Written by 20:47 Παλότερες Παρατάξεις, ΡΩΓΜΗ στο «Αδιέξοδο..»

ENHMΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ” 5/12/2016

ENHMΕΡΩΤΙΚΟ   ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΡΩΤΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. . Θέμα της συνεδρίασης ήταν η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. που προήλθε από τις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, σε σώμα. Η πλειοψηφούσα παράταξη  ΔΑΚΕ πρότεινε  ως μορφή  συγκρότησης του νέου Δ.Σ. σε σώμα την αντιπροσωπευτική- αναλογική μορφή, δηλαδή η πλειοψηφούσα παράταξη ΔΑΚΕ να καταλάβει τη θέση του προέδρου, η δεύτερη  σε ψήφους παράταξη «Διέξοδος  – Αγωνιστική Συσπείρωση» τη θέση του αντιπροέδρου, η τρίτη παράταξη «ΑΚΣΥΑ-ΔΗΣΥ» τη θέση του γραμματέα και η τέταρτη παράταξη Ρωγμή στο «Αδιέξοδο… » τη θέση του ταμία. Στην κατεύθυνση αυτή υπερθεμάτισε ο συνάδελφος Παπασπύρος Νίκος. Πρόσθεσε ακόμη  πως οι «Παρεμβάσεις» στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις  επιλέγουν να προτείνουν  προγραμματικό προεδρείο, ενώ στα πρωτοβάθμια σωματεία θεωρεί ότι  η αναλογική- αντιπροσωπευτική μορφή είναι μία επιλογή που βοηθά στη λειτουργία του σωματείου.

Ως  ΡΩΓΜΗ καταθέσαμε δήλωση σύμφωνα με την οποία δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε  σε τέτοιου είδους συγκρότηση, όπως  το σύνολο των παρατάξεων πρότεινε. Παραμένουμε  πιστοί σε συγκρότηση προγραμματική στη βάσει κοινού πολιτικού προγράμματος. Ψηφίσαμε λοιπόν  λευκό σε όλες τις ψηφοφορίες.

Ακολούθως  τα μέλη του Δ.Σ.  διενήργησαν ψηφοφορία  για την ανάδειξη  προέδρου, αντιπροέδρου, γραμματέα και ταμία. Πρόεδρος  εξελέγη ο Γεωργόπουλος Σωτήρης -ΔΑΚΕ- με 6 ψήφους υπέρ και ένα λευκό . Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Παπασπύρος Νικόλαος-Διέξοδος- με  6 ψήφους υπέρ και ένα λευκό. Γραμματέας ο Μπέλεσης Γιάννης  –ΑΚΣΥΑ ΔΗΣΥ- με 6 ψήφους υπέρ και ένα λευκό. Τέλος τη θέση του ταμία κατέλαβε ο Τσιρίγος Νικήτας  –ΔΑΚΕ- με το ίδιο αποτέλεσμα. Απλά μέλη του νέου Δ.Σ. θα είναι οι συνάδελφοι Μαρίνης Νικόλαος-ΔΑΚΕ- και οι συναδέλφισσες Σταυροπούλου Άννα Μάγια-Διέξοδος και Μαρία Κολόζη-ΡΩΓΜΗ.

Κατά τα άλλα το νέο Δ.Σ.  όρισε ως εκπρόσωπο του Συλλόγου στην επιτροπή Παιδείας  του Δήμου Πεντέλης τους Τσιρίγο Νικήτα ως τακτικό μέλος και τη συναδέλφισσα Σταυροπούλου  Άννα Μάγια ως αναπληρωματικό.

Μετά τη συγκρότηση αποφασίστηκε να σταλούν άμεσα τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης που είχαν υπερψηφιστεί, καθώς και το πρόγραμμα δράσης με το πολιτικό πλαίσιο.

Αποφασίστηκε να σταλεί η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης  8 Δεκέμβρη, μαζί με τη ΓΕΣΕΕ και κάλεσμα του Συλλόγου μας .

Συμπλήρωσε το ψήφισμα – συμπαράστασης  προς τη συναδέλφισσα Παπαδοπούλου Ελισάβετ της οποίας  η υπόθεση εκδικάζεται στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό (Σπινθάρου & Φιλοξένου2 Λ. Βουλιαγμένης,) καλώντας τα μέλη του Συλλόγου μας να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας (10:00-13:00 την Τετάρτη 7/12) που έχει προκυρήξει η ΑΔΕΔΥ για τον λόγο αυτό.

