Written by 19:52 Slider, Αιρετοί, Αρχική Σελίδα

Ενημέρωση του αιρετού Β΄Αθήνας Ν. Παπασπύρου: Τα παιδιά που χρειάζονται παράλληλη στήριξη δεν είναι απλά αριθμοί είναι κλάσματα!

 

Αριστοτέλης: Και σ' ανώτερα κ. Φίλη. Στην κομπίνα πήρατε το 20 του κ. Τσίπρα! Εντελώς παράνομη η μη προσμέτρηση της ώρας της σίτισης σε όλους τους εκπαιδευτικούς! Τι πρέπει να κάνουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων και οι εκπαιδευτικοί

 

Ενημερωτικό δελτίο 33ο

του αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Νίκου Παπασπύρου

και της αναπληρωματικής αιρετού Β΄Αθήνας

Άννας-Μάγιας Σταυροπούλου

εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο  «Διέξοδος Εκπαιδευτική Συσπείρωση»   

 

Τα παιδιά που χρειάζονται παράλληλη στήριξη δεν είναι

απλά αριθμοί είναι κλάσματα!

 

Συναδέλφισσες, οι

Στη Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας υπάρχουν εγκεκριμένες  από το ΚΕΔΔΥ αιτήσεις για παροχή Παράλληλης Στήριξης που ξεπερνούν τις 300.

Το Υπουργείο Παιδείας από αυτές τις αιτήσεις έχει εγκρίνει τις 120.

Οι  προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής για Παράλληλη Στήριξη στη Β΄ Αθήνας ήταν 47.

Αποτέλεσμα: Δεκάδες γονείς θα αναγκαστούν για μια ακόμη φορά να καταφύγουν στην ιδιωτική Παράλληλη Στήριξη.

Η εγκύκλιος   του Υπουργείου Παιδείας προέβλεπε σύγκληση   της   ειδικής   επιτροπής   (Διευθυντής   εκπαίδευσης,   σχολικοί   σύμβουλοι γενικής και  ειδικής αγωγής και δ/ντρια  του  ΚΕΔΔΥ)   για να γίνει ο τελικός   προσδιορισμός   και   η   επιλογή   των   παιδιών   που   θα   πάρουν   φέτος Παράλληλη Στήριξη. Το ΠΥΣΠΕ δεν κλήθηκε να επικυρώσει τις επιλογές αυτές, τοποθετώντας τους εκπαιδευτικούς   σύμφωνα   με   τις   δηλώσεις   τους. Οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης έγιναν με απόφαση του Δ/ντή Π.Ε. Β΄Αθήνας.

Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί: Για τις 130 μέχρι στιγμής εγκεκριμένες αιτήσεις από το υπουργείο (και ενώ θα ακολουθήσει 2η φάση εγκρίσεων Παράλληλης Στήριξης) διατέθηκαν 47εκπαιδευτικοί ενώ με διάφορες αλχημείες θα καλυφθούν 69 από αυτές διαθέτοντας έναν εκπαιδευτικό για 2, 3 ακόμα και για 4 μαθητές. Η υλοποίηση της σχετικής εγκυκλίου που μεταξύ άλλων προβλέπει: «…Κατά την παραπάνω διαδικασία  θα λαμβάνονται υπόψη οι άμεσες και επιτακτικές ανάγκες,  καθώς  και η μέριμνα για   την  όσο   το  δυνατόν  μεγαλύτερη   κάλυψη   των  υπαρχουσών  αναγκών.» ,  μετατρέπει  το κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε μαθητή, που δικαιούται παράλληλη στήριξη σε κατ’ εξαίρεση δικαίωμα , εφόσον αυτό κριθεί – ζυγισθεί, ως   ιδιαίτερης βαρύτητας, σε σχέση με τις άλλες, περιπτώσεις.

