Written by 22:53 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Δωρεάν θεατρική παράσταση για τα παιδιά των συναδέλφων μελών του Συλλόγου μας “Ο Περικλής”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr
  Αγ. Παρασκευή,  15 Ιανουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ. 20Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

ΘΕΜΑ:  Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών  Π.Ε. «Ο Περικλής» καλεί τους μικρούς του φίλους, τα παιδιά των συναδέλφων μελών του Συλλόγου μας, να απολαύσουν δωρεάν τη θεατρική παράσταση:

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΒΙΛ του  Όσκαρ Ουάιλντ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

στην  Παιδική  Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν

Ώρα προσέλευσης: 10:15-10:45

Κρατήσεις θέσεων στο τηλ: 6977533041 καθημερινά μετά τις 12.30 μ.μ. στη Γραμματέα του Συλλόγου.

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν , Φρυνίχου 14, Αθήνα (Πλάκα) , 2103222464 , http://www.theatro-technis.gr/

Σας περιμένουμε!

Τι θα δούμε:

Η φετινή παράσταση «το Φάντασμα του Κάντερβιλ» συνεχίζει επάξια την παράδοση άρτιων καλλιτεχνικά και αισθητικά παραστάσεων για παιδιά και νέους από το γνωστό σε όλους μας Θέατρο Τέχνης.

Σε έναν πύργο της Αγγλικής επαρχίας το Φάντασμα του τελευταίου ιδιοκτήτη Σερ Σάιμον Κάντερβιλ είναι πάντα παρόν και στοιχειώνει το κάστρο. Όλα όμως αλλάζουν όταν το κάστρο «αλλάζει χέρια». Από πού κουβαλήθηκε αυτή η οικογένεια και του χαλάει την ησυχία του; Τι θέλουν οι φασαριόζοι Αμερικάνοι που όλο παίζουν  μουσική και τα παιδιά τους κυνηγιούνται στα δύο πατώματα ολημερίς και ολονυχτίς; Η μικρή κόρη φαίνεται λίγο πιο ήσυχη και καλόβολή αλλά ο Σερ Σάιμον είναι αποφασισμένος να τους διώξει! Όμως οι αλυσίδες του δεν ακούγονται, ο λεκές από αίμα σβήνει συνεχώς χάρη στην θαυματουργή ειδική καθαριστική αλοιφή που κουβάλησαν οι παλιοαμερικάνοι από την Αμερική τους και η αιώνια οικονόμος του σπιτιού έχει αρχίσει και αυτή να μην  τον φοβάται τόσο πολύ… όλες του οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό…όμως η κόρη τον λυπάται και κάπου βαθιά μέσα της καταλαβαίνει την μοναξιά του… θα τον βοηθήσει να απελευθερωθεί και να λυτρωθεί και θα πάρουν όλοι ένα σημαντικό μάθημα αγάπης και προσφοράς.

Η παράσταση

Η σκηνή και το φουαγιέ στη Φρυνίχου μεταμορφώνεται με μαγικό σχεδόν τρόπο στο δίπατο αγγλικό κάστρο με απρόσμενες εισόδους και εξόδους όχι μόνο για το Φάντασμα αλλά και τους νέους ιδιοκτήτες του. Αναμένουμε με αγωνία να δούμε σκιές και φιγούρες ανά πάσα στιγμή παντού. Η ζωντανή μουσική από τους ηθοποιούς, τα τραγούδια, η χορογραφία δημιουργούν μία χαρούμενη και διασκεδαστική  ατμόσφαιρα καθόλη τη διάρκεια της παράστασης και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών και μεγάλων θεατών. Οι ηθοποιοί αποδίδουν θαυμάσια τους χαρακτήρες  της ιστορίας αξιοποιώντας τα εκφραστικά τους μέσα, το σώμα και την φωνή, και συμπληρώνουν κάθε πτυχή της ιστορίας με παντομίμα και συμβολικές κινήσεις. Ξεχωριστή θέση κατέχει η παράλληλη με την παντομίμα προβολή βωβού κινηματογράφου. Όλη η παράσταση προκαλεί αβίαστα το γέλιο και την απόλαυση των θεατών και την προσμονή τους για την εξέλιξη του μύθου. Η τελευταία σκηνή του λυτρωμού του Φαντάσματος από τα δεινά που του προκαλούν όχι μόνο οι νέοι ένοικοι του κάστρου αλλά και η απώλεια της μοναδικής του αγάπης προκαλεί την συγκίνηση και την μαγική αλλά ανθρώπινή και ζεστή λύση… μία πραγματικά προσεγμένη και ολοκληρωμένη παράσταση κατάλληλη για θεατές παντός καιρού!

Θεατρική διασκευή: Άνδρη Θεοδότου – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαϊτης –  Σκηνικά  και Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης – Μουσική: Νίκος Τσέκος – Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα  – Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Παίζουν:  Ντάνη Γιαννακοπούλου, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Πάρις Θωμόπουλος, Γόνη Λούκα, Γιάννης Μίνως, Αναστασία Μητροπάνου, Δημοσθένης Φίλιππας.

Στη Βαρβαρότητα απαντάμε με Πολιτισμό

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας

Μαρία Κολόζη                                                      Άννα Μάγια Σταυροπούλου