Written by 14:55 Αποφάσεις Δ.Σ.

Έλλείψεις Βιβλίων-Ομάδα χορού-Συνέδριο στο Καρπενήσι-Διεκδικητικό Πλαίσιο-Υπόμνημα-Ευχαριστήριο Αιμοδοσίας-Κάρτα Εκπαιδευτικού-Γενική Συνέλευση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2009

Αρ. Πρωτ.: 61

 

Προς:

Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας

 

 

 

Θέμα 1ο: Ελλείψεις διδακτικών βιβλίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, ασχολήθηκε με το απαράδεκτο φαινόμενο της έλλειψης διδακτικών βιβλίων (Μαθηματικά Β’ & Ε’) και μάλιστα 1ουτεύχους από σχολεία του Συλλόγου μας.

Ως Σύλλογος εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία μας για το απαράδεκτο αυτό γεγονός και καταγγέλλουμε την ολιγωρία της διοίκησης, που μέχρι τώρα δεν φρόντισε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτή την έλλειψη. Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος τα σχολεία αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε αγορά βιβλίων ή σε άλλους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος ώστε να μη διασαλευτεί η διδασκαλία των μαθημάτων.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτές οι ελλείψεις σε διδακτικά βιβλία άρχισαν να παρατηρούνται από τη στιγμή που ιδιωτικοποιήθηκε η διαδικασία εκτύπωσής τους. Μας προκαλεί αγανάκτηση να υπάρχουν τα βιβλία στο ελεύθερο εμπόριο και αυτά να λείπουν από τα σχολεία μας.

Επιπλέον για άλλη μια φορά καταγγέλλουμε το απαράδεκτο καθεστώς της διανομής που αναγκάζει τους συναδέλφους να μετατρέπονται σε μεταφορείς και αχθοφόρους των σχολικών βιβλίων, μεταφέροντάς τα με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, κάτι που δεν εμπίπτει στα καθήκοντά τους. Για άλλη μια φορά καλούμε τη ΔΟΕ να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να σταματήσει δια παντός αυτό το απαράδεκτο καθεστώς. Σε διαφορετική περίπτωση καλούμε τους συναδέλφους στο μέλλον να αρνούνται να μετατρέπονται σε αχθοφόρους των σχολικών βιβλίων.

 

Θέμα 2ο: Δημιουργία Ομάδας χορού

Το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι θα δημιουργηθεί από το Σύλλογό μας, για τα μέλη του, ομάδα Παραδοσιακών και Λαϊκών χορών, όπου θα παραδίδονται δωρεάν μαθήματα χορού. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 20:15 – 21:30 για τους Παραδοσιακούς και κάθε Τρίτη και Πέμπτη την ίδια ώρα για τους Λαϊκούς στις εγκαταστάσεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου. Την ευθύνη της διδασκαλίας θα έχουν για μεν τους Παραδοσιακούς ο συν. Σωτήρης Κυριάκου, γυμναστής του 1ου Βριλησσίων και για δε τους Λαϊκούς ο συν. Γιώργος Παπακώστας γυμναστής του 3ου Βριλησσίων.

Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Θέμα 3ο: Συνέδριο για τα σχολικά βιβλία στο Καρπενήσι

Την Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Οκτωβρίου παρουσιάστηκαν τα ποσοτικά ευρήματα της έρευνας, που έγινε από το ΙΠΕΜ της ΔΟΕ, για τα σχολικά βιβλία στο Καρπενήσι. Στο παραπάνω συνέδριο το Σύλλογό μας εκπροσώπησε ο συν. Κώστας Σούηδας. Όλο τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και περιλαμβάνονται σε έναν πολυσέλιδο τόμο έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου στη διεύθυνσης: 
http
://syllogosperiklis.gr/books/books.html

απ’ όπου μπορείτε να τα δείτε ή και να τα «κατεβάσετε». Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι είναι αδύνατο να σταλεί όλο αυτό το υλικό σε κάθε σχολείο ξεχωριστά.

 

Θέμα 4ο: Αιμοδοσία του Συλλόγου

Το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους 52 συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στα κάλεσμά μας για εθελοντική αιμοδοσία στις 29/9/2009. Περισσότερα στη διεύθυνση: http://syllogosperiklis.gr/ekdiloseis/2009/aima_29-9/29_9_2009.html

 

Θέμα 5ο: Διεκδικητικό Πλαίσιο – Υπόμνημα προς τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας μπορείτε να βρείτε:

  • Την Απόφαση-Εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων για το διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο του κλάδου

http://syllogosperiklis.gr/download/anak_syl_2009/enim_21-10-09.html και

  • Το Υπόμνημα της ΔΟΕ προς τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

http://syllogosperiklis.gr/download/anak_syl_2009/enim_21-10-09.html

και τα δύο αυτά κείμενα δεν σας τα στέλνουμε με fax για καθαρά πρακτικούς λόγους.

 

Θέμα 6ο: Κάρτα εκπαιδευτικού

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που ήρθαν για πρώτη φορά στο Σύλλογό μας και δεν έχουν κάρτα εκπαιδευτικού για τα μουσεία, να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ώστε να τους προμηθεύσουμε με κάρτα.

 

Θέμα 7ο: Τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές για Διοικητική Συμβούλιο

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου αποφασίσαμε να ορίσουμε ως μέρα Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και εκλογών την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση.

yp_four_geor

 

Last modified: 22 Οκτωβρίου 2009

Close