 Η   αντιπαιδαγωγική,   αντιεπιστημονική τακτική του Υπουργείου πλήττει καίρια μια μερίδα μαθητών, και τις  οικογένειες τους, προκειμένου να υλοποιήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις του. Να θυμίσουμε μάλιστα ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωνε για την πλήρη κάλυψη των αναγκών τους ως  άμεση προτεραιότητα.

Συγχρόνως τεράστια ευθύνη ανακύπτει όταν σε ένα σχολείο τοποθετείται ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για 2 και 3 παιδιά

Ορισμένοι σχολικοί σύμβουλοι της Β΄ Αθήνας μας δήλωσαν ότι συμμετείχαν σε μια σύσκεψη όπου απλά τους ενημέρωσαν για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών Παράλληλης  Στήριξης, δεν συναπαφόσισαν και μάλιστα διαφώνησαν με τη συγκεκριμένη τακτική. Εάν πράγματι είναι έτσι, πιστεύουμε ότι συνεκτιμώντας τον παιδαγωγικό τους ρόλο και ευθύνη πρέπει να δημοσιοποιήσουν την αντίθεση τους.

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η ενημέρωση που είχαμε από διοικητικό στέλεχος της Π.Ε. Β΄ Αθήνας ότι οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών έγιναν με «αναλογικό κλάσμα»! Τοποθετείται  ένας εκπαιδευτικός σε ένα σχολείο και αν υπάρχουν 2 παιδιά που χρειάζονται παράλληλη στήριξη κάνει 12 ώρες ο εκπαιδευτικός στο καθένα δηλαδή 1/2, αν υπάρχουν 3 παιδιά κάνει 8 ώρες στο καθένα 1/3,  και αν υπάρχουν 4 παιδιά από 6 ώρες στο καθένα 1/4!

 

Συναδέλφισσες, οι

Η τακτική τους παιδαγωγικά είναι καταστροφική απέναντι στα παιδιά και στους γονείς που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες στήριξης από το δημόσιο σχολείο.

Η τακτική τους είναι επικίνδυνη για τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που δικαιούνται παράλληλη στήριξη, δικαιούνται πλήρη και μόνιμη. Οι γνωματεύσεις μάλιστα του ΚΕΔΔΥ για το κάθε παιδί βρίσκονται στη σχολική μονάδα. Εφόσον το παιδί δικαιούται, βάσει της γνωμάτευσης, πλήρη και μόνιμη (όλες τις ημέρες) δεν μπορεί να έχει για 6 ή 8 ή 12 ώρες. Ο Δ/ντής του Σχολείου και ο Σύλλογος δεν έχουν την αρμοδιότητα να αναλάβουν την  ευθύνη της κατανομής.

Απαιτήσαμε η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας να αναλάβει την υποχρέωση της και να ενημερώσει εγγράφως τις Σχολικές μονάδες στις οποίες  έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί, σε ποια παιδιά θα προσφέρουν παράλληλη στήριξη. Ανάλογα πρέπει και οι Δ/ντές των σχολικών μονάδων  να ζητήσουν εγγράφως από τη Διεύθυνση σχετικές οδηγίες.

Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Β΄ Αθήνας και τη Δ.Ο.Ε. να πάρουν πρωτοβουλίες και να στηρίξουν τους μαθητές, τους γονείς και την παρεχόμενη δημόσια εκπαίδευση όλων των παιδιών, αντιπαλεύοντας μια πολιτική που αφήνει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες χωρίς υποστήριξη στις τάξεις, επιβαρύνοντας και δημιουργώντας προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία και τους εκπαιδευτικούς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας: Νίκος Παπασπύρος

Τηλ.: 6973056740. Τηλ. Σχολείου: 2106515590

Email: telefteothranio@yahoo.gr

Αναπληρωτής αιρετός Β΄Αθήνας: Άννα-Μάγια Σταυροπούλου

Τηλ. 6977533041. Τηλ. Σχολείου: 2106006149

Εmail: annamayaparis@yahoo.gr

 

Last modified: 3 Οκτωβρίου 2016

Close