Written by 15:26 Αποφάσεις Δ.Σ.

Ευχές – Ανασύνθεση Δ.Σ Συλλόγου «Περικλή» – Βιβλία – Μισθολογικά – Ενημερωτικό για τη μισθοδοσία μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 64

Προς:

Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας

Κοιν.: ΔΟΕ

Θέμα 1ο : Ευχές.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, εύχεται σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές καλή και δημιουργική χρονιά, με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Καλωσορίζει τους αποσπασμένους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους μας που θα εργαστούν για πρώτη φορά στα σχολεία της περιοχής μας και τους εύχεται καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο τους.

Συγχαίρει τα παιδιά των συναδέλφων που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και τους εύχεται καλές σπουδές.

Καλή χρονιά σε όλους μας.

Θέμα 2ο : Ανασύνθεση Δ.Σ Συλλόγου «Περικλή»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη σύνθεση του ΔΣ του συλλόγου μας:

• Ο επί τετραετία πρόεδρος του Συλλόγου μας και κατά την φετινή χρονιά Αντιπρόεδρος συνάδελφος Φουρτούνης Βασίλης, μετά από πολύχρονη ειλικρινή, και ανιδιοτελή συμμετοχή στα κοινά παραιτήθηκε από τη θέση του στο Δ.Σ. για προσωπικούς λόγους. Τη θέση του κατέλαβε ο συνάδελφος Κοντοδίνας Αντώνης.
  • Ο συνάδελφος και μέλος του ΔΣ Παπασπύρου Νίκος στις 24/6/2010 εκλέχτηκε στο ΔΣ της ΔΟΕ. Κατόπιν τούτου υπέβαλε την παραίτηση του από μέλος του ΔΣ του συλλόγου μας. Τη θέση του κατέλαβε η συναδέλφισσα Αυγεροπούλου Άννα.
  • Μετά τις τελευταίες εξελίξεις έγινε ανασυγκρότηση του Δ. Σ. στη συνεδρίαση του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου 2011. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποτελείται από:

ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΕΛΕΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 6946958204 2106813036 ΠΑΣΚ Π.Ε.
2 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΤΑΜΙΑΣ ΚΟΝΤΟΔΙΝΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 6937525189 2106813036 ΠΑΣΚ Π.Ε.
3 ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΠΡΙΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 6937525189 2106813036 ΠΑΣΚ Π.Ε.
4 ΜΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 6973256860 2103314837 ΔΑΚΕ Π.Ε
5 ΜΕΛΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ 6977456265 2106713822 ΔΑΚΕ Π.Ε
6 ΜΕΛΟΣ ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 6974363747 210804329 ΕΚΠ/ΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
7 ΜΕΛΟΣ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ 6977185094 2106397445 ΕΚΠ/ΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Θέμα 3ο : Βιβλία.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μέσα σ’ ένα ζοφερό περιβάλλον επιτέλους υπάρχει και ένα «ευχάριστο» νέο. Το Υπουργείο Παιδείας ανταποκρινόμενο στο πάγιο αίτημα μας για την απαλλαγή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας από τη διαδικασία παραλαβής, διανομής και μεταφοράς των βιβλίων, έδωσε τελικά ριζική λύση στο πρόβλημα:Δεν έστειλε καθόλου βιβλία!!! Ταυτόχρονα υλοποιείται και η διακήρυξη του υπουργείου: Η τσάντα μπορεί πλέον να μένει στο σχολείο, έτσι κι αλλιώς θα είναι άδεια!!!

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης που ανοίγουν τα σχολεία και δεν έχουν εκτυπωθεί ακόμη τα βιβλία. Η ανικανότητα του Υπουργείου να προγραμματίσει μια συνήθη διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση την λειτουργία των σχολείων.

Η προτεινόμενη λύση περί φωτοτυπιών είναι ανέφικτη δεδομένου ότι τα οικονομικά των Σχολικών Επιτροπών είναι σε άθλια κατάσταση. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα τρέχουν απεγνωσμένα να βρουν αβοήθητοι λύσεις.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία το τελευταίο διάστημα προκαλεί διαρκώς με τις δηλώσεις της, προσπαθεί να υποβαθμίσει το πρόβλημα, σαν να πρόκειται για ένα συνηθισμένο ασήμαντο γεγονός.

«Τώρα είναι ώρα ευθύνης για να δώσουμε λύσεις»!!!, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, στα Μ.Μ.Ε.

Όχι κ. Διαμαντοπούλου δεν είναι τώρα η ώρα της ευθύνης, ή ώρα της ευθύνης, η δική σας ώρα ευθύνης, ήταν πολλούς μήνες πριν, έτσι ώστε να βρίσκονται σήμερα τα βιβλία στα σχολεία. Σήμερα είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών και των παραιτήσεων.

Θέμα 4ο : Μισθολογικά.

Ο κλάδος των 80.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι,βιώνει τα τελευταία χρόνια τις ανάλγητες πολιτικές της σκληρής λιτότητας και των άδικων περικοπών που τον έχουν κατατάξει στις τελευταίες θέσεις μισθολογικά, από όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Επιπλέον, οι νέες περικοπές που έχουν συντελεστεί, λόγω του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, έχουν φέρει τους μισθούς μας κάτω από το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους Δ. Ρέππα και Ευ. Βενιζέλο η κυβέρνηση, εν μέσω καλοκαιριού, αποφάσισε νέες οριζόντιες και άδικες μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους, χωρίς κανένα κριτήριο, περικόπτοντας και το κίνητρο απόδοσης των εκπαιδευτικών.

