώστε να υπάρχουν συνθήκες διαφάνειας και ισονομίας σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές και τις πράξεις μονίμων και αναπληρωτών συναδέλφων/συναδελφισσών.

Το ΠΥΣΠΕ στην πρώτη συνεδρίασή του συζήτησε τα παρακάτω θέματα:

  1. Πρότεινε την απόλυση συναδέλφου(ΠΕ 70) λόγω σωματικής/πνευματικής ανικανότητας (βάσει του άρθ. 153/ Ν.3528/2007/ Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας) ύστερα από γνωμάτευση της Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Αθηνών. Η πρόταση του ΠΥΣΠΕ θα διαβιβαστεί στον Περιφερειακό Διευθυντή Π.Ε και Δ.Ε Αττικής ο οποίος εκ του νόμου θα υπογράψει την απόλυση. (Σημειώνεται ότι η συνάδελφος με υπεύθυνη δήλωση έχει αποδεχτεί την γνωμάτευση της Υγειονομικής Επιτροπής και δεν προτίθεται να καταθέσει ένσταση).
  2. Γνωμοδότησε θετικά για την αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδώνκαι των πέντε εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση (ΠΕ06/1 Δ.Σ Χαλανδρίου, ΠΕ11/Διάθεση ΠΥΣΠΕ, ΠΕ70/1 Δ.Σ Κηφισιάς, ΠΕ70/3 Δ.Σ Αγίας Παρασκευής, ΠΕ08/Αναπληρώτρια).
  3. Γνωμοδότησε θετικά στην χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβήσύμφωνα με τις αιτήσεις τους σε έξι εκπαιδευτικούς (ΠΕ11/Διάθεση ΠΥΣΠΕ, ΠΕ60/ΚΕΔΔΥ Β΄ Αθήνας, ΠΕ70/2 Δ.Σ Νέου Ψυχικού, ΠΕ70/2 Δ.Σ Χαλανδρίου, ΠΕ70/Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών-Βαρήκοων Λυκόβρυσης-Πεύκης, ΠΕ 71/Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών-Βαρήκοων Λυκόβρυσης-Πεύκης). Το Συμβούλιο επιφυλάχτηκε και θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση για μια ακόμα περίπτωση επειδή η αίτηση δεν συνοδευόταν από βεβαίωση του φορέα απασχόλησης.
  4. Πρότεινε την αναγνώριση προϋπηρεσίας για μισθολογική εξέλιξησύμφωνα με τις αιτήσεις τους στους/στις εκπαιδευτικούς:

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΑΓΓΕΛΗ/ΠΕ11/2 Δ.Σ Νέας Ιωνίας 

ΜΥΡΙΑΜ ΗΡΓΕ/ΠΕ11/1 Δ.Σ Κηφισιάς 

ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΑΛΟ/ΠΕ11/6 Δ.Σ Μεταμόρφωσης 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΤΖΟΥ/ ΠΕ11/Διάθεση ΠΥΣΠΕ 

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΑΠΠΑ/ΠΕ70/Δ.Σ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης

 

Το Συμβούλιο επιφυλάχτηκε και θα εξετάσει σε επόμενη συνεδρίαση έξι ακόμα αιτήσεις που δεν είχαν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας: Βασίλης Βαρσόπουλος

Τηλ.: 6976899879

Email: billvarso@yahoo.com

Αναπληρώτρια αιρετός Β΄ Αθήνας: Κατερίνα Δημοπούλου

Τηλ.: 6907040366

ΕMail: katdimo@yahoo.gr

 

 

 

Last modified: 17 Ιανουαρίου 2017

Close