Written by 10:27 Slider, Αιρετοί, Αρχική Σελίδα

Ενημέρωση του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας Ν. Παπασπύρου για το 10 Δ.Σχ. Ν. Ιωνίας

 

 Κόντρα στον σκοπό2

9ο Ενημερωτικό δελτίο

του αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Νίκου Παπασπύρου

και της Άννας-Μάγια Σταυροπούλου

αναπληρώτριας αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  «Διέξοδος Εκπαιδευτική Συσπείρωση»

 

 

Συναδέλφισσες,οι

Με βάση αυτά που  αναφέρονται σε ανακοίνωση του Συλλόγου ‘’Γ. Σεφέρης’’ σχετικά με την επιλογή διευθυντού στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας φανερώνεται πρώτα από όλα η άγνοια των συντακτών της ανακοίνωσης.

Συναδέλφισσες, οι:

Στα συμβούλια επιλογής στελεχών εκπαίδευσης (Διευθυντών-Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων) συμμετέχουν τα 5 μέλη του ΠΥΣΠΕ και 2 μέλη που έχουν οριστεί με απόφαση υπουργού, για αυτό λέγεται και διευρυμένο ΠΥΣΠΕ.

Στο διευρυμένο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας συμμετέχουν φυσικά και τα 2 αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ εκπρόσωποι των συναδέλφων μας.

Ο ένας είναι ο Νίκος Παπασπύρου εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της «Διέξοδος Εκπαιδευτική Συσπείρωση» (Παρεμβάσεις) και η άλλη η Κατερίνα Λεμπέση εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της ΑΚΣΥΑ-ΠΑΣΚ.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου «Ο Σεφέρης» αναφέρεται: «οι αιρετοί των Παρεμβάσεων στο ΠΥΣΠΕ με τη ψήφο τους…».

Συνάδελφοι του Δ.Σ. του Σεφέρη πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι στις εκλογές των αιρετών είχε εκλεγεί δυστυχώς μόνο ένας αιρετός των Παρεμβάσεων!

Ως μοναδικός λοιπόν εκλεγμένος αιρετός εκπρόσωπος της Διεξόδου Εκπαιδευτικής Συσπείρωσης (Παρεμβάσεων) τόσο στην πρώτη συνεδρίαση όσο και στη δεύτερη συνεδρίαση του διευρυμένου ΠΥΣΠΕ που έγινε ειδικά για αυτό το θέμα ψήφισα υπέρ της ακύρωσης της διαδικασίας εκλογής διευθυντή στο 10ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, καθώς κατά την εκτίμησή μου οι αιτιάσεις των συναδέλφων που κατέθεσαν ένσταση στοιχειοθετούν το παράτυπο της εκλογικής διαδικασίας. Επιπλέον καταδεικνύουν την πρόθεση της Διοίκησης να λειτουργήσει αυθαίρετα και κατά το δοκούν με ιδιοτελείς σκοπούς.

Η τοποθέτηση μου είναι απολύτως διακριτή τόσο από αυτήν της αιρετού εκπροσώπου της ΑΚΣΥΑ-ΠΑΣΚ όσο και των υπολοίπων μελών του διευρυμένου ΠΥΣΠΕ αφού στη δεύτερη συνεδρίαση ήμουν ο μόνος που ψήφισα υπέρ της έγκρισης της δίκαιης ένστασης των συναδέλφων, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα πρακτικά της συνεδρίασης.  

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου ‘’Γ.Σεφέρης’’ επιχειρεί με ανακρίβειες μια στοχευμένη συλλήβδην ενοχοποίηση των αιρετών εκπροσώπων. Η παραπληροφόρηση έχει στόχο να αποκομίσει μικροπαραταξιακά οφέλη προκαλώντας σύγχυση ως προς τη στάση των Παρεμβάσεων αλλά και του εκλεγμένου αιρετού.

Ωστόσο η στάση των Παρεμβάσεων αλλά και του  αιρετού εκπροσώπου της «Διέξοδος Εκπαιδευτική Συσπείρωση» είναι  ξεκάθαρη και συνεπής με βάση τις αρχές που  ο ανεξάρτητος  ταξικός  συνδικαλισμός υπηρετεί.