Αποφάσισαν να περικόψουν ακόμη 50 ευρώ το μήνα , πέρα από τις άλλες περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα , από τους «υψηλόμισθους» εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι αμείβονται με 1000 ευρώ το μήνα και αδυνατώντας πλέον να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, οδηγούνται στην εξαθλίωση και τη φτώχεια. Στην απόφαση αυτή μόνο οι λέξεις αίσχος και ντροπή ταιριάζουν.

Δραματικές μειώσεις θα δουν επίσης οι εκπαιδευτικοί στους μισθούς τους από 1-9-2011 με τη θεσμοθέτηση νέων κρατήσεων, επιπλέον των υπαρχουσών, σύμφωνα με το άρθρο 38 παρ2α και 2β του ν.3986/2011.

Συγκεκριμένα επιβάλλονται οι παρακάτω κρατήσεις:

1. Ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας σε ποσοστό 2% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και μάλιστα αναδρομικά από 1-1-2011. (Υπ. Απόφ. 2/57654/0022 Υπ. Οικον & Εργασίας ΦΕΚ 1853/22-8-2011). Έτσι πέραν της μηνιαίας κράτησης, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο θα προστίθεται ισόποσα η αναδρομική κράτηση των μηνών από Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο.

2. Θεσμοθετείται νέα κράτηση υπέρ του Τ.Π.Δ.Υ. 1% από 1-7-2011 επί του συνόλου των αποδοχών πέραν της υπάρχουσας. (εγκ. Φ.80.000/17818/514/25-7-2011 Υπ. Εργασίας και Κοιν Ασφ)

3. Νέα φορολογική κλίμακα με μείωση του αφορολόγητου από 12.000 στις 8.000

Αν σε αυτές τις μειώσεις προσθέσουμε τη μείωση των αποδοχών λόγω της αναστολής των ωριμάνσεων (25 € περίπου η καθαρή διαφορά από Μ.Κ σε Μ.Κ) και την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα του 2010, 1% για εισοδήματα μέχρι 20.000 και 2% για εισοδήματα πάνω από 20.000 (απώλεια από 150€ έως 407 € για τις ανωτέρω περιπτώσεις), τότε μιλάμε για πραγματική αφαίμαξη στους μισθούς των εκπαιδευτικών.

Τελικά το Νέο ή το «Ενιαίο» μισθολόγιο μόνο ενιαίο και νέο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Το ξήλωμα του άρχισε πριν την εφαρμογή του. Μυστικές συμφωνίες βαπτίζουν πλέον τα επιδόματα που καταβάλλονταν έως σήμερα ως «προσωπική διαφορά». Απαιτούμε φανερές συμφωνίες για τη δίκαιη οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και των άλλων χαμηλόμισθων του Δημοσίου. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε καν σκέψη νέων περικοπών γιατί απλά δεν αντέχουμε άλλο. Ο σημερινός μας μισθός (1000 ευρώ ο πρωτοδιόριστος και 1450 ευρώ μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας) απέχει πολύ από το να μας κατατάσσει στους προνομιούχους και τα ρετιρέ. Ζητούμε μισθούς αξιοπρέπειας.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη:

• Ίσες αποδοχές για υπαλλήλους με ίδια προσόντα
  • Σύγκλιση μισθών στο Δημόσιο με ανακατανομή των αποδοχών προς όφελος των χαμηλόμισθων.

Καλούμε

Τη ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα του Ενιαίου Μισθολογίου ως ζήτημα πρώτης γραμμής, αφού η όποια απόφαση παρθεί θα επηρεάσει τις αποδοχές μας για μια τουλάχιστον δεκαετία.

Την Κυβέρνηση να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να αναβαθμίσει μισθολογικά τους εκπαιδευτικούς. Είναι καιρός να γίνουν πράξη οι δημόσιες δηλώσεις κατανόησης , συμπάθειας και αναγνώρισης όλων των κυβερνητικών στελεχών, ότι οι εκπαιδευτικοί Π.Ε είναι από τους πιο χαμηλόμισθους στο Δημόσιο σε σχέση με το έργο που προσφέρουν. Να γνωρίζουν καλά ότι όσοι σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες .

Για τον περήφανο κλάδο των εκπαιδευτικών υπάρχει ένα και μοναδικό χρέος, αυτό του αγώνα, και σίγουρα θα δώσει πάλι την απάντηση, όπως έκανε και το 2006, για να ανατραπούν οι βίαιες και άδικες περικοπές στους πενιχρούς μισθούς μας.

Θέμα 5ο : Ενημερωτικό για τη μισθοδοσία μας.

Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι οι ημερομηνίες πληρωμής του δεκαπενθημέρου μας άλλαξαν και στο εξής θα γίνονται κάθε 13 και 27 του μήνα. Σε περίπτωση που κατά τις ημερομηνίες αυτές υπάρχει αργία ή Σαββατοκύριακο τότε θα καταβάλλονται νωρίτερα.

Για το μήνα Σεπτέμβριο υπάρχει μείωση των αποδοχών στο δεκαπενθήμερο μας, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου από τις 12.000 ευρώ το χρόνο στις 8.000 και μάλιστα αναδρομικά από 1/7/2011, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη παρακράτηση φόρου κάθε μήνα.

enim_25-11-2010_clip_image002

Last modified: 4 Σεπτεμβρίου 2011