Written by 13:14 Αρχική Σελίδα

Έχει “ξεφύγει” ο Λοβέρδος που λέει: κάλυψη των κενών με 300 ευρώ σε όσους έχουν άδεια ανατροφής

Τι ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος:

Σχέδιο έξι σημείων για την κάλυψη των κενών στα σχολεία που περιλαμβάνει και εθελοντισμό εκπαιδευτικών όχι όμως με «αμοιβή» κάποια μόρια έναντι μελλοντική πρόσληψης, όπως ήταν η αρχική σκέψη, αλλά με επίδομα 300 ευρώ τον μήνα ανακοίνωσε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Σύμφωνα με το “ΤΑ ΝΕΑ” νέο σχέδιο περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

1.    Δεν υπογράφονται αιτήσεις συνταξιοδότησης μετά την έναρξη του σχολικού έτους, με εξαίρεση όσες αφορούν σοβαρούς λόγους υγείας. Οι υπόλοιποί  θα περιμένουν το τέλος της χρονιάς. Υπολογίζεται κάλυψη 300 κενών με αυτόν τον τρόπο.

2.    Επιστροφή εκπαιδευτικών που ήταν αποσπασμένοι σε φορείς. Θα καλυφθούν έτσι 86 .

3.    Καλούνται εθελοντικά όσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνου να διδάξουν σε σχολεία της περιοχής του λαμβάνοντας 300 ευρώ ως πρόσθετο επίδομα ανατροφής παιδιού από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί είναι περίπου 3.000, παραμένει όμως άγνωστο πόσοι θα εισαχθούν τελικά στο πρόγραμμα. «Με τον εθελοντισμό δεν ξέρω πόσοι θα προκύψουν, επειδή αυτό το θέμα χτυπήθηκε πάρα πολύ. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν χτυπάει ο οποιοσδήποτε, ας κάνει τη δουλειά του δημοσιογραφικά όπως θέλει και πολιτικά. Εμάς μας ενδιαφέρει να καλύπτουμε οσο περισσότερα κενά μπορούμε και δεν καταλαβαίνουμε και τίποτε σε αυτήν την προσπάθεια. Τα παιδιά μας ενδιαφέρουν πρωτίστως και όχι η πολιτική κριτική ήτα διάφορα εξυπνακίστικα αυτών που είναι απ’ έξω από το παιχνίδι και κάνουν τον έξυπνο» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Λοβέρδος. Το πρόγραμμα χρειάζεται πάντως και νομοθετική πρωτοβουλίας για να ξεκινήσει, η οποία θα ληφθεί στις 25 Νοεμβρίου.

4.    Πρόσληψη 800 αναπληρωτών στην Ειδική Εκπαίδευση, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

5.    Πρόσληψη 1.000 αναπληρωτών – για τη Γενική Εκπαίδευση  – με χρήματα που θα μεταφερθούν από τις μισθοδοσίες άλλων 1.500 εκπαιδευτικών, οι οποίοι αυτή την περίοδο κάνουν χρήση άδειας άνευ αποδοχών. Οι προσλήψεις αυτές όμως θα καθυστερήσουν καθώς χρειάζεται ειδική συναίνεση που έχει δώσει το υπουργείο Διοικητική Μεταρρύθμισης αλλά και συνολική αντιμετώπιση του θέματος μεταφοράς τέτοιων κονδυλίων.

6.    Πρόσληψη 100 μονίμων εκπαιδευτικών από τη λίστα  του ΑΣΕΠ.

Με τους τρόπους αυτούς, είπε ο Α. Λοβέρδος χθες, θα καλυφθούν τα κενά ενώ υπαινίχθηκε ότι πολλά κενά που προέκυψαν μετά την έναρξη του σχολικού έτους οφείλονται σε άδειες που δόθηκαν καθ’ υπερβολήν, λόγω επαπειλούμενων κυήσεων: «Τι αν πω στους διευθυντές του ΕΣΥ που δίνουν άδεια για ψύλλου πήδημα στις επαπειλούμενες κυήσεις; Να πω μη δίνετε; Είμαι εγώ γιατρός; Όλοι οι υπουργοί έχουν έρθει σε αυτή την απόγνωση που έρχομαι και εγώ, όλοι καταλαβαίνουν ότι εδώ υπάρχει παιχνίδι, μα δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Και γιατρός να ήμουν δεν θα μπορούσα να παρέμβω στην υπογραφή ενός διευθυντή του ΕΣΥ» τόνισε ο υπουργός.

Last modified: 19 Νοεμβρίου 2014