Written by 21:15 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας στις 20/2

 

 

           ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

           ΣΥΛΛΟΓΟΥ “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

 

20/2/2017

 

Ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας

στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας στις 20/2

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας «Ο Περικλής» στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας.

Τα ζητήματα που τέθηκαν για πολλοστή φορά στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας – και από τα μέλη του Δ.Σ. που εκπροσωπούν τη «Διέξοδο Η Αγωνιστική Συσπείρωση»-  καθώς εξακολουθούν να  ταλανίζουν τα σχολεία μας μεσούσης της σχολικής χρονιάς είναι τα ακόλουθα:

1.  Δεδομένων των αλλεπάλληλων εξαγγελιών του Υπουργείου Παιδείας για επικείμενους διορισμούς εκπαιδευτικών ρωτήσαμε εάν έχει ζητηθεί από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να εκτιμηθούν τα κενά και οι ελλείψεις εκπαιδευτικών όλων των Π.Ε. ώστε να προβεί το Υπουργείο σε σύσταση οργανικών θέσεων ως προϋπόθεση διορισμών. Η απάντηση ήταν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοια κατεύθυνση από το Υπουργείο Παιδείας. Οι εξαγγελίες και του τωρινού υπουργού Παιδείας περί διορισμών στην εκπαίδευση για ακόμη μια φορά από ότι φαίνεται αποδεικνύονται κούφια λόγια.

Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης, για θεσμοθέτηση νέου ΠΔ για τη λειτουργία των σχολείων, επίσπευση των εγγραφών για το νέο σχολικό έτος, η ένταση των ελέγχων για ενδεχόμενες συμπτύξεις τμημάτων, προετοιμάζουν το έδαφος για μια ασφυκτική πολιτική εξοικονόμησης προσωπικού, μηδενικούς διορισμούς, περιορισμό των προσλήψεων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών εκτός Διευθύνσεων, από τον Ιούνιο ακόμη.

2. Το σχολείο –χυλός το οποίο αποτελεί πλέον την τραγική εκπαιδευτική πραγματικότητα της κάθε σχολικής μέρας για μαθητές και εκπαιδευτικούς εξακολουθεί να λειτουργεί με τη λογιστική λογική του υπολογισμού του συνόλου των διδακτικών ωρών ανά σχολική μονάδα αντί της παιδαγωγικά απαιτούμενης τακτικής του υπολογισμού των ελλείψεων σε κάθε κλάδο εκπαιδευτικού. Ως  αποτέλεσμα, όπως έχουμε κατ΄επανάληψη καταγγείλει ως Διέξοδος η Αγωνιστική Συσπείρωση,    έχουμε τοποθετήσεις και μετακινήσεις συναδέλφων στο πλαίσιο του «όλοι κάνουν τα πάντα» αρκεί να φαίνεται ότι το σχολείο λειτουργεί. Με απλά λόγια  δάσκαλοι κάνουν μαθήματα ειδικοτήτων και αντίστροφα, ειδικότητες αλληλοεπικαλύπτονται οι μεν των δε και  όλοι κάνουν Παράλληλη Στήριξη!. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων επιβεβαίωσαν τον τρόπο αυτό προσμέτρησης των κενών, ο οποίος τους οδηγεί κατά δήλωσή τους στη διαπίστωση ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κενά στη Διεύθυνση Β΄Αθήνας σε κανένα κλάδο εκπαιδευτικών!

3. Η προσμέτρηση της ώρας σίτισης για όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται σε αυτή, κατά δήλωση του Διευθυντή Π.Ε, εξετάζεται από το Υπουργείο Παιδείας. Αξιοσημείωτη και καταγγελτέα από πλευράς μας είναι η διαπίστωση ότι το Υπουργείο με εγκυκλίους του θέτει πρώτα το πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών μονάδων και εκ των υστέρων εξετάζει και μελετά το παράτυπο, παράνομο και δυσλειτουργκό των εντολών του

.4. Η έλλειψη διαφάνειας σε ό,τι αφορά τον προσδιορισμό των κενών σε κάθε νέα επικαιροποίηση, ο οποίος αποτελεί αρμοδιότητα  του ΠΥΣΠΕ, η μη δημοσιοποίησή τους στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης καθώς και οι κατόπιν προφορικών  αποφάσεων και εντολών,  μετακινήσεις συναδέλφων καταγγέλθηκαν για άλλη μια φορά και απαιτήσαμε την αποκατάσταση της νομιμότητας και της διαφάνειας τόσο στη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ όσο και στη διαδικασία των τοποθετήσεων και των μετακινήσεων των συναδέλφων.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να δέχεται τοποθέτηση ή μετακίνησή του χωρίς έγγραφη απόφαση – εντολή από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης την οποία και πρέπει να απαιτεί. Στην αντίθετη περίπτωση να ενημερώνει τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

5. Το πρόβλημα της αναπλήρωσης των κενών, συναδέλφων που απουσιάζουν με άδειες, βραχυχρόνιες ή και μεγαλύτερων διαστημάτων παραμένει άλυτο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έκρυθμες καταστάσεις ιδίως στα Νηπιαγωγεία όπου το τμήμα κλείνει σε περίπτωση απουσίας συναδέλφισσας νηπιαγωγού. Απαιτήσαμε μέριμνα για την κάλυψη και αυτών των κενών με προσλήψεις αναπληρωτών συναδέλφων.

6. Τέλος επιστήσαμε την προσοχή της Διεύθυνσης στη σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση των συναδέλφων εκπροσώπων της Διοίκησης στις ΔΕΠ αναφορικά με την ισχύσουσα νομοθεσία που διέπει τις γνωμοδοτήσεις επί των εξεταζόμενων θεμάτων και ιδιαιτέρως σε αιτήματα παραχώρησης σχολικών κτιρίων.

 

Συναδέλφισσες, οι

Δεν πάει άλλο! Δεν πρέπει να τους αφήνουμε να παίζουν με τη ζωή μας και τη μόρφωση των μαθητών μας.

Μοναδική διέξοδος είναι ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας μας!

Υπενθυμίζουμε:

  1. Ο Σύλλογος μας «Ο Περικλής» πραγματοποιεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ στο 7ο Δημ. Σχ. Αγίας Παρασκευής.
  2. Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 2 μ.μ. που καλούν πρωτοβάθμια σωματεία και η Δ.Ο.Ε. με κεντρικό αίτημα την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών
  3. Συγκέντρωση για να μην περάσει η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα, στα Προπύλαια, την Πέμπτη 2 Μαρτίου, στις 6 μ.μ.
  4. Συγκέντρωση των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Παρασκευή 10 Μαρτίου, στη 1.30 μ.μ.

 

Last modified: 20 Φεβρουαρίου 2017

Close