Written by 11:52 Εκπ/κή Συσπείρωση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ: Ήρθε η ώρα της αποκαθήλωσης της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Αλλάζουμε το σύλλογο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

 

 

 

Ήρθε η ώρα της αποκαθήλωσης

της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Αλλάζουμε το σύλλογο!

    

 

Δεν πάει άλλο…

 

 Το μνημονιακό καθεστώς που  επέβαλαν το ΔΝΤ και η Ε.Ε. μαζί με το ντόπιο πολιτικό υπηρετικό προσωπικό  τους,  συνεχίζουν τα φονικά κύματα λιτότητας, στέλνοντας όλο και  περισσότερα κομμάτια του ελληνικού  λαού στην ανεργία, στη φτώχεια και  την εξαθλίωση.

Στο όνομα του χρέους, των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και της σωτηρίας των τραπεζών ποδοπατούν αλύπητα τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας.

Έχουν  γίνει μακρινή ανάμνηση του χθες οι αξιοπρεπείς μισθοί, η ασφάλιση, η σύνταξη, οι εργασιακές σχέσεις, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δεν υπήρξε άλλη τέτοια περίοδος στη χώρα μας, που οι εργαζόμενοι να έχασαν τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

      Σε αυτές τις  κρίσιμες στιγμές όμως χρειάζονται τα συνδικάτα. Και σε αυτές τις στιγμές κρίνονται. Και κει, η πλειοψηφία ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ στη ΔΟΕ, όπως στη ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ έπαιξαν τον ακριβώς αντίθετο ρόλο από ότι απαιτείται. Δεν οργάνωσε τον αγώνα και την αντίσταση. Αντίθετα προσπαθούν να εκτονώσουν τις αντιδράσεις. Στη ΔΟΕ, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ είναι άφαντοι! Έχουν επιλέξει το συνδικαλισμό της ήττας και είναι τα δεκανίκια της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). Δεν επιδιώκουν κανένα συντονισμό με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα και διαδίδουν ανερυθρίαστα ότι τα μέτρα δεν αφορούν την εκπαίδευση.Στα μεγάλα εκπαιδευτικά προβλήματα στην αξιολόγηση – χειραγώγηση, που οδηγεί σε απολύσεις και μισθολογική – βαθμολογική στασιμότητα, στην ελαστική απασχόληση, στα λεγόμενα «νέα σχολεία» αποδέχεται τα ιερά και όσια της εκάστοτε κυβέρνησης παίζοντας πάντα το ρόλο του καλύτερου κομπάρσου στις κωμικοτραγικές καταστάσεις που βιώνουμε. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η πλειοψηφία της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ και στο σύλλογο μας τον «Περικλή».

 

   Είναι ξεπερασμένοι, όμως…

Το συνδικάτο πρέπει να πάρει τα πάνω του! Με τη δύναμη των Γενικών Συνελεύσεων των εκπαιδευτικών, με τον αέρα των καθημερινών συλλογικών αντιστάσεων των συλλόγων διδασκόντων, με την οριζόντια διασύνδεση και συντονισμό των τοπικών συλλόγων, με την ανατροπή του περιεχομένου του και την εισβολή στο προσκήνιο των πραγματικών αναγκών μαθητών, εκπαιδευτικών και του δημόσιου δωρεάν σχολείου.

 

Στην εποχή των μνημονίων και του γύψου

 

Όπως σε κάθε μεγάλη κρίση, έτσι και σήμερα, οι κρατούντες προσπαθούν να ικανοποιήσουν ότι τόσα χρόνια είχαν στα πιο καταχθόνια όνειρά τους. Τη διάλυση κάθε κοινωνικού αγαθού,την πλήρη απαξίωση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Η βαρβαρότητα των πραιτοριανών της τρόικας εσωτερικού δεν θα κάμψει την αγωνιστικότητα του λαού. Η τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου κατρακυλά στον ακραίο αυταρχισμό , στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης στην βάναυση καταστολή, προκειμένου , μέσα από το φόβο και την τρομοκρατία , να επιβάλει την πολιτική της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Στοχοποιούν εργατικές κινητοποιήσεις και προσωπικά κοινωνικούς αγωνιστές, ακόμα και με δικαστικές διώξεις όπως στην περίπτωση του συναδέλφου και συναγωνιστή μας Θανάση Αγαπητού στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύουν ότι με τον αυταρχισμό και το φόβο θα σταματήσουν τις αντιστάσεις στην πολιτική του μνημονιακού κανιβαλισμού. Γελιούνται οι ανιστόρητοι, αν νομίζουν ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο!

 

Ήρθε η ώρα του νικηφόρου αγώνα

 

Δε θα περιμένουμε να δούμε το όνομά μας στη λίστα των απολυμένων!

Δε θα τους αφήσουμε να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων που θα οδηγήσουν σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών από πόλη σε πόλη Θα οργανώσουμε τη συλλογική μας αντίσταση και τον αγώνα για την ανατροπή τους.

Διέξοδος είναι οι αποφασιστικοί, δυναμικοί πολιτικοί αγώνες διαρκείας με απεργίες, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, συγκεντρώσεις για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα στην πράξη, για να ανατραπεί η αδιέξοδη και βάρβαρη πολιτική, για να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα.  

 

Last modified: 10 Νοεμβρίου 2012

Close