Written by 12:02 Αρχική Σελίδα

Εφημερίδες: οι γνωστές απειλές, τελεσίγραφα και «ψαλιδίσματα» τώρα από το κουαρτέτο

 

 

«Γη και ύδωρ» φαίνεται να ζητούν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών από την ελληνική κυβέρνηση, βάζοντας στο τραπέζι ολοένα και περισσότερα ζητήματα, αξιώνοντας να μπει «μαχαίρι» στις πρόωρες συντάξεις και να αυξηθούν οι φόροι προς τους αγρότες. Τα τελεσίγραφα του «Κουαρτέτου» δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα των πολιτικών και οικονομικών  εφημερίδων σήμερα Τρίτη, ενώ μεταξύ των υπολοίπων ειδήσεων ξεχωρίζει η χθεσινή «Μαύρη Δευτέρα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Kάντε κλικ πάνω στις εφημερίδες:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Συντάξεις μετά θάνατον
Η εφημερίδα γράφει ότι “σύνταξη στα 67 έτη για όλους από το 2023-ή ακόμα χειρότερα, από το 2019- ή σύνταξη στα 62 έτη με 40 χρόνια προϋπηρεσίας, απαιτεί το κουαρτέτο των δανειστών από την ελληνική κυβέρνηση, κλείνοντας κάθε παράθυρο πρόωρης συνταξιοδότησης”.

ΕΘΝΟΣ: Γόβα…στιλέτο στις πρόωρες συντάξεις
Η εφημερίδα σημειώνει: “Να κλείσουν άμεσα οι πόρτες στην πρόωρη συνταξιοδότηση με βηματισμό-εξπρές αξιώνουν οι δανειστές, που ζητούν να έρθει η επίμαχη ρύθμιση για ψήφιση εντός του Αυγούστου. Στη σκληρή γραμμή επιμένουν τόσο η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, όσο και οι Ευρωπαίοι”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εδώ και τώρα μπλόκο στις πρόωρες συντάξεις
Η εφημερίδα γράφει ότι “το σχέδιο για τις πρόωρες συντάξεις είναι η “καυτή πατάτα” για το υπουργείο Εργασίας και μπήκε στην ατζέντα συζήτησης κατά το πρώτο τετ α τετ του Γιώργου Κατρούγκαλου με την “κουάντρικα”. Ωστόσο, η συζήτηση, αν και διήρκησε σχεδόν 90 λεπτά, δεν μπήκε ακόμη στα …επίπονα, καθώς την προεργασία κάνουν τα τεχνικά κλιμάκια με τα στελέχη του υπουργείου στο “Hilton”.

Η ΑΥΓΗ: Ο σκληρός πυρήνας της διαπραγμάτευσης
Σύμφωνα με την εφημερίδα “η “ώρα της αλήθειας” για τη νέα συμφωνία που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους δανειστές έφτασε, καθώς στην αυριανή συνάντηση του Ευ. Τσακαλώτου και του Γ. Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών η συζήτηση εισέρχεται στον δεύτερο και τελικό γύρο, που αφορά τις προτάσεις και τη διατύπωση των όρων της συμφωνίας”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Τελεσίγραφο για συντάξεις και αγρότες
Σύμφωνα με την εφημερίδα “κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και αύξηση των φόρων στους αγρότες, βάζουν ως προϋπόθεση οι δανειστές για τη δόση των 25 δισ. ευρώ που έχει ζητήσει η Αθήνα. Πρόκειται για τα δυο από τα πέντε “τελεσίγραφα” των θεσμών, εν όψει της ολοκλήρωσης του πρώτου γύρου της διαπραγμάτευσης αύριο Τετάρτη”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μαύρη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ” διπλό κραχ κατεγράφη χθες στο Χρηματιστήριο και στους δείκτες της πραγματικής οικονομίας, που προοιωνίζονται βαθιά ύφεση. Το Χρηματιστήριο άνοιξε χθες, ύστερα από 25 ημέρες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της 139 ετών ιστορίας του”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συμφωνούν στις ανατροπές, συζητούν το χρονοδιάγραμμα
Η εφημερίδα αναφέρει ότι “η νέα αντιασφαλιστική επίθεση έχει ήδη αποφασιστεί: Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ώστε να καταργηθούν οι λεγόμενες “πρόωρες συνταξιοδοτήσεις”, κατάργηση του ΕΚΑΣ κ.α. Το μόνο που μένει ανοιχτό για τα επιτελεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και της συγκυβέρνησης είναι το πότε και με ποιον τρόπο θα εξαπολύσουν την επίθεση”.

ΤΑ ΝΕΑ: Το μεγάλο ξεπούλημα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ύστερα από 5 εβδομάδες αναγκαστικής αργίας, το Χρηματιστήριο άνοιξε χθες με πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά πτώση του Γενικού Δείκτη, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων 28 ετών. Αργότερα περιόρισε τις απώλειές του και έκλεισε με πτώση 16,23%. Άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν ότι οι απώλειες αυτές ήταν μια “φυσιολογική” αντίδραση μετά το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και τονίζουν ότι την ανάκαμψη μπορεί να φέρει μόνο μια γρήγορη συμφωνία με τους δανειστές”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Πτώση χωρίς “φρένο”. Κραχ στο Χ.Α. με απώλειες 16,23%
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “πρεμιέρα” χθες στο Χ.Α. μετά τις 26 Ιουνίου, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει τις μεγαλύτερες ιστορικά ημερήσιες απώλειες και με τις τραπεζικές μετοχές κλειδωμένες στο limit down. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 668,06 μονάδες με υποχώρηση 16,23%”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σανίδα σωτηρίας αναζητεί το Χρηματιστήριο της Αθήνας
Η εφημερίδα τονίζει ότι “στις συνεδριάσεις που θα απαιτηθούν για να διαφανεί με βεβαιότητα εάν τα σημερινά επίπεδα του γενικού δείκτη αποτελούν νέο “μαξιλάρι ασφαλείας”, μετά την επανέναρξη λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς, επικεντρώνονται οι επενδυτές, έπειτα από τη χθεσινή νέα “Μαύρη ” Δευτέρα που έζησε το Χ.Α.”

Last modified: 4 Αυγούστου 2015

Close