Τέλος,  το Δ.Σ. εξέδωσε ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 8 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία -4 έναντι 2 – το κάλεσμα για τη συγκέντρωση που διάφορες συλλογικότητες απευθύνουν. Η ανακοίνωση προτάθηκε από τη «ΡΩΓΜΗ».

Η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα γίνει την Τετάρτη  14 Δεκεμβρίου στα γραφεία του Συλλόγου. Τα Δ.Σ. είναι ανοιχτά και είναι καλό να τα παρακολουθεί όποιος ή όποια θέλει.

Υ.Γ.

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση  της Διεξόδου για τη συγκρότηση  του νέου  Δ.Σ.  σε σώμα. Οι συνάδελφοι καταλογίζουν ανευθυνότητα  αναφορικά με τη στάση μας στο θέμα της συγκρότησης,  ενώ  εμφανίζονται οι ίδιοι ότι διακατέχονται από αίσθημα υψηλής ευθύνης. Μάλλον λένε τη μισή αλήθεια, δηλαδή ένα ολόκληρο ψέμα.  Πράγματι είχαμε καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση  για συγκρότηση αναλογικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου την περασμένη χρονιά. Μόνο που αυτό συνέβη τον Ιανουάριο  του 2016, δηλαδή δύο μήνες μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 2015 και αφού είχε κατατεθεί η άποψη της «Συσπείρωσης» για προγραμματικό προεδρείο. Εξαιτίας του τότε συσχετισμού δεν είχε καταστεί αυτό εφικτό. Για να   ξεπεραστεί  λοιπόν αυτή η δυσκολία η τότε «Συσπείρωση» προχώρησε σε πρόταση για αναλογικό- αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Από τις ημερομηνίες αποδεικνύεται ότι για δύο μήνες το Δ.Σ. δεν είχε συγκροτηθεί σε σώμα . Από ό,τι θυμόμαστε,  ουδόλως η έλλειψη συγκρότησης επηρέασε τη δράση του Συλλόγου .Επίσης έχουμε να επισημάνουμε ότι καμία από τις άλλες παρατάξεις δεν φάνηκε στο επίμαχο δίμηνο να ενοχλείται από τη μη συγκρότηση. Μάλλον όλα τα μέλη της πρώην «Εκπαιδευτικής Συσπείρωσης» από ανεύθυνοι το διάστημα Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου γίναμε μέσα στο Γενάρη …πολύ υπεύθυνοι και  μετατοπιστήκαμε. Αν αυτό συμβαίνει, τότε πρέπει και οι τωρινοί ..υπεύθυνοι να παραδεχτούν και τις δικές τους παλινωδίες . Επίσης να μας εξηγήσουν τι είναι αυτό που τους έκανε να δεχτούν με τέτοια μεγάλη ευκολία να συμπλεύσουν  τόσο άνετα και τόσο γρήγορα  με εκείνους που δεν τους ενώνει τίποτα.

Να σημειώσουμε και κάτι ακόμα. Κανένα από τα μέλη του νέου Δ.Σ. δεν γνώριζε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από τις 30/11 – 2/12 την κήρυξη 24ωρης απεργίας μαζί με τη ΓΕΣΕΕ για τις 8 Δεκέμβρη, συμπεριλαμβανομένου και του Ν. Παπασπύρου, ο οποίος μάλιστα ήταν και σύνεδρος. Η «ΡΩΓΜΗ» έθεσε το ζήτημα και ενημερώθηκαν όλοι.

Ανεξάρτητα από την απόφαση αυτή της τελευταίας στιγμής, η αξιολόγηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και είναι πολύ σημαντικό το να κλείσουν ΟΛΑ και να βγούμε στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται. Η πάλη για ένα πραγματικά αγωνιστικό πλαίσιο με κλιμάκωση και με συμμετοχή παραμένει ζητούμενο. Ωστόσο έχουμε τη δυνατότητα τη μέρα αυτή να δείξουμε αξιοπρέπεια, να απεργήσουμε και να κατεβούμε στον δρόμο.

Last modified: 10 Οκτωβρίου 2022