Written by 14:02 Εκπ/κή Συσπείρωση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ :ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ και στο ΣΥΛΛΟΓΟ μας «ΠΕΡΙΚΛΗ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

 

                                                   

 

ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ και στο ΣΥΛΛΟΓΟ μας «ΠΕΡΙΚΛΗ»

Συναδέλφισσες/οι,

Η τρικομματική συγκυβέρνηση με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει την εξοντωτική πολιτική της απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους, διαλύει  κάθε δημόσιο αγαθό, προσπαθεί  να επιβάλει  την υποταγή μας αξιοποιώντας όλες τις κατασταλτικές μεθόδους.

Πολιτική επιστράτευση και γύψος για τους εργαζόμενους στο μετρό, τους ναυτεργάτες, αλλά και για όσους τολμούν να αντιδρούν. Καταστολή, βία , ΜΑΤ και συλλήψεις  για όσους έχουν το «θράσος» να  μη σκύβουν το κεφάλι. Προετοιμάζουν  και νέες νομοθετικές ρυθμίσεις χουντικής προέλευσης  για να αποτρέψουν την κήρυξη της απεργίας από τα συνδικάτα, για να περιορίσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, μήπως και η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, αλλά και η ΔΟΕ  δε στηρίζουν τα σχέδια των κυβερνήσεων των δανειστών και της τρόικας με την απραξία τους,  με τις 24ωρες ντουφεκιές, και την ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδιασμού αντίδρασης;

Μπροστά στην αξιολόγηση   που έρχεται να αποτελειώσει τη δημόσια εκπαίδευση η πλειοψηφία  της ΔΟΕ  είναι όχι απλά ανύπαρκτη , αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει και αυταπάτες για  μια δήθεν έντιμη αξιολόγηση που μπορεί να εφαρμόσει η  κυβέρνηση. Βάζει συνειδητά πλάτη στα σχέδια της συγκυβέρνησης!  Η ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ πιστεύει ότι με την εφαρμογή της αξιολόγησης θα μπορέσει  να στήσει ένα «μαγαζάκι» ρουσφετολογικών-πελατειακών σχέσεων όπου θα προσφέρει ένα καλό «βαθμό», μια καλή αξιολόγηση, μια προαγωγή, ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία!

Αυτό όμως που τρέμει ο κρατικός –εργοδοτικός συνδικαλισμός στον κλάδο μας είναι η δράση του μαχόμενου εκπαιδευτικού της τάξης. Δεν είναι τυχαία λοιπόν και η δράση τους στο σύλλογο μας.

Θέλουν να απονευρώσουν το σύλλογο, να κάνουν το σύλλογο μας σαν τη Δ.Ο.Ε!

Συγκεκριμένα:

Μετά από  προσπάθεια περίπου 2 μηνών, και απίστευτη κωλυσιεργία , αποδέχτηκαν το περιεχόμενο μιας επιστολής προς τους γονείς που εκτυπώθηκε  σε τετρασέλιδη ανακοίνωση σε 13.000 αντίτυπα.

Ενώ ήταν έτοιμη και είχε ήδη παραληφθεί από το τυπογραφείο και μοιραστεί σε ορισμένα σχολεία από τα μέλη του Δ.Σ. που εκπροσωπούν την Εκπαιδευτική Συσπείρωση και την ΕΣΑΚ , τα υπόλοιπα τρία μέλη των ΔΑΚΕ –ΠΑΣΚ αλλά και το μέλος της ΕΣΑΚ, ετεροχρονισμένα πλέον, θέτουν  θέμα  ακύρωσης  της  προώθησής της   στα σχολεία ,  με μοναδικό πρόσχημα την αναγραφή στο γραφιστικό μέρος της επιστολής  με τη μορφή συνθήματος – προτάγματος  των ακόλουθων πέντε λέξεων: ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Η στάση  της ΕΣΑΚ-ΠΑΜΕ  αποτέλεσε για μας τη μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη. Η παράταξη που έως τώρα είχε ξεκάθαρα διαχωρίσει τη θέση της από τις συμβιβασμένες ηγεσίες, στο σύλλογο μας γίνεται «ουρά» της ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ! Οι λέξεις  ανυπακοή – αντίσταση – αγώνας – αλληλεγγύη – ανατροπή γίνονται η αιτία να καταψηφίσουν μαζί με την ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ την οποιαδήποτε δράση του συλλόγου! Τους καλούμε να ανταποκριθούν στην αναγκαιότητα της ενωτικής-ταξικής δράσης μέσα στο σύλλογο, αναγνωρίζοντας το τραγικό διακύβευμα των καιρών.

