Written by 13:58 Εκπ/κή Συσπείρωση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ :ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ Δ.Σ. ΣΥΥΛΛΟΓΟΥ, Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 

                                                                                 26/11/2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

 

2012

2011

   
ΨΗΦΙΣΑΝ

821

918

   
ΑΚΥΡΑ – ΛΕΥΚΑ

101

171

   
ΕΓΚΥΡΑ

720

747

   
 

 

 

 

 

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΨΗΦΟΙ

ΕΔΡΕΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ

ΨΗΦΟΙ

ΕΔΡΕΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ

ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

291

3

40,42%

213

2

28,51%

+11,91

ΠΑΣΚ

101

1

14%

163

2

21,82%

-7,82

ΔΑΚΕ

226

2

31,34%

234

2

31,33%

+0,1

ΕΣΑΚ –ΠΑΜΕ

56

1

7,80%

63

0

8,43%

-0,63

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ»

46

Ο

6,40

74

1

9,91%

-3,51

 

Συναδέλφισσες και  συνάδελφοι

Η Εκπαιδευτική Συσπείρωση ευχαριστεί όσες και όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους  στις εκλογές  ανάδειξης των εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Η Εκπαιδευτική Συσπείρωση  αναδείχτηκε πρώτη δύναμη με ποσοστό μεγαλύτερο του 40%. Επιβεβαιώθηκε από τους συναδέλφους η ανάγκη που εκφράσαμε  για δυναμική αλλαγή στον προσανατολισμό, το ρόλο και τη δράση του σωματείου μέσα και από την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων που το απαρτίζουν.

Βήμα – βήμα, γίνεται πλέον σαφές ότι η αποκαθήλωση της γραφειοκρατίας και η ανατροπή του «κατεστημένου» τρόπου λειτουργίας  του συνδικάτου αποτελεί θεμελιώδη αναγκαιότητα για την επανενεργοποίηση του εκπαιδευτικού κινήματος.  Απέναντι  στην εξαφάνιση από τον εκπαιδευτικό χάρτη,  του δημόσιου σχολείου, την καταβαράθρωση  των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, τη χειραγώγηση και την πλήρη υποταγή της κοινωνίας, μπορεί να υπάρξει το αντίπαλο δέος, το ισχυρό ταξικό σωματείο.

Η προοπτική αυτή μπορεί να καταστεί  δυνατή μέσα από τη μαζική συμμετοχή όλων μας στις δράσεις καθημερινής  αντίστασης, ξεπερνώντας τη λογική της «ανάθεσης» των αγώνων  και της λύσης των προβλημάτων από κάποιους «ικανότερους διαχειριστές».  Οι αγώνες σήμερα, για να είναι νικηφόροι, απαιτούν ριζικές αλλαγές από τη βάση των εργαζομένων, στην προοπτική της ανατροπής  της βαρβαρότητας και όχι της βελτιωμένης διαχείρισής της,  με τη συνεχή παρουσία μας, τη συμμετοχή  και  την επαγρύπνησή μας .

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από το Σύλλογό μας, να προτείνουν και να πλαισιώσουν τις δράσεις του και να γίνουν ξανά οι Γενικές Συνελεύσεις  το ζωντανό κύτταρο των αγώνων.

Ας μην ξεχνάμε πως «ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι εκείνος που δεν δόθηκε ποτέ».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας και με την εκλογή στο 7μελές Δ.Σ τριών μελών της Εκπαιδευτικής Συσπείρωσης και ενός από την ΕΣΑΚ, έχει διαμορφωθεί μια πλειοψηφία σε ταξική, ριζοσπαστική και αγωνιστική κατεύθυνση. Με δεδομένο αυτό,  η πρόταση μας για τη συγκρότηση του προεδρείου  στο Δ.Σ του Συλλόγου μας είναι στη βάση ενός προγράμματος που θα σηματοδοτείται από αποφασιστικούς αγώνες διάρκειας :

-Ενάντια στην πολιτική της τρόικας, των μνημονίων και της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Για να ανατρέψουμε τα Μνημόνια και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους που καρατομούν τη ζωή μας.  Για άρνηση πληρωμής του χρέους, που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Για να μην κάνουμε καμιά θυσία για το ευρώ. Για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία που τη δημιούργησε.

-Για ένα δημόσιο σχολείο, με εκπαιδευτικούς που θα έχουν εργασιακά δικαιώματα και θα το στηρίζουν. Για να μην περάσει η αξιολόγηση, που, εκτός από μισθολογική και βαθμολογική στασιμότητα, οδηγεί σε απολύσεις. Για αξιοπρεπείς μισθούς και μόνιμη δουλειά για όλους. Για δωρεάν και δημόσια μόρφωση. Για υγεία και ασφάλιση για όλους.

-Για να γίνει ο αντιφασιστικός αγώνας υπόθεση της εκπαίδευσης και όλων των εκπαιδευτικών.

-Για να μετατρέψουμε τα σχολεία σε κύτταρα κοινωνικής αλληλεγγύης και συλλογικού αγώνα.

Last modified: 26 Νοεμβρίου 2012

Close