Written by 20:05 Εκπ/κή Συσπείρωση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ: Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ

 


  σημαία  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

    ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ  

 

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου   ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ

εκφράζουμε το  ΟΧΙ των εργαζομένων και του λαού μας

στην πολιτική Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ και ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ!

Λέμε ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια!!!

                                                                                                 

Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές. Πρέπει να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ, ξεπερνώντας τους φόβους που γεννούν οι εκβιασμοί των κυρίαρχων και αναλαμβάνοντας ξανά την ευθύνη για τη ζωή στον τόπο μας, για το παρόν και το μέλλον της γενιάς μας και των παιδιών μας.  

Τα τελευταία 5 χρόνια βιώσαμε με τον πιο σκληρό και ανελέητο τρόπο  τι σημαίνει ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων. Κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, κεφάλαιο και τραπεζίτες γιγαντώνουν τη φτώχεια και την ανεργία του λαού, καταργούν το ένα μετά το άλλο τα εργατικά δικαιώματα, ξεπουλούν το δημόσιο τομέα και κάθε κοινωνικό αγαθό, καταστρέφουν την υγεία, αποδομούν την παιδεία, αυξάνουν το δημόσιο χρέος στα 340 δις, πετσοκόβουν συντάξεις και επιδόματα, στέλνουν στη μετανάστευση δεκάδες χιλιάδες νέους, αυξάνουν τις ουρές στα συσσίτια και σηκώνουν τους ώμους ακόμα και στην έκρηξη των αυτοκτονιών. 

Σήμερα μετά από 5 χρόνια κοινωνικής καταστροφής που ολοένα μεγαλώνει ,η  Τρόικα, η ΕΕ, και το ΔΝΤ, απαιτούν  να  μας τα πάρουν όλα. Στόχος τους είναι η ολοκληρωτική μετατροπή των τωρινών  εργαζομένων αλλά και των  επόμενων  γενιών ,σε σύγχρονους δούλους, σε εργαζόμενους αναλώσιμους με ημερομηνία λήξης που θα επιβιώνουν οριακά για να αυξάνουν τα δικά τους κέρδη.  Το ρήγμα που άνοιξαν τα τελευταία 5 χρόνια οι εργατικοί λαϊκοί αγώνες, αποτελεί για αυτούς απειλή καθώς κάθε διαφορετικός δρόμος χωρίς ΕΕ, Ευρώ, ΔΝΤ, κεφάλαιο μπορεί να ανατρέψει οριστικά τα σχέδιά τους. Επιστρατεύουν λοιπόν κάθε μορφής εκβιασμούς, τρομοκρατούν με κάθε τρόπο  για να εξασφαλίσουν την  κοινωνική υποταγή και υπακοή.

Είναι ολοφάνερο και ό λαός μας το έχει ήδη βιώσει και απορρίψει, ότι κάθε πολιτική  πρόταση που υιοθετεί τα μνημονιακά μέτρα για το ξεπέρασμα της κρίσης είναι αντιλαϊκή και με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε νέα κοινωνική καταστροφή. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η πρόταση 47 σελίδων που πρότεινε η κυβέρνηση καθώς  περιλαμβάνει νέους αντιλαϊκούς φόρους, αύξηση ορίων για τη συντάξεις και κατάργηση πρόωρων, ιδιωτικοποιήσεις, ελαστική κοινωφελή εργασία, αναγνώριση και πληρωμή του χιλιοπληρωμένου χρέους, συνέχιση της λιτότητας, περικοπή δαπανών, μείωση μισθών με αύξηση εισφορών, μέτρα για το ασφαλιστικό 1,8 δισ.

 Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν κατά τη γνώμη μας ήπια μνημόνια με έντιμους συμβιβασμούς ή προτάσεις ήπιας λιτότητας με «κοινωνική ευαισθησία» και δίκαιη κατανομή. Η Λογική και η Στόχευση είναι μία: η σταθεροποίηση των μνημονίων και της φτώχειας προκειμένου να διασωθούν τα συμφέροντα  των τραπεζιτών και των τοκογλύφων.

 

Τι κάνουμε εμείς;

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Συγκροτούμε ένα πλατύ, ενωτικό, κοινωνικοπολιτικό και αγωνιστικό μέτωπο με ξεκάθαρους στόχους και πρόγραμμα ανατροπής, που θα απαιτεί την κατάργηση των μνημονίων, δανειακής σύμβασης και εφαρμοστικών νόμων, θα αρνείται το μονόδρομο της πολιτικής που επιβάλλουν η Ε.Ε., το ΔΝΤ και οι ντόπιοι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου και θα οργανώνει τον διεθνιστικό αγώνα για τη ρήξη και έξοδο από την Ε.Ε. και το ευρώ, θα διεκδικεί ξανά το χαμένο πλούτο, θα αρνείται το χρέος, θα απαιτεί τη διαγραφή του και θα επιβάλει την παύση πληρωμής του.

Το δημοψήφισμα να της 5ης Ιούλη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σταθμό στην πάλη του κινήματος για αλλαγή, για ρήξη και ανατροπή των πολιτικών της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού.

Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κεντρικό σημείο της πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης που θα χρωματίσει την εισβολή του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις, που θα βάλει τη σφραγίδα του δικού μας ΟΧΙ, του ΟΧΙ των εργαζομένων, του ΟΧΙ των αναγκών και των ελπίδων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Ένα ΟΧΙ που ο λαός μας θα μπορεί να το αξιοποιήσει και τη Δευτέρα στη συνέχιση του αγώνα του  για να πάνε τα πράγματα συνολικά αλλιώς. 

Στη βδομάδα που διανύουμε δίνουμε τη μάχη να μην περάσουν οι εκβιασμοί και  ο φόβος που προσπαθούν να μας επιβάλλουν τα συστημικά ΜΜΕ, οι ευρωλάγνοι των  αστικών κομμάτων,  οι εργοδοτικοί μηχανισμοί, οι τρομολάγνοι εντός και εκτός της χώρας. Δίνουμε μήνυμα αγώνα, ανυπακοής, ρήξης και ανατροπής σε όλη την Ευρώπη.

 

Να αλλάξει τώρα ό φόβος στρατόπεδο. Δεν φοβόμαστε, δεν υποτασσόμαστε.

 

Στο δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη ψηφίζουμε – απαντούμε με ένα βροντερό/καθαρό  ΟΧΙ

 • στα παλιά και νέα μνημόνια – συμφωνίες
 • στην αποδόμηση των δημόσιων αγαθών της παιδείας, της υγείας και του κοινωνικού κράτους
 • στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
 • στην ανεργία, τη φτώχεια, τη λιτότητα και στην αντιλαϊκή φορολεηλασία
 • στη σύγχρονη ελαστική εργασιακή δουλεία
 • στην πολιτική της επιτήρησης και στην υπονόμευση της λαϊκής κυριαρχίας
 • στον καπιταλιστικό μονόδρομο του κεφαλαίου, των τραπεζών, των ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
 • στον ιμπεριαλισμό και τις  πολεμικές αναμετρήσεις
 • στην υποταγή

 

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

 • τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την παύση πληρωμών
 • την έξοδο τώρα από ΕΕ και ΕΥΡΩ
 • την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση τραπεζών και βασικών τομέων της οικονομίας με εργατικό έλεγχο

 

Ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του!!

Να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια υποταγής και καταστροφής

ΟΥΤΕ ΔΝΤ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΕ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ!

Last modified: 1 Ιουλίου 2015

Close