Written by 00:26 Εκπ/κή Συσπείρωση

Διώξεις των συναδέλφων μας: δημοσιεύματα του τύπου και Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ω4

Συναδέλφισσες,οι

Το θέμα των διώξεων των εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Αγ. Παρασκευής αναδείχτηκε από πολλές εφημερίδες, ιστοσελίδες και τηλεοπτικά κανάλια. Σε πολλά από αυτά ήταν ολοφάνερη η προσπάθεια να αναδειχθεί μόνο η “παράμετρος” των δικομανών γονιών που ευθύνονται για το γεγονός και την τεράστια διάσταση που έχει πάρει.

Το βέβαιο είναι όμως ότι τις ΕΔΕ, τις διώξεις των εκπαιδευτικών, την παραπομπή στο πειθαρχικό και την αργία της συναδέλφισσας μας δεν την αποφάσισαν “οι δικομανείς” γονείς, αλλά η διοίκηση του ΥΠΑΙΘ και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Άρα  αυτοί ευθύνονται.

Σημειωτέον επίσης το ότι  τέθηκε σε  αργία η συναδέλφισσα μας οφείλεται στον απαράδεκτο και φασιστικής έμπνευσης μνημονιακό νόμο  4093/2012 περί Πειθαρχικού «Δικαίου»  που έχει καταργήσει το τεκμήριο της αθωότητας. Νόμος που πρέπει να καταργηθεί.

Ο Σύλλογος μας -πριν ακόμα να γίνουν οι διώξεις αλλά φημολογούνταν- είχε αναφέρει σε ανακοίνωση του “οι διώξεις των συναδέλφων μας  θα θεωρηθούν ως δίωξη του συλλόγου, ως δίωξη όλων των εκπαιδευτικών”. Νομίζουμε ότι μετά τη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση που είχαν καθολική συμμετοχή να πήραν το μήνυμα

Ο Σύλλογος μας Περικλής στην Έκτακτη Γ.Σ. που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 7/5 ώρα 6.00μ.μ θα πάρει αποφάσεις  για αυτό το θέμα.

Ενωμένοι  γονείς  και εκπαιδευτικοί

ακυρώνουμε τα σχέδιά τους

προστατεύουμε τους μαθητές μας,

το Δημόσιο Σχολείο και τους λειτουργούς του.

Δείτε στις παρακάτω διευθύνσεις δημοσιεύματα για το θέμα των διώξεων:

Δείτε video από τη συγκέντρωση:

Last modified: 5 Μαΐου 2014