Written by 12:11 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ενημέρωση του αιρετού Β΄ Αθήνας

 

Δείτε την ανακοίνωση του αιρετού εκπροσώπου της “ΔΙΕΞΟΔΟΣ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας:

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 22

του τακτικού αιρετού μέλους Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Βασίλη Βαρσόπουλου     billvarso@yahoo.com

και του αναπλ. αιρετού μέλους Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Κατερίνας Δημοπούλου  katdimo@yahoo.gr

εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο
ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΣΠΕ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ                                                                                 

4/9/2018

Ευχές για την Έναρξη Σχολικής – Λειτουργικά κενά και υπεραριθμίες – Νέο σάιτ Δνσης – Παράσταση Διαμαρτυρίας Πέμπτη 6/9/2018 και ώρα 14.00.

 

 1. Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Συναδέλφισσες/οι

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους σας ευχόμαστε ΥΔΕΙΑ και ΔΥΝΑΜΗ σ’ εσάς και τις οικογένειές σας. Να οπλιστείτε με κουράγιο, ψυχική και πνευματική δύναμη ώστε να αντιμετωπίσετε και να ξεπεράσετε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας. Τέλος να παλέψετε οργανωμένα και συλλογικά μέσα από τα σωματεία μας για το Δημόσιο Σχολείο των ΟΛΩΝ και των ΙΣΩΝ.

 

 1. Για τη στάση μας στο ΠΥΣΠΕ.

Η συμμετοχή μας στα όργανα ΚΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΠΕ δεν έχει ως σκοπό τη συνδιαχείριση της κυβερνητικής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής αλλά την υπεράσπιση των εργασιακών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μορφωτικών – εκπαιδευτικών δικαιωμάτων και αναγκών των μαθητών και της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης. Τα όργανα αυτά δεν αποτελούν για μας «άβατο». Η στάση μας μέσα αλλά και έξω από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι πάντα σταθερή και ξεκάθαρη:

 • Οι αιρετοί των Παρεμβάσεων λειτουργούν στη βάση των αρχών της συνεχούς λογοδοσίας στα σχήματα και τους Συλλόγους τους, της ανακλητότητας, της εναλλαγής σε τακτά χρονικά διαστήματα και της επιστροφής στην τάξη μετά τη λήξη της θητείας τους. Είμαστε αντίθετοι με την κατάληψη κυβερνητικών θέσεων και τη μεταπήδηση από τη θέση του συνδικαλιστή σε θέση στελέχους εκπαίδευσης.
 • Εφαρμόζουμε και υλοποιούμε τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων: Συλλόγων Π.Ε, Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων, της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ.
 • Ενημερώνουμε δημόσια και τακτικά τους Συλλόγους για όλα τα θέματα που συζητούνται στο ΠΥΣΠΕ και αναδεικνύουμε στους συναδέλφους και την κοινωνία τα προβλήματα που συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική, το Υπουργείο και η Διοίκηση. Αγωνιζόμαστε για πλήρη διαφάνεια και ίση μεταχείριση όλων των συναδέλφων.
 • Απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, αγωνιζόμαστε μαζί με τους Συλλόγους και το κίνημα για να μπλοκάρουμε κάθε τέτοια πράξη Οι αιρετοί μας απείχαν από τη διαδικασία επιλογής διευθυντών.

 

 1. Για τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων

Το Υπουργείο και η Δ/νση της Β΄Αθήνας κάλεσε τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων να συνεδριάσουν και να κατανείμουν τάξεις, ώρες και αρμοδιότητες την πρώτη κιόλας μέρα που ανοίγουν τα σχολεία!!! Αυτό όμως είναι παράνομο και αντισυναδελφικό, διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ΟΛΕΣ οι υπηρεσιακές μεταβολές (τοποθετήσεις αποσπασθέντων εκπαιδευτικών, λειτουργικές υπεραριθμίες, αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ, προσλήψεις και τοποθετήσεις αναπληρωτών). Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο να απαιτεί τη Δευτέρα στις 3/9/2018 στις 9:30 να έχει ενημερωθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του mySchool για μια σειρά πράγματα που απαιτούν την παρουσία όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού που χρειάζεται η κάθε σχολική μονάδα.

