Written by 11:33 Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Ενημέρωση για τη παράσταση διαμαρτυρίας του “Περικλή” για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπ/κών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr
  Αγ. Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ. 154Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας 

 

      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 22-9-2014 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από τους συλλόγους Π.Ε. Β’ Αθήνας ΠΕΡΙΚΛΗΣ, Αμαρουσίου και Γ.Σεφέρης για το θέμα των τοποθετήσεων συναδέλφων ειδικοτήτων στα σχολεία ΕΑΕΠ με συμμετοχή των θιγόμενων συναδέλφων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του προαύλιου της Διεύθυνσης Β Άθήνας στο Ηράκλειο, στο χώρο που στεγάζεται το Ειδικό Σχολείο Ηρακλείου, αλλά και περιμετρικά της Διεύθυνσης,  μας περίμενε Αστυνομία. Τα αστυνομικά όργανα όπως ενημερωθήκαμε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης δεν κλήθηκαν από τον ίδιο αλλά διαβάζοντας την λέξη διαμαρτυρία στην ανακοίνωσή μας έρχονται αυτόκλητα. Αποχώρησαν κατά την διάρκεια της συνάντησής μας με τον Διευθυντή και αφού ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Με λίγα λόγια το σωματείο μας βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση(!)

 

Η παράσταση διαμαρτυρίας εκ μέρους των σωματείων και των συναδέλφων «προκλήθηκε» γιατί για μία ακόμη χρονιά ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας, παρέκαμψε το ΠΥΣΠΕ και προχώρησε μονομερώς στον ορισμό των λειτουργικών κενών στα σχολεία της Β΄Αθήνας και στις τοποθετήσεις συναδέλφων ειδικοτήτων (το Σάββατο 20-9-2014) σε σχολεία ΕΑΕΠ.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης προχώρησε σε :

  1. Αλλαγή των ομάδων σχολείων στις τοποθετήσεις
  2. Παράκαμψη επιλογών συναδέλφων και τοποθέτηση τους σε σχολεία που δεν είχαν δηλώσει.
  3. Παρατυπίες και αλλοίωση στην σειρά τοποθέτησης.

Οι θιγόμενοι συνάδελφοι που παραβρέθηκαν στην διαμαρτυρία ζητούσαν εξηγήσεις για το πως βρέθηκαν σε σχολεία που δεν είχαν καν δηλώσει ή πως κατέληξαν σε σχολεία κατά το ήμισυ (10 ώρες στην Α επιλογή και 14 ώρες στην τελευταία επιλογή) και γιατί μολονότι είχαν δηλώσει σχολεία αυτά παρέμειναν κενά .

Τα σωματεία καταγγείλαμε την πρακτική αυτή και ζητήσαμε δεδομένης και στης πρότερης δέσμευσης του Διευθυντή Εκπαίδευσης, ότι φέτος δεν θα κάνει «στοχευμένες» τοποθετήσεις, να επαναλάβει την διαδικασία.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης εναρμονισμένος απόλυτα με την λογική του ΥΠΑΙΘ και του νέου Υπουργού -που με μηδενικούς διορισμούς περιμένει να λειτουργήσουν τα σχολεία ως δια μαγείας- μας ανέλυσε το σκεπτικό του περί επικινδυνότητας σχολείων: κατά την άποψη του σχολεία που έχουν συνάδελφο γυμναστή ή πληροφορικής είναι επικινδυνότητας 5 και δεν προηγούνται στην τοποθέτηση συναδέλφων άλλων ειδικοτήτων ενώ σχολεία που δεν έχουν ήδη ειδικότητες είναι επικινδυνότητας 7 και πρέπει να ικανοποιηθούν άμεσα. Να στείλει δηλαδή ειδικότητες, όχι φυσικά για το σύνολο των αναγκών αλλά προκειμένου να εξισορροπηθούν τα κενά και λίγο πολύ όλα τα σχολεία να έχουν τα ίδια. Και όταν λέμε τα ίδια εννοούμε ΤΑ ΙΔΙΑ  ΚΕΝΑ(!).

Παραδέχτηκε ότι δεν τήρησε τη δέσμευσή περί «μη στοχευμένων» καλύψεων και μάλιστα είπε πως περιμένει το δεύτερο αεράκι (για κύμα ούτε λόγος) τοποθετήσεων προκειμένου και να δεχθεί να εξετάσει τις ενστάσεις των συναδέλφων και φυσικά να καλύψει τα κενά στα σχολεία.

Τα παραπάνω δυστυχώς αποδεικνύουν ότι η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και οι πρόθυμοι να την εφαρμόσουν σε επίπεδο διοίκησης Διευθυντές Εκπαίδευσης, υποτιμούν την παρεχόμενη εκπαίδευση και υποβιβάζουν  τον εργαζόμενο εκπαιδευτικό στο επίπεδο της εξαθλίωσης. 

Καλούμε τους θιγόμενους συναδέλφους να καταθέσουν ενστάσεις και να ζητούν επανάληψη της διαδικασίας.

Ζητάμε από όλους τους συναδέλφους να καταγγέλλουν στο σωματείο τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντισταθούν στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια της μνημονιακής κυβέρνησης να εξαφανίσουν πλήρως την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ από τον χάρτη των ήδη πετσοκομμένων κοινωνικών παροχών.

                                                    Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

          Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας                              

 

             Ηλέκτρα Μήτσουρα                                             Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 23 Σεπτεμβρίου 2014

Close