Written by 19:24 Εκπ/κή Συσπείρωση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Ανακοίνωση για τη συγκρότηση του Δ.Σ του Συλλόγου μας «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

σημαία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Ανακοίνωση για τη συγκρότηση του Δ.Σ «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Στην ενότητα η Δύναμη, στον Αγώνα η Νίκη!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου συγκροτήθηκε σε σώμα  το Δ.Σ. του συλλόγου μας.

Στο Προεδρείο του Δ.Σ. συμμετέχουν μόνο εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Συσπείρωσης.

Συγκεκριμένα η σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ηλέκτρα Μήτσουρα, θεατρολόγος, αναπληρώτρια ΕΣΠΑ

ΑντιπρόεδροςΤαμίας: Νίκος Παπασπύρος, δάσκαλος

Γ. Γραμματέας: Άννα – Μάγια Σταυροπούλου, νηπιαγωγός

Μέλη:

Σωτήρης Γεωργόπουλος, Νικήτας Τσιρίγος, Γεωργία Γιανναρά, Γιάννης Κοσμόπουλος.

Η Εκπαιδευτική Συσπείρωση κατέθεσε πρόταση συγκρότησης του  Προεδρείου σε προγραμματική βάση, θέτοντας ως ζητήματα αιχμής :

• την αντίθεσή μας στην Αξιολόγηση  και την ενεργοποίησή μας για την έμπρακτη ακύρωσή της
  • τη συνολική αντίδρασή μας στην κυβερνητική πολιτική που υλοποιείται με καταιγιστικούς ρυθμούς με φόντο την υποταγή στις εντολές της τρόικα και του διεθνούς κεφαλαίου.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πρόσφατη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας έχει πάρει ξεκάθαρη θέση με τις σχετικές αποφάσεις της στα ζητήματα αυτά.

Με την πρότασή μας αυτή  δεν αποκλείσαμε καμία συνδικαλιστική δύναμη. Θεωρούμε επίσης ότι στην παρούσα συγκυρία δεν δικαιούμαστε να « κλείνουμε τα μάτια » στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο και η κοινωνία. Διευκρινίζουμε ότι οι προτάσεις μας δεν διεκδικούν την μοναδικότητα της αγωνιστικότητας για τον κλάδο, ούτε και περιόρισαν τις άλλες παρατάξεις να προσθέσουν ή να μετασχηματίσουν την πρότασή μας.

Οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις « απέφυγαν » να τοποθετηθούν στα ζητήματα αιχμής που έθεσε η Εκπαιδευτική Συσπείρωση και πρότειναν τη συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου χωρίς καμία απολύτως πρόταση σε επίπεδο θέσεων και προγράμματος δράσης.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν για την ανάληψη των θέσεων του προεδρείου ( Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γ.Γραμματέας, Ταμίας) δεν κατέθεσαν καμία πρόταση για να αναλάβουν οποιαδήποτε θέση στο προεδρείο. Έτσι έθεσαν οικειοθελώς « εαυτόν » εκτός.

Κατόπιν όλων αυτών, γίνεται φανερό ότι η αποποίηση από πλευράς τους της ευθύνης στήριξης, λειτουργίας και δράσης του Δ.Σ. του σωματείου οδηγεί εκ των πραγμάτων στην ανάληψή της κατά κύριο λόγο από την Εκπαιδευτική Συσπείρωση.

Όμως, συνάδελφοι, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ξεκαθαρίσουμε ότι ο μόνος δρόμος για να στηριχθεί και να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σωματείο απέναντι στην επέλαση της βαρβαρότητας είναι η ενεργός και μαζική συμμετοχή των μελών του.

Κύρια μεριμνά μας θα είναι οι συνεδριάσεις και τα θέματα συνεδρίασης του Δ.Σ. να γίνονται γνωστά στα μέλη του Συλλόγου μας έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα να παρεμβαίνει όποιος επιθυμεί και να χτίζεται πραγματικά ο συνδικαλισμός «από τα κάτω».

Συναδέλφισσες,οι

Όλοι μαζί θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων, στο σωματείο, στους συλλόγους διδασκόντων, στην καθημερινή δράση και στις μάχες υπεράσπισης

• του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας
  • των εργασιακών μας δικαιωμάτων
  • του οράματος για τους μαθητές μας και την κοινωνία

Για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους,

Για να ορίσουμε εμείς το παρόν και το μέλλον μας

Για την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας.

Όχι με λόγια, μ΄ έργα το Άδικο πολέμα!

Κι όχι μονάχος! Με τα πλήθη συνταιριάσου!

Κώστας Βάρναλης

Last modified: 1 Δεκεμβρίου 2013