Written by 20:32 Αιρετοί, Αρχική Σελίδα

Eνημέρωση του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ Δημήτρη Πολυχρονιάδη, καλεί στη συγκέντρωση κατά των διώξεων στο 6ο Δημ. Σχ. Αγ. Παρασκευής την Παρασκευή 2 Μάη στις 8 π.μ.

Ενημερωτικό δελτίο  Νο 38                                                      29 – 4 – 2014

του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ Δημήτρη Πολυχρονιάδη

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της Διεξόδου ΕΚΠ/ΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Για τη  συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 28/4/2014

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ της Β΄ ΑΘΗΝΑΣ στις 28/4/2014 (12:00 το μεσημέρι) συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο: « Πρόταση τοποθέτησης προσωρινών  αναπληρωτών  εκπαιδευτικών  σε  Σχολικές  Μονάδες  της   Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας ».

To Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας κατά πλειοψηφία αποφάσισε την τοποθέτηση αναπληρωτών εκπ/κών των κλάδων  ΠΕ70 και  ΠΕ60.50 για την παροχή παράλληλης στήριξης στις εξής σχολικές μονάδες:

1. Μακρή Χρυσάνθη           3ο Δ. Σχ. Ν. Ιωνίας
  2. Ζουμπουρλή Χριστίνα  19ο Δ. Σχ. Ν. Ιωνίας
  3.  Θεοδώρου Μαρία         10ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου

Στη συγκεκριμένη απόφαση μειοψήφησα, διότι κατά πάγια τακτική της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης δεν τοποθετούνται ονομαστικά επί των μαθητών που έχουν εγκεκριμένες αποφάσεις για χορήγηση παράλληλης στήριξης, αλλά τοποθετούνται επί σχολικών μονάδων στην προσπάθεια της διοίκησης της εκπ/σης να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης (πάνω από 100 κενά) εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθυνθούν στον αιρετό ή στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας.

ΘΕΜΑ 2ο: « Πρόταση αναγνώρισης προϋπηρεσίας  προσωρινής αναπληρώτριας               εκπαιδευτικού ».

Το Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας ομόφωνα αναγνώρισε την προϋπηρεσία συναδέλφου αναπληρώτριας του κλάδου ΠΕ70 (Μακρή Χρυσάνθη)  για μισθολογική εξέλιξη σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες η ενδιαφερόμενη μπορεί να απευθυνθεί στον αιρετό ή στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας.

ΘΕΜΑ 3ο: « Γνωμοδότηση για την χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε εκπαιδευτικούς  της  Δ/νσης  Β΄ Αθήνας ».

Το Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά για τη χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε τρεις (3) συναδέλφους κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων, μία (1) συνάδελφο ΠΕ19 – 20 Πληροφορικής και μία (1) συνάδελφο του κλάδου ΠΕ05 Γαλλικής, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν στις αιτήσεις τους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο αγώνας του κλάδου μας ενάντια στην εφαρμογή της «αξιολόγησης» – χειραγώγησης – υποταγής που επιχειρεί να επιβάλλει το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση συνεχίζεται με την ίδια ένταση και επιμονή από την πλευρά του εκπαιδευτικού – λαϊκού κινήματος.

Ύστερα από την επιβολή της επιστράτευσης στους εκπαιδευτικούς της Π. Ε. αναφορικά με το ζήτημα της υλοποίησης της αυτοαξιολόγησης από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ, καλώ όλες/όλους τις/τους συναδέλφους να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση της «αυτοαξιολόγησης» εφαρμόζοντας τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου (στάσεις εργασίας – διαμαρτυρίες – κινητοποιήσεις κλπ.).

