Written by 22:38 Αιρετοί, Αρχική Σελίδα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Αττικής Γιώργου Χρόνη εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  Νο  14

του  αιρετού  Γιώργου  Χρόνη

εκλεγμένου με  το  ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ 

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ                               ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ   2013                     

 

 

Το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να καλύψει τα κενά των δασκάλων στις σχολικές μονάδες του νομού Αττικής, προσανατολίζεται στο να θυσιάσει τη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων. Συγκεκριμένα οι σχολικές μονάδες που δεν τους λείπει κανένας δάσκαλος θα στελεχώσουν τα τμήματα του κανονικού σχολείου μέχρι τις 2.00μμ και όσοι δάσκαλοι περισσεύουν δε θα τοποθετούνται στο ολοήμερο τμήμα της σχολικής μονάδας, αλλά θα μετακινούνται υποχρεωτικά σε γειτονικές σχολικές μονάδες προκειμένου να καλύψουν κενά εκπαιδευτικών τμημάτων του κανονικού σχολείου μέχρι τις 2.00μμ. Στόχος του υπουργείου είναι με αυτή την απόφαση να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των τμημάτων του κανονικού σχολείου μέχρι τις 2.00μμ. Όσο για τα ολοήμερα τμήματα δε θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση, αλλά αργότερα και θα στελεχωθούν από ειδικότητες που ήρθαν στην Α/θμια με μετάταξη από τη Β/θμια. Ουσιαστικά έχουμε μετακινήσεις δασκάλων χωρίς τη θέλησή τους ( μάλλον θα μετακινούνται από όσους περισσεύουν οι τελευταίοι τοποθετηθέντες ) χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτές οι μετακινήσεις είναι πρόσκαιρες ή για όλη τη χρονιά και αν θα γίνουν μόνο σε σχολεία του ίδιου δήμου ή και σε άλλους δήμους της ίδιας Διεύθυνσης ή και σε άλλες Διευθύνσεις του ίδιου νομού.

Στις επιφυλάξεις που εκφράζουν ορισμένοι αν μπορούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να προχωρήσουν σε τέτοιες μετακινήσεις με προφορική εντολή, το υπουργείο προτίθεται άμεσα να στείλει στα σχολεία γραπτή εγκύκλιο. Και έτσι όμως εκφράζονται σκέψεις αν αυτό είναι σύμφωνο με το γράμμα του νόμου. Εδώ οφείλει η ΔΟΕ μέσω του νομικού της εκπροσώπου να διερευνήσει το ζήτημα.

Η παραπάνω εξέλιξη ουσιαστικά ακυρώνει τις όποιες συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων για κατανομή τμημάτων και παράλληλα αποτελεί τροχοπέδη στην άμεση υλοποίηση των τοποθετήσεων και των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Και όλα αυτά 2 μέρες πριν τον αγιασμό και την έναρξη των σχολικών μαθημάτων. Ουδείς μπορεί να καταλάβει γιατί το υπουργείο καθυστέρησε σημαντικά τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών ανακοινώνοντας παράλληλα τελευταία στιγμή την πρόθεσή του να μην μπουν δάσκαλοι στα ολοήμερα τμήματα.

Την ίδια στιγμή που ο υπουργός δηλώνει ότι όλα θα είναι έτοιμα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς αυτοδιαψεύδεται με τις αποφάσεις που παίρνει χωρίς κανένα διάλογο με τα μέλη της διδασκαλικής κοινότητας.

Επίσης όπως πληροφορούμαστε οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που ήρθαν με μετάταξη στην Α/θμια από τη Β/θμια ή θα είναι προσωρινές μέχρι να ανοίξουν νέες οργανικές θέσεις στα Δημοτικά Σχολεία ( ακούγεται για Οκτώβριο ) ή δε θα τοποθετηθούν καθόλου μέχρι να ανακοινωθούν οι νέες οργανικές θέσεις. Το θέατρο του παραλόγου.

Παράλληλα υπάρχουν σχολικές μονάδες που ξεκινούν τη λειτουργία τους χωρίς σχολικές καθαρίστριες. Αυτό οφείλεται στο ότι τέλειωσαν οι συμβάσεις αρκετών καθαριστριών και οι δήμοι δεν προχώρησαν σε νέες συμβάσεις επειδή δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα από την πολιτεία με ποιο τρόπο θα γίνουν οι προσλήψεις. Ορισμένοι δήμοι προχώρησαν μόνοι τους σε συμβάσεις ενός μηνός χωρίς ασφαλιστική κάλυψη των καθαριστριών βάζοντάς τες να υπογράψουν σχετικές δηλώσεις. Ασχολείται κανείς με το συγκεκριμένο θέμα;

 