Για το ζήτημα υπάρχουν ανακοινώσεις της ΔΟΕ αλλά και των Συλλόγων της Β΄Αθήνας που ξεκαθαρίζουν ότι οι Σύλλογοι Διδασκόντων πρέπει να συνεδριάσουν για την κατανομή τάξεων και ωρών μόνο όταν ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές και υπάρχει στο σχολείο όλο το απαραίτητο προσωπικό. Διαφορετικά, περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές. Θεωρούμε ότι η «σπουδή» και η βιασύνη του ΥΠΠΕΘ να παρουσιάσει ότι όλα βαίνουν καλώς στο χώρο της Δημόσιας Εκπ/σης, ενώ υπάρχουν χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς που για άλλη μια χρονιά καλύπτονται από προσλήψεις αναπληρωτών και όχι από μόνιμους διορισμούς, είναι υποκριτική και αγγίζει τα όρια της γραφικότητας, αν όχι της γελοιότητας.

 

 1. Λειτουργικά κενά και υπεραριθμίες

Στη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. με θέμα τον προσδιορισμό κενών/υπεραριθμιών των σχολείων της Δνσης Β’ Αθήνας δεν συναινέσαμε στον υπολογισμό τους και με βάση τις αποφάσεις των Συλλόγων μας και της ΔΟΕ απαιτήσαμε:

 1. ένας/μία δάσκαλος/α για κάθε τμήμα
 2. για κάθε δύο τμήματα ολοημέρου, ορισμός ενός/μίας δασκάλου/ας υπεύθυνου/ης ώστε να μην μετατραπεί σε φύλαξη όπου κάθε ώρα θα μπαίνει και διαφορετικός δάσκαλος
 3. Κάλυψη συνολικά όλων των πραγματικών κενών από ΟΛΕΣ τις ειδικότητες
 4. Κάλυψη με έναν εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής για κάθε αίτηση σε παράλληλη στήριξη
 5. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα ένταξης
 6. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα υποδοχής
 7. τις απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας στα τμήματα
 8. δύο νηπιαγωγούς για κάθε ολοήμερο νηπιαγωγείο
 9. Να γίνουν δεκτά από τη Δ/νση όλα τα αιτήματα για χωρισμό (διχοτόμηση ή τριχοτόμηση) τμημάτων όπου αυτά προκύπτουν από τις εγγραφές ή μετεγγραφές που αιτούνται οι γονείς στις πλησιέστερες σχ. μονάδες του τόπου κατοικίας τους.
 10. Χωρισμός όλων των πληθωρικών τμημάτων με βάση τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος

Παραμείναμε στη διαδικασία εν προκειμένω για τον έλεγχό της και την έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων/συνασελφισσών. ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή η σελίδα της Δνσης στο διαδίκτυο παρουσιάζει προβλήματα η ενημέρωση γίνεται από την ΝΕΑ διεύθυνση: http://dipe-v-ath.blogspot.com/. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμβουλευτούν ΕΚΕΊ τους συνημμένους πίνακες με τα λειτουργικά κενά. Από την παραπάνω διεύθυνση οι εκπαιδευτικοί πρέπει να κατεβάσουν και να συμπληρώσουν το Έντυπο Θετικής Δήλωσης Λειτουργικής Υπεραριθμίας και να το καταθέσουν αυτοπροσώπως στα Γραφεία της Διεύθυνσης στη Γραμματεία του Π.Υ.Σ.Π.Ε. (Κυρία Βλάμη) μέχρι αύριο Τετάρτη 5-9-2018 και ώρα 10:00 π.μ.

 

Συναδέλφισσες/οι,

Για τα προβλήματα λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας συμμετέχουμε ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ στη Δ/νση Β’ Αθήνας την Πέμπτη 6/9 στις 14.00 και καλούμε τα Δ. Σ. των όμορων συλλόγων εκπ/κών Π.Ε. «Ο Περικλής» & «Γ. Σεφέρης» της Β΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθήνας να λάβουν ανάλογες αποφάσεις για να συμμετάσχουν, προκειμένου συλλογικά να απαιτήσουμε να υλοποιηθούν οι θέσεις του κλάδου.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ: ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ. ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας: Βασίλης Βαρσόπουλος

Τηλ.: 6976899879

Email: billvarso@yahoo.com

Αναπληρωματική αιρετή Β΄ Αθήνας: Κατερίνα Δημοπούλου

Τηλ.: 6907040366

ΕMail: katdimo@yahoo.gr

Last modified: 5 Σεπτεμβρίου 2018

Close