Written by 19:57 Αρχική Σελίδα

Ενημέρωση για τις εργασίες της δεύτερης μέρας της Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Συνεχίστηκαν και σήμερα 23 Ιουνίου για δεύτερη μέρα οι εργασίες της 83ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Η διαδικασία άρχισε με μία ώρα καθυστέρηση στις 10π.μ..

Μέχρι το μεσημέρι τοποθετήθηκαν οι αντιπρόσωποι ασκώντας κριτική στα πεπραγμένα της Δ.Ο.Ε. με αιχμή την αξιολόγηση. Και για να ακριβολογούμε όντως ασκήθηκε κριτική, όχι όμως από τους εκπροσώπους των «μεγάλων» παρατάξεων που θεωρούν και παρουσιάζουν τα της ομοσπονδίας όλα καλώς καμωμένα.

Κριτική ασκήθηκε από τους αντιπροσώπους που δεν έχουν εκλεγεί από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ-ΠΑΣΚ. Αυτοί καταλόγισαν στην πλειοψηφία του Δ.Σ. όχι μόνο ολιγωρία αλλά και ότι και με την στάση τους  συνέβαλαν έτσι ώστε ειδικά την κρίσιμη στιγμή μετά την τρίτη εγκύκλιο να μην κλιμακωθεί και ενταθεί ένα ισχυρό ρεύμα ανυπακοής απέναντι στην αυτοαξιολόγηση.

Μετά από καταγγελίες συλλόγων για κλήσεις Δ/ντών με τον γνωστό τυπικό-άτυπο τρόπο του Υπουργείου (με τηλεφωνήματα και αποστολή μηνυμάτων και πάλι στα προσωπικά mail) ώστε να παρακολουθήσουν επιμορφώσεις για την αξιολόγηση και σεμινάρια για την σχολική βία, μετά μάλιστα και την λήξη του σχολικού έτους, το σώμα οδηγήθηκε σε ομόφωνη απόφαση καταγγελίας της συγκεκριμένης ενέργειας από τους Περιφερειακούς Διευθυντές και καλεί τους συναδέλφους Δ/ντες να μην παραστούν σε αυτά. Παραθέτουμε στο τέλος την απόφαση της 83ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Σύμφωνα με την ομόφωνη χθεσινή απόφαση ώρα 1:00 διεκόπησαν οι διαδικασίες προκειμένου να ψηφιστεί ο οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός της ομοσπονδίας.

Έκπληξη και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Προέδρου να μην προχωρήσει σε κύκλο τοποθετήσεων των μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας αλλά «να μιλήσει όποιος θέλει»(!)

Με συνοπτικές διαδικασίες και εν μέσω αντεγκλήσεων οδηγήθηκε το σώμα δι’ ανατάσεως της χειρός να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει τα οικονομικά του σωματείου.

Τότε όλοι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι έγιναν μάρτυρες της εξαιρετικής ικανότητας του Προέδρου του Προεδρείου της 83ης Γ.Σ. της Ομοσπονδίας συνάδελφου Παπαποστόλου Δημήτρη που με μία ματιά δύο δευτερολέπτων «σάρωσε» την αίθουσα, καταμέτρησε ψήφους, και έβγαλε αποτέλεσμα. Παρά τις έντονες αντιρρήσεις τριών μελών του πενταμελούς Προεδρείου προχώρησε σε επικύρωση της υπερψήφισης των οικονομικών του σωματείου!

Προεδρείο

Το προεδρείο της 83ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε και στο κέντρο ο πρόεδρος που τα “σαρώνει” όλα με μια ματιά!

Δείτε τον προϋπολογισμό εσόδων-εξόδων όπως κατατέθηκε και ψηφίστηκε

pr1

 

pr2

 

pr3

Για τη συγκεκριμένη επιλογή του Προέδρου συνάδελφοι που έλαβαν το λόγο από τις παρατάξεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ , του ΠΑΜΕ και της ΕΡΑ άσκησαν δριμεία κριτική και την χαρακτήρισαν όχι μόνο πραξικοπηματική, αλλά και ως προειλημμένη από το προεδρείο του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

 

Στη 2η μέρα επίσης έγιναν τοποθετήσεις :

από εκπροσώπους γυμναστών που διαμαρτυρήθηκαν για τους χειρισμούς της Δ.Ο.Ε. σχετικά με την «αδικία» που υπέστησαν έναντι των μεταταγμένων συναδέλφων από την Β/θμια

και από τον νεοσυσταθέντα σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών ΠΕ 70.50 και 60.50 σχετικά με τα αιτήματά τους για την Ειδική Αγωγή (διατήρηση του πίνακα Α κατά ποσοστό 20% και ποσόστωση 40% αντίστοιχα για κάθε κατηγορία : κατόχων πτυχίων Ειδικής Αγωγής και κατόχων μεταπτυχιακών ή διδακτορικών Ειδικής Αγωγής.

Μετά από ένα δίωρο διάλειμμα η διαδικασία συνεχίστηκε με την κριτική πεπραγμένων και στην πλειοψηφία των τοποθετήσεων των αντιπροσώπων κυριάρχησε η ανάγκη, αύριο που η συζήτηση αφορά την διεκδικητικό πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας για την νέα σχολική χρονιά, οι εργασίες να οδηγηθούν σε συγκεκριμένη απόφαση που να εκφράζει αγωνιστικά, μαχητικά και ταξικά την βάση του κλάδου.

Οι εργασίες της 2ης μέρας έκλεισαν με την δευτερολογία του προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ 83ΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΥΛΕΥΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ» ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ

ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

 

Εντείνεται τις ημέρες αυτές το φαινόμενο της κλήσης των εκπαιδευτικών σε ποικίλες κατηγορίες επιμορφώσεων μετά τη λήξη του διδακτικού έτους.

Εκπαιδευτικοί καλούνται σε επιμορφωτικές δράσεις μετά τη λήξη του διδακτικού έτους. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καλούνται οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων σε επιμόρφωση για την αξιολόγηση.  Σε όλη την Ελλάδα οι Περιφερειακοί Διευθυντές καλούν εγγράφως τους Διευθυντές των σχολείων ώστε να υλοποιήσουν την εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση.

Η Ολομέλεια της 83ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου καταγγέλλει όλους τους Περιφερειακούς Διευθυντές για την απαράδεκτη, αντισυναδελφική στάση τους, τη σαφέστατη πρόθεσή τους να καταστρατηγήσουν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και την επιλογή τους να γίνουν ένας από τους βασικούς μηχανισμούς επιβολής της προωθούμενης αξιολόγησης. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να αγνοήσουν τις εντολές τους. Να μην πάρουν μέρος σε καμία «επιμορφωτική» δράση εκτός διδακτικού έτους, να μην παρουσιαστούν στα σεμινάρια της προωθούμενης αξιολόγησης και να αρνηθούν να υλοποιήσουν την εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση.

 

 

Last modified: 23 Ιουνίου 2014

Close