Written by 14:38 Εκπ/κή Συσπείρωση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ –ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

11π.μ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ –ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Αύξηση ωραρίου, νέα μείωση στους μισθούς πείνας και στα επιδόματα εξαθλίωσης, αύξηση των ημερών εργασίας σε 6 τη βδομάδα, 13 ώρες δουλειά την ημέρα – 78 ώρες τη βδομάδα, κατάργηση αποζημιώσεων για απολύσεις, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, καταλήστευση του εφάπαξ, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, νέες έκτακτες εισφορές, μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, διάλυση των νοσοκομείων, του συστήματος υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, των πανεπιστημίων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, των υποδομών  … και το βαρέλι δεν έχει πάτο…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
Τα πάντα μπαίνουν στο αντιλαϊκό σφαγείο που έχει στήσει η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) με τους ξένους συμμάχους της (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) προκειμένου να διασφαλιστεί η υψηλή κερδοφορία  του κεφαλαίου. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Οι κυβερνητικοί εταίροι συνεχίζουν να παίζουν το θέατρο: «κλειδώνει – δεν κλειδώνει» το πακέτο των 11,5 δις, προκειμένου να ρίξουν στάχτη στα μάτια και να κρύψουν ότι ο γενικευμένος πόλεμος που διεξάγουν σε βάρος του λαού, γίνεται ολοένα και πιο βάρβαρος όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και τα ζόρια στην αστική διαχείριση. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Το σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, η κοινωνική καταβύθιση,  που συνεπάγεται η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, αποτελούν στρατηγικό στόχο της ελληνικής αστικής τάξης και του πολιτικού προσωπικού που την υπηρετεί, καθώς προετοιμάζουν το έδαφος για τον κύκλο της ανάκαμψης. (Χα, χα, χα! Ποιας ανάκαμψης;). Δεν πρόκειται για προσωρινού τύπου μέτρα, αλλά για στρατηγικές αναδιαρθρώσεις που μετασχηματίζουν το κοινωνικό τοπίο σε βάθος χρόνου και αλλάζουν τους συσχετισμούς δύναμης, φέρνοντας την εργαζόμενη πλειοψηφία πίσω από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που με αγώνες και αίμα κέρδισε σ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου αιώνα.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: το μακρύ χέρι του συστήματος

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, ως μακρύ χέρι του συστήματος, κυνηγούν και δολοφονούν ανυπεράσπιστους φτωχούς μετανάστες στοχοποιώντας τους ως υπευθύνους για όλα τα δεινά που έχει συσσωρεύσει ο κοινωνικός πόλεμος της άρχουσας τάξης ενάντια στο λαό.  Κάτω από την κρατική ομπρέλα προστασίας των Μ.Α.Τ. ποτίζουν με το φαρμάκι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας την κοινωνία. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της εσωτερικής Τρόικας και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης μετατρέπουν την ακροδεξιά ατζέντα σε κατεξοχήν εργαλείο προπαγάνδας και αποπροσανατολισμού του λαού από τις πολιτικές λεηλασίας και εξαθλίωσης που προωθούν. Και ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής, της ζωής μας όλο και αναπτύσσεται. Και από τα νεοναζιστικά αποβράσματα και από το ίδιο το κράτος.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Γενικός ξεσηκωμός διαρκείας με λουκέτο όλου του δημόσιου τομέα, με καταλήψεις και διαδηλώσεις. Με άμεσο και δημοκρατικό συντονισμό, που θα σπάει το Γόρδιο Δεσμό που θέτει ο καθεστωτικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ. Απέναντι στο δόγμα σοκ των μέτρων των μνημονίων του ΔΝΤ και της ΕΕ αναπτύσσουμε τη  συλλογική μας δράση, για να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε με ένα κίνημα που θα αρνείται το χρέος απαιτώντας τη διαγραφή του.

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!

Με αποφασιστικούς απεργιακούς αγώνες διάρκειας. Με τριήμερη-πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την περίοδο της κατάθεσης των μέτρων, με στόχο  :

ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ

Last modified: 23 Σεπτεμβρίου 2012