Λαμβάνοντας υπόψη τα τραγελαφικά γεγονότα που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα στο χώρο της εκπαίδευσης οφείλουμε όλοι μας να δώσουμε δυναμικό παρών στις Γ.Σ. των συλλόγων μας αποφασίζοντας συμπόρευση στους αγώνες με τους καθηγητές και τους υπόλοιπους εργαζομένους. Να γίνουν κοινές συνεδριάσεις των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και των διδασκαλικών συλλόγων που θα προετοιμάσουν το έδαφος για κοινές Γ.Σ εκπαιδευτικών της Α/θμιας και της Β/θμιας σε πανελλαδικό επίπεδο. Να κάνουμε πράξη το σύνθημα: < Δάσκαλοι-Καθηγητές ενωμένοι νικητές >.Η πολιτεία δεν είχε αγγίξει μέχρι τώρα το χώρο της Α/θμιας εκπαίδευσης σε αντίθεση με τη Β/θμια εκπαίδευση ( βλέπε αύξηση ωραρίου, επιστράτευση, υποχρεωτικές μετατάξεις, διαθεσιμότητες-απολύσεις, διάλυση επαγγελματικής εκπαίδευσης ) για να υπάρξουν λιγότεροι δυσαρεστημένοι και για να μη δημιουργηθεί ένα ευρύτερο ενιαίο πανεκπαιδευτικό μέτωπο. Με τις υποχρεωτικές μετακινήσεις των δασκάλων ουσιαστικά ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και στην Α/θμια. Οι εκπαιδευτικοί της τάξης οφείλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων. Να βγούμε εμείς μπροστά και να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Εργασία, υγειονομική περίθαλψη, σύνταξη, στέγη, αξιοπρεπείς μισθούς, δωρεάν δημόσιο σχολείο. Τα αυτονόητα δηλαδή. Να κατέβουμε όλοι μαζί στους δρόμους ενωμένοι, την ίδια μέρα, στην ίδια πλατεία. Μην περιμένουμε πότε θα έρθει η σειρά μας για να αντιδράσουμε. Παλιά αγωνιούσαμε για το μέλλον των παιδιών μας. Τώρα κινδυνεύουμε οι ίδιοι. Οφείλουμε να αγωνιστούμε. Το χρωστάμε και στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας. Το χρωστάμε στη συναδέλφισσα στη Λάρισα που απεβίωσε μετά την απόρριψη της ένστασής της για εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα. Το χρωστάμε σε όλους αυτούς που αυτοκτονούν καθημερινά μπροστά στα αδιέξοδα που τους έχουν φέρει οι απάνθρωπες πολιτικές του ντόπιου και του διεθνούς κατεστημένου. Το χρωστάμε στο 19χρονο στο Περιστέρι που έχασε τη ζωή του για 1,40 ευρώ. Τόσο αξίζει η ζωή μας στη σύγχρονη μνημονιακή Ελλάδα. Ας κάνουμε και την αυτοκριτική μας και να βγούμε μπροστά πριν είναι αργά. Ο Αϊνστάιν έλεγε: < Ο κόσμος δεν κινδυνεύει από αυτούς που κάνουν το κακό, αλλά από τους υπόλοιπους, που ενώ τους βλέπουν τους επιτρέπουν να συνεχίζουν >.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ   ΑΠΥΣΠΕ   ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

 

Τη Δευτέρα 9-9-2013 συνεδρίασε το ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.

 

Εγκρίθηκε αίτηση εκπαιδευτικού της Ανατολικής Αττικής για ανανέωση άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης με αποδοχές για διδακτορικό με την προϋπόθεση να προσκομίσει την εξάμηνη παράταση της υποτροφίας του ΙΚΥ, διαφορετικά η άδεια του θα μετατραπεί σε άνευ αποδοχών.

 

Εγκρίθηκαν 6 αιτήσεις εκπαιδευτικών για χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών. Συγκεκριμένα:

3 εκπαιδευτικοί από Ανατολική Αττική.

2 εκπαιδευτικοί από Δ΄ Αθήνας.

1 εκπαιδευτικός από Α΄ Αθήνας.

 

Δεν εγκρίθηκαν 2 αιτήσεις εκπαιδευτικών για χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών. Συγκεκριμένα:

1 εκπαιδευτικός από Α΄ Αθήνας.

1 εκπαιδευτικός από Δυτική Αττική.

 

Εγκρίθηκαν 7 αιτήσεις εκπαιδευτικών για απαλλαγή από τα καθήκοντά τους. Συγκεκριμένα:

5 Προϊσταμένες Νηπιαγωγείου ( 4 από Ανατολική Αττική και 1 από Α΄ Αθήνας ).

1 Διευθυντής από Ανατολική Αττική.

1 Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων από Δ΄ Αθήνας.

 

Δεν εγκρίθηκαν 7 αιτήσεις εκπαιδευτικών για απαλλαγή από τα καθήκοντά τους. Συγκεκριμένα:

4 Προϊσταμένες Νηπιαγωγείου ( 2 από Ανατολική Αττική και 2 από Πειραιά ).

2 Υποδιευθύντριες ( από Ανατολική Αττική )

1 Προϊσταμένη ολιγοθέσιου Δημοτικού Σχολείου ( από Πειραιά ).

 

ΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                                                                                                         Αιρετός εκπρόσωπος στο ΑΠΥΣΠΕ  Αττικής

                                                                                                   εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

Τηλ.  6972363653

e-mail: georgechronis02@gmail.com

Αναπληρωματικός: ΚΑΒΑΚΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Τηλ.  6949294781

 

Last modified: 9 Σεπτεμβρίου 2013

Close