Written by 14:35 Αποφάσεις Δ.Σ.

Ενημέρωση από το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 79

 

Προς:

Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας

 

 

 

 

 

Ενημέρωση από το Δ.Σ.  του Συλλόγου

          Στη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. του συλλόγου μας στις 23/11/2011 με τους διευθυντές των σχολείων και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μικρή. Ωστόσο, αφού συζητήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα των σχολείων και η δυσλειτουργία των νέων σχολικών επιτροπών των «καλλικρατικών δήμων», αποφασίστηκε στις 23/12/2011 να παραδώσουν οι διευθυντές και οι προϊσταμένες όλους τους φακέλους στους δήμους και να τους καταστήσουν υπεύθυνους για την οικονομική διαχείριση των σχολείων και νηπιαγωγείων. Άλλωστε ο προϋπολογισμός του 2012 σε σχέση με τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων είναι επιεικώς απαράδεκτος! Από 17,2 εκατομμύρια ευρώ που ήταν για τις λειτουργικές δαπάνες της πρωτοβάθμιας το 2011, για το 2012 είναι μόνο 2,9 εκατομμύρια! Η μείωση δεν είναι τεράστια μόνο, είναι απίστευτη!

Επίσης, το Δ.Σ. θα παραστεί στα δημοτικά συμβούλια όλων των δήμων που υπάγονται τα σχολεία-νηπιαγωγεία μας  για να τοποθετηθεί και να πιέσει τις δημοτικές αρχές. Θα πρέπει λοιπόν να έρθετε και εσείς στο δημοτικό συμβούλιο της περιοχής σας. Είναι απαραίτητη η παρουσία όλων μας. Μόνο με τις πιέσεις μας και τη δυναμική μας μπορούμε να ανατρέψουμε την υποχρηματοδότηση και τη φτώχεια των σχολείων-νηπιαγωγείων.

 

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. στο οποίο συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Συζητήθηκε η συμμετοχή μας στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕστις 1 Δεκεμβρίου 2011 για το Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, αντιδρώντας στη «μνημονιακή» πολιτική της νέας κυβέρνησης και στο νέο «μνημονιακό» προϋπολογισμό, που επιτείνει τη λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

      Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Τα μεγάλα προβλήματα πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία μεγάλων αγώνων και όχι αιτίες αδυναμίας αντίδρασης. Αν η απογοήτευση και η μη συμμετοχή γίνουν κυρίαρχες λογικές, είναι απόλυτα βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλα νέα, ακόμη χειρότερα μέτρα.

      ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011

      ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

2. Να διερευνηθεί ο τρόπος πληρωμής της οικονομικής εισφοράς των μελών στο σύλλογό μας.

3. Ορίστηκαν στο Δ.Σ. του «Αργώ», η Ε. Δαμιανού (μέλος του Δ.Σ.) και αναπληρωματικός ο Στ. Δημαράκης(δ/ντής 1ουΔ. Σχ. Αγ. Παρασκευής).

4. Σήμερα πλειοψηφία των εργαζομένων δέχονται μια πρωτοφανή και ανελέητη επίθεση, με πρόσχημα και άλλοθι τη σημερινή κρίση.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας  συνεχίζει να δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζόμενων και στο σωματείο της Χαλυβουργίας, ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής απασχόληση και μείωση των μισθών με τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας και ενάντια στις μαζικές απολύσεις.

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Περικλής», απευθυνόμενο σε όλους τους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., εύχεται να είναι νικηφόρος ο δίκαιος αγώνας σας σύντομα.  Ως μια μικρή συμβολή σ’ αυτόν τον δίκαιο αγώνας σας, που είναι και δικός μας αγώνας, ως ένδειξη ειλικρινούς και έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης, ενισχύουμε το ταμείο σας, του Σωματείου Εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., με το ποσό των 150 ευρώ και με την βέβαιη ελπίδα ότι θα συνεχίσετε, θα αντέξετε την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και θα νικήσετε! Θα νικήσουμε!  Είμαστε μαζί σας! Όλοι στον αγώνα».

Τα χρήματα θα τα παραδώσουμε τη Δευτέρα 28/11/2011 στις 4:00 μ.μ. στην πύλη της Χαλυβουργίας, μαζί με άλλους συλλόγους Π.Ε. και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία. Για τη συμμετοχή στη δράση αυτή μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Μαρία Κολόζη (τηλ.: 6942496241).

5. Αποφασίστηκε να συμμετέχουμε στην εκδήλωση της Λαϊκής Συνέλευσης Χαλανδρίου που αφορά το χαράτσι της ΔΕΗ, στις 27/11/2011 στο ΚΕΠ της κεντρικής πλατείας Χαλανδρίου.

6. Στην τακτική συνέλευση (10/11) είχε αποφασιστεί η δημιουργία επιτροπής αγώνα. Η πρώτη συνάντηση ορίζεται για την Τετάρτη στις 30/11/2011 στις 6:30 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού. Όσες και όσοι έχουν να διαθέσουν λίγο χρόνο για να συζητήσουμε τι «μπορούμε να κάνουμε» για τα προβλήματά μας. Ας σπεύσουμε…

7. Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας θα συνεδριάζει κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα.          Την Τετάρτη 7/12/2011 στις 7:00 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου μας (Γιαβάση 7 – Αγ. Παρασκευή) θα γίνει η 2η τακτική συνεδρίαση. Το Δ.Σ. είναι ανοιχτό προς όλα τα μέλη που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.

8. Παρακαλούμε τις διευθύντριες και τους διευθυντές των σχολείων και τις   προϊσταμένες των νηπιαγωγείων να κατεβάζουν και να αναρτούν στον    πίνακα τις ανακοινώσεις του σωματείου μας, της ομοσπονδίας και όλων       των παρατάξεων που υπάρχουν στο σύλλογό μας.

Μια διόρθωση: Ο Κώστας Πότσης έχει εκλεγεί, όπως είναι γνωστό, με την Εκπαιδευτική Συσπείρωση κι όχι με τη ΔΑΚΕ.

enim_17-11-2011_clip_image002

 

Last modified: 28 Νοεμβρίου 2011

Close