Written by 19:51 Αρχική Σελίδα

Δολοφονούν και ρημάζουν τους Παλαιστίνους.

Δολοφονούν και ρημάζουν τους Παλαιστίνους

Σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας από την επιδρομή ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων. Αγγίζουν τους 90 οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν μόνο στις σημερινές επιθέσεις, 20 Ιουλίου, στη Γάζα αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές.

Tουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη συνοικία Σετζάγια το πρωί της Κυριακής. Συνολικά, από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησε η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 450 Παλαιστίνιοι στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες υγείας. Χιλιάδες οι τραυματίες, οι άστεγοι, οι διωγμένοι. 18 υπολογίζεται ότι είναι οι νεκροί Ισραηλινοί, όλοι στρατιώτες.

Πορείες αλληλεγγύης σε δεκάδες χώρες του κόσμου

Η προκλητική στάση των ηγεσιών πολλών δυτικών και αραβικών χωρών δεν αντανακλά τις προθέσεις και τις διαθέσεις των λαών απέναντι στο νέο μακελειό του παλαιστινιακού λαού. Εδώ και τουλάχιστον 10 μέρες, σχεδόν καθημερινά, πολλές χιλιάδες εργαζομένων, μεταξύ άλλων σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, αλλά και σε Ινδία, Πακιστάν, Αυστραλία, Αλγερία, Αίγυπτο, συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, διατρανώνοντας την αντίδρασή τους και τη θέλησή τους για το άμεσο σταμάτημα της νέας σφαγής του παλαιστινιακού λαού.

England-London-diadilosi-gia-Palaistini

Austria-diadilosi-gia-Palaistini