Για το ζήτημα αυτό οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π. Ε. της περιοχής οφείλουν και επιβάλλεται να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Οι επικείμενες μεταθέσεις των εκπ/κών της Π. Ε., των οποίων η εγκύκλιος με βάση την οποία υλοποιούνται εκδόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, είναι έωλες και δεν γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό και με ποιο τρόπο θα υλοποιηθούν, αφού ακόμα οι Δ/νσεις Π. Ε. και τα κατά τόπους Π. Υ. Σ. Π. Ε. δεν έχουν συνεδριάσει για να ορίσουν τους πίνακες οργανικής σύνθεσης με βάση τους οποίους θα φαίνονται τα οργανικά κενά σε κάθε περιοχή μετάθεσης. Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι αναμένεται το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει στην εφαρμογή του Π. Δ. 28/2014 περί υποχρεωτικών μεταθέσεων, ανατρέποντας τις μέχρι τώρα εργασιακές κατακτήσεις των εκπαιδευτικών αναφορικά με το ζήτημα των μεταθέσεων.

Επίσης ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός των ρυθμίσεων που επιχειρεί να επιβάλλει το ΥΠΑΙΘ στο χώρο της ειδικής αγωγής σπέρνοντας το φόβο και την ανησυχία στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο χώρο της ειδικής αγωγής.

Ακόμα το ΥΠΑΙΘ συνεχίζει να κρατά σε ομηρία τις/τους μεταταχθέντες συναδέλφους από την Β/θμια Εκπ/ση που ήρθαν στην Π. Ε., αφού δεν προχώρησε, παρά τις υποσχέσεις που δίνονταν, στη σύσταση οργανικών θέσεων γι’ αυτούς με αποτέλεσμα να μην έχουν το δικαίωμα μετάθεσης και να παραμείνουν για άλλη μια χρονιά με προσωρινή τοποθέτηση.

Για όλα τα παραπάνω καλώ τα Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της περιοχής και τη Δ. Ο. Ε. να αναλάβουν πρωτοβουλίες διεκδικητικού χαρακτήρα από τώρα, διότι τον προσεχή Σεπτέμβριο τα σχολεία θα έχουν τεράστια προβλήματα λειτουργίας και ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, αφού αναμένεται μεγάλο κύμα παραιτήσεων – συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων εφέτος.

Ως αιρετό μέλος του Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ τον Περιφεριακό Δ/ντή Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής κο Γκίνη Δ., διότι με τις πράξεις και ενέργειές του, στο πλαίσιο των αέναων και άοκνων προσπαθειών του να επιβάλλει το φόβο και την υποταγή στους εκπαιδευτικούς της Π. Ε., έχει στήσει βιομηχανία διώξεων και ΕΔΕ με βάση το νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους Δ. Υ. οδηγώντας συναδέλφους σε αυτοδίκαιη αργία και δημιουργώντας άπειρα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων εξαιτίας αυτών των πολιτικών και των επιλογών του. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Π. Ε. και η Δ. Ο. Ε. οφείλουν άμεσα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με στόχο την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εκπαιδευτικών ζητώντας την κατάργηση των διατάξεων του νέου πειθαρχικού δικαίου για τους εκπαιδευτικούς – Δ. Υ., ώστε να πάψουν οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία να είναι απροστάτευτοι στις κάθε είδους ανυπόστατες και παράλογες καταγγελίες και τις πιέσεις όσων επιδιώκουν να υποτάξουν και να χειραγωγήσουν τους ίδιους και να καταργήσουν την παιδαγωγική δημοκρατία και ελευθέρια στις σχολικές μονάδες.

Όλοι/όλες την Παρασκευή 2 Μαΐου στις 8π.μ.  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των διώξεων για συμπαράσταση προς τους διωκόμενους συναδέλφους του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής (Χειμάρρας 6 – Αγία Παρασκευή) με βάση την απόφαση του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Περικλής».

Δημήτρης Πολυχρονιάδης Αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας  6945394406, 6943235498,  2108068683(οικία), 2108020697(σχολείο)  dimpol1968@gmail.com

Αναπληρώτρια Αιρετός: Καββαδία Φωτεινή 6932628101, 6975845567, 210 8068683 (οικία), 2108020788(σχολείο) dimpol1968@gmail.com

Last modified: 29 Απριλίου 2014