 

Δείτε την καταγγελία του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. “Ο Σεφέρης”

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πρόσφατα με ανακοίνωσή του το Δ.Σ.  του  Συλλόγου μας κατήγγειλε τις παρατυπίες που έγιναν κατά τη διαδικασία εκλογής διευθυντή στο 10ο Δ.Σχ. Νέας Ιωνίας και καλούσε το ΠΥΣΠΕ να ακυρώσει τη διαδικασία, με βάση και την ένσταση που είχαν υποβάλει συνάδελφοι αυτού του σχολείου.

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ της 17/6/2015, μετά και από παρέμβαση του συλλόγου μας,  ομόφωνα απορρίφθηκε η εκλογή της διευθύντριας  επειδή στη διαδικασία δεν συμμετείχε το 60 % των εκπαιδευτικών και μάλιστα με υπεύθυνη δήλωσή τους.

Όμως το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ  χτες 18/6/2015 ξανασυνεδρίασε εκτάκτως και αναίρεσε την προηγούμενη απόφασή του βασιζόμενο σε μια διευκρινιστική εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Κουράκη που αφορούσε κυρίως την αυριανή εκλογική διαδικασία στην Β/βάθμια Εκπ/ση, αποφαινόμενο ότι όλα έγιναν κανονικά.

Η κατάσταση αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι  η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ –  και το υπουργείο με την πολυδιαφημιζόμενη  “δημοκρατία-συμμετοχή του συλλόγου διδασκόντων ” στην επιλογή των διευθυντών στη πραγματικότητα αυτό που ήθελε, ήταν  να κάνει τους εκπαιδευτικούς συμμέτοχους στην επιλογή του διευθυντή, άρα και στην πολιτική που θα εφαρμοστεί. Σε όσους συλλόγους δεν κατέστη  δυνατό  (όπως στο συγκεκριμένο σχολείο)  το υπουργείο με μια εγκύκλιο ακυρώνει τη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων που μέχρι χθες υποτίθεται ότι λάμβανε υπόψιν του.

Και καλά όλα αυτά. Αλλά  τα μέλη του ΠΥΣΠΕ :

  • Πως δικαιολογούν ότι ενώ το 60% του σχολείου δεν πήρε μέρος στη συνεδρίαση, αυτή να θεωρείται «έγκυρη» και «νόμιμη» ;
  • Πως δικαιολογούν το ότι θα διοικήσει το σχολείο αυτό κάποιος που δεν τον θέλει το 60% του προσωπικού αυτού του σχολείου ;
  •  Τι είναι το «διευρυμένο ΠΥΣΠΕ» ; Ποιος το δημιούργησε και ποιοι συμμετέ-χουν σ΄ αυτό ;  Έχουμε ξαναπεί για το ΠΥΣΠΕ της Β΄ Αθήνας : «Όλα εν κρυπτώ και παραβύστω».
  • Καταγγέλλουμε  τη στάση των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Β ΑΘΗΝΑΣ που αντί να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των συναδέλφων , αναιρούν την προηγούμενή τους απόφαση προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με τις εντολές του υπουργείου.
  • Πως ερμηνεύουν άραγε οι αιρετοί των Παρεμβάσεων την ψήφο του ενός εξ αυτών τη μια μέρα κατά και την άλλη μέρα υπέρ της «διευθυντοποίησης» , ενός προσώπου σε αντίθεση με τους συναδέλφους του σχολείου ;  Κάποιος απ΄ αυτή την παράταξη πρέπει να απαντήσει, γι  αυτή τη στάση ταύτισης με τη διοίκηση, με τις αυθαιρεσίες της και τις αποφάσεις της, κυρίως γιατί δεν είναι η πρώτη φορά. 

Φαλκιδεύεται  ή όχι  η απόφαση  της πλειοψηφίας  των συναδέλφων του  συγκεκριμένου σχολείου και επιζητείται  ή όχι ένα εκλογικό   αποτέλεσμα αρεστό  στη διοίκηση  τραβηγμένο από τα μαλλιά;

Αλήθεια το ΑΠΥΣΠΕ και ο νέος περιφερειακός Δ/ντής  τι θέση παίρνουν πάνω στη νέα απόφαση του ΠΥΣΠΕ;

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ


Last modified: 20 Ιουνίου 2015

Close