Written by 23:08 Slider, Αιρετοί, Αρχική Σελίδα

Ενημέρωση του αιρετού Β΄Αθήνας για συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ 3/9 (υπεράριθμοι, κενά, τοποθετήσεις)

 

11ο Ενημερωτικό δελτίο

του αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Νίκου Παπασπύρου

και της αναπληρώτριας αιρετού 

Άννας-Μάγιας Σταυροπούλου

εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  «Διέξοδος Εκπαιδευτική Συσπείρωση»

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας πραγματοποίησε συνεδρίαση στις 3 Σεπτεμβρίου 2015.

Εγκρίθηκαν και μετά το τέλος της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν οι υπεραριθμίες των  Π.Ε. 70 και Π.Ε.60 όπως και τα λειτουργικά κενά των σχολείων στους δύο αυτούς κλάδους. Τα κενά που υπάρχουν επαρκούν για να καλυφθούν από τους υπεράριθμους ώστε να μη χρειαστεί να μετακινηθεί εκτός διεύθυνσης κανείς εκπαιδευτικός.

Όπως προβλέπεται θα γίνουν πρώτα οι προσωρινές τοποθετήσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών και έπειτα των υπολοίπων εκπαιδευτικών.

Δάσκαλοι

Το ΠΥΣΠΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων που ανήκουν οργανικά στις σχολικές μονάδες όπως αυτές αναγράφονται στον Πίνακα 1, εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλουν δήλωση υπεραριθμίας και προτίμησης σχολικών μονάδων, ώστε να τοποθετηθούν κατά προτεραιτότητα σε σχολικές μονάδες της Π.Ε. Β’ Αθήνας, για το σχολικό έτος 2015-2016.

Εφόσον δεν υπάρχουν δηλώσεις θετικής υπεραριθμίας στη σχολική τους μονάδα, με ευθύνη των Δ/ντών-ντριών και με βάση το Π.Δ.50/96 όπως τροποποιήθηκε ή συμπληρώθηκε από το Π.Δ.100/97, κρίνονται ως υπεράριθμοι και ενημερώνονται κατά σειρά οι τελευταίοι τοποθετηθέντες εκπαιδευτικοί προκειμένου να αποστείλουν εντός της ημέρας δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα συμπληρώσουν τη δήλωση (Έντυπο 3  ή Έντυπο 4  ) θα την καταθέσουν στον διευθυντή του σχολείου μέχρι την Παρασκευή 04-09-2015

Σύμφωνα με το Π.Δ.50/96 όπως τροποποιήθηκε ή συμπληρώθηκε από το Π.Δ.100/97 από όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι αυτοί που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό μονάδων μετάθεσης και τοποθετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα με βάση τις δηλώσεις προτίμησής τους.

Πίνακες – Έντυπα:

1. Πίνακας Σχολικών Μονάδων με Λειτουργικές Υπεραριθμίες (Πίνακας 1 )

2. Πίνακας με Σχολικές Μονάδες που παρουσιάζουν λειτουργικά κενά (Πίνακας 2 )

3. Έντυπο 3- Θετικής Δήλωσης Λειτουργικής Υπεραριθμίας-Προσωρινής Τοποθέτησης – ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ (Έντυπο 3 )

4. Έντυπο 4- Δήλωσης Προσωρινής Τοποθέτησης – ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ (Έντυπο 4 )

Νηπιαγωγοί:

Με βάση την Πράξη 23/3-09-2015 του ΠΥΣΠΕ, εγκρίθηκαν οι υπεραριθμίες των Νηπιαγωγείων  καθώς και τα σχολεία με λειτουργικά κενά. Παρακαλούνται οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων για προσωρινή τοποθέτηση μέχρι την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 14:00  και να την αποστείλουν με FAX στο 210.27.71.324.

Πίνακας – Έντυπα:

  1.  Κατάσταση Νηπιαγωγείων με υπεραριθμίες κλ. ΠΕ60
  2.  Λειτουργικά κενά κλ. ΠΕ60
  3. Έντυπο Θετικής Δήλωσης Λειτουργικής Υπεραριθμίας-Προσωρινής Τοποθέτησης 

 Σύμφωνα με το Π.Δ.50/96 όπως τροποποιήθηκε ή συμπληρώθηκε από το Π.Δ.100/97 από όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι αυτοί που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό μονάδων μετάθεσης και τοποθετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα με βάση τις δηλώσεις προτίμησής τους.

Οι λειτουργικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί διατηρούν την οργανική τους θέση.