 

Συναδέλφισσες/οι,

Οι εκπρόσωποι των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ λειτούργησαν κατά τα αναμενόμενα. Κανένας αιφνιδιασμός , κανένα απροσδόκητο.

Αποποιούμενοι των υποχρεώσεών τους απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα, δεν  μπορούν παρά να ενεργούν  ως εντολοδόχοι του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού .

Όμως μήπως  έχουν «δίκιο»; Μήπως πραγματικά δεν τους εκφράζουν, πραγματικά τους βρίσκουν αντίθετους οι έννοιες αυτών των πέντε λέξεων που συνοψίζουν επιγραμματικά το νόημα του ΄΄ Τι να κάνουμε΄΄ μπροστά στη λαίλαπα που κατακαίει τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας;

Η πραγματική τους πρόθεση ήταν να μη φτάσει ποτέ στους γονείς και τους συναδέλφους  μια τέτοια επιστολή. Δε θέλουν τους γονείς των μαθητών μας να γίνουν  κοινωνοί της οξύτατης επίθεσης που δέχεται σήμερα το δημόσιο σχολείο.  Στηρίζουν και ενισχύουν έμπρακτα τον κοινωνικό αυτοματισμό που προωθεί η επικοινωνιακή πολιτική των κυβερνήσεων του μνημονίου!

Την ίδια στόχευση επιδιώκουν  ενέργειες όπως η συστηματική αδιαφορία τους ως προς την ανάληψη πρωτοβουλιών για την υλοποίηση των αποφάσεων του Δ. Σ. όπως η διοργάνωση της εκδήλωσης με θέμα ΄΄Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και Αξιολόγηση΄΄ ή η καταψήφιση της πρότασής μας να ενταχθεί στην ατζέντα του συλλόγου το περιεχόμενο της απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης της 21/11/2012 για την αξιολόγηση.

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι «καταγγελίες» τους ότι  δημοσιοποιούμε  και υλοποιούμε έμπρακτα την απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου  ενάντια  στην πραγματοποίηση της επιμορφωτικής ημερίδας  από το Αμερικάνικο Κολλέγιο στις 9/2/2013! Ως σύλλογος είχαμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας.

Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και ο οχετός της λασπολογίας , της ασύστολης ψευδολογίας  και της προκλητικής παραποίησης των γεγονότων που εξαπέλυσε εναντίον των μελών του Δ. Σ. που εκπροσωπούν την Εκπαιδευτική Συσπείρωση με την ανακοίνωσή του της 10/2/2013 ο άρτι παραιτηθείς  αντιπρόεδρος του Δ. Σ. του συλλόγου μας.

Εντέλει πίσω από κάθε τους κίνηση  κρύβεται η απίστευτου μεγέθους  και κυνικότητας  υποκρισία τους, καθώς απένατι στο ευρύ κοινό των συναδέλφων ψηφοφόρων παρουσιάζονται  ως αγωνιστές και ενωτικοί,  ενώ ενώπιος ενωπίω στον πραγματικό αγώνα αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο: του οσφυοκάμπτη δουλικού υπαλλήλου της εξωνημένης συνδικαλιστικής ηγεσίας.

Πάντως άξιος είναι ο μισθός τους!  Οι επιθέσεις τους απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι απαραίτητα στοιχεία για τα «βιογραφικά» τους! Μπορεί να απέτυχαν να γίνουν αυτοί οι «συνδικαλιστές» του συλλόγου μας  περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης, όμως όλο και κάποια θεσούλα θα αδειάσει και για αυτούς! Δε θα τους διορίσει βέβαια η κυβέρνηση τους  -όπως τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ- πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο στο ΚΕΚ-ΕΛΤΑ να διαχειρίζονται τα κονδύλια από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά ποτέ δε ξέρεις! Η ελπίδα για την «καρέκλα» πεθαίνει τελευταία!

‘Ομως έχει ο καιρός γυρίσματα! Η αποκαθήλωση του κρατικού συνδικαλισμού έχει ξεκινήσει!

Συναδέλφισσες/οι,

Στον αγώνα για την ανακοπή της λαίλαπας , για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που καταπίνει τις ζωές μας, δε περισσεύει κανείς.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ , ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ.

Τα μέλη της Εκπαιδευτικής Συσπείρωσης

στο  Δ.Σ. του Συλλόγου «Περικλής»

Πότσης Κώστας,  Παπασπύρος Νίκος,  Άννα-Μάγια Σταυροπούλου

 

Last modified: 17 Φεβρουαρίου 2013

Close