 

Επίσης κατά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ:

1. Απορρίφθηκε αίτηση συναδέλφισσας σχετικά με την οριστική της τοποθέτηση επειδή κρίθηκε εκπρόθεσμη.

2. Εγκρίθηκαν τρεις αιτήσεις άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

3. Γνωμοδότησε θετικά ως προς την αναγνώριση συνάφειας του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με το αντικείμενο εργασίας μας σε τρεις αιτούντες συναδέλφους.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και η κατάσταση των σχολείων βρίσκεται στη χειρότερη μοίρα από κάθε προηγούμενη χρονιά. Οι πολιτικές εξελίξεις με κυρίαρχη την ψήφιση του εξοντωτικού 3ου Μνημονίου, οι αδιανόητες καθυστερήσεις, τα λάθη και οι πολιτικές επιλογές – δεσμεύσεις στη συνέχιση της πολιτικής των Μνημονίων και την ΕΕ – του Υπουργείου Παιδείας διαμορφώνουν εφιαλτική εικόνα για την έναρξη των σχολείων καθώς και για χιλιάδες εκπαιδευτικούς που βλέπουν την ανασφάλεια και την ομηρία τους να συνεχίζεται.

Πολλά θα είναι τα κενά στη Β΄ Αθήνας ακόμα και χωρίς την ειδική αγωγή. Αυτά με την μέχρι τώρα εικόνα  πριν από την έναρξη των σχολείων και χωρίς το δεδομένο των μακροχρόνιων αδειών της νέας χρονιάς.

Οι αναπληρωτές δεν πρόκειται να έρθουν στα σχολεία πριν από τις εκλογές ενώ είναι πιθανό να γίνουν οι πρώτες προσλήψεις τον Οκτώβριο. Με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες δεν θα καλύπτουν πάνω από τα μισά πραγματικά κενά της εκπαίδευσης.

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές έχουν υποστεί απίστευτο εμπαιγμό και ταλαιπωρία από το Υπουργείο Παιδείας όλο το προηγούμενο διάστημα, δεσμευμένο με τη συνέχιση της πολιτικής των Μνημονίων, με την καθυστέρηση στην ψήφιση του σχετικού νόμου και τις απίστευτες ανεπάρκειες και λάθη.

Το υπουργείο επίσης προχωράει σε προσλήψεις με το νόμο Λοβέρδου και χωρίς να αποδεχτεί κανένα από τα αιτήματα των αναπληρωτών και του εκπαιδευτικού κινήματος. Με την εγκύκλιο για τις προσλήψεις αναπληρωτών η οποία δεν βγήκε με ΦΕΚ(!), υποβάλλει σε τεράστια ταλαιπωρία όλους του αναπληρωτές, οι οποίοι πρέπει να ξανακάνουν την αίτησή τους μέχρι τις 11/9. Η κατάρτιση των πινάκων με την περίοδο των ενστάσεων και μετά οι προσλήψεις, στην καλύτερη περίπτωση οδηγούνται στο τέλος του Σεπτέμβρη.

Θα πληρώσουν λοιπόν:

οι συνάδελφοι αναπληρωτές με την απώλεια τουλάχιστον ενός μήνα δουλειάς,

τα σχολεία με αδυναμία κάλυψης των κενών και αποκατάσταση της λειτουργίας τους,

καθώς και οι μόνιμοι συνάδελφοι που θα κληθούν να “κρατήσουν” τα σχολεία με τεράστιες ελλείψεις.

Η κατάσταση διαγράφεται πολύ χειρότερη καθώς το Υπουργείο Παιδείας- δέσμιο της επιλογής  για το 3ο Μνημόνιο-  δεν προχώρησε σε κανένα μόνιμο διορισμό ενώ οι πιστώσεις αναπληρωτών που δηλώνει μέχρι τώρα ότι έχει εξασφαλίσει, δεν ξεπερνάνε τα μισά από τα κενά στην εκπαίδευση. Την ίδια ώρα, ακολουθεί την προσφιλή  πρακτική όλων των προηγούμενων επιχειρώντας να εμφανίσει τα κενά λιγότερα!

Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους!

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας: Νίκος Παπασπύρος

Τηλ.: 6973056740. Τηλ. Σχολείου: 2106515590

Email: telefteothranio@yahoo.gr

Αναπληρωτής αιρετός Β΄Αθήνας: Άννα-Μάγια Σταυροπούλου

Τηλ. 6977533041. Τηλ. Σχολείου: 2106006149

ΕMail: annamayaparis@yahoo.gr

 

Last modified: 3 Σεπτεμβρίου 2015

Close