Written by 21:13 Αρχική Σελίδα

Δημοσιεύματα του τύπου που αναφέρονται στην είδηση για την αίτηση επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης και τη θεωρούν φάρσα.

Συνδέλφισσες,οι

Είναι γνωστό το θέμα που είχε προκύψει στις 30 Δεκέμβρη του 2013 σε σχέση με την αίτηση επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης, που θα έπρεπε να καταθέσουμε στις εφορίες μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας “Περικλής” είχε αναρτηθεί -όχι τυχαία- μόνο η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε.

Σας παραθέτουμε δημοσιεύματα του τύπου που αναφέρονται στο γεγονός αυτό και το θεωρούν αποτέλεσμα κακόβουλης φάρσας.

θεμα

Σάβ, 11/01/2014

Φάρσα η είδηση για την αίτηση επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης ;

Μετά τον συνωστισμό στις εφορίες, Στουρνάρας καλεί Σφακιανάκη για το κακόβουλο sms.

στουρναραςΤο υπ. Οικονομικών ζητά τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ για να εντοπιστεί πώς ξεκίνησε η φάρσα που ταλαιπώρησε χιλιάδες φορολογούμενους.

Τη συνδρομή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητά το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εντοπιστεί πώς ξεκίνησε η φάρσα και ποιος έστειλε το κακόβουλο sms, που τις τελευταίες ημέρες ταλαιπώρησε χιλιάδες φορολογούμενους.

Ένα παραπλανητικό, γραπτό μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα χιλιάδων φορολογούμενων ήταν αρκετό για να προκαλέσει πανικό και τεράστιες ουρές στις εφορίες από πολίτες που ζητούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, από τις έκτακτες εισφορές που επιβλήθηκαν το 2011.

Το εν λόγω μήνυμα αναφέρει ότι: «Ο Νόμος 3986/11 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν από μία δικαστική απόφαση που δικαίωσε έναν καθηγητή ο οποίος είχε αιτηθεί την επιστροφή της έκτακτης εισφοράς.

Εκτιμάται δε ότι πανελλαδικά, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 100.000 αιτήσεις και πλέον, το sms, που έχει σταλεί από άγνωστο αποστολέα, προκαλεί συνωστισμό στις εφορίες, ενώ οι εφοριακοί οφείλουν να απαντήσουν εγγράφως σε κάθε μία από αυτές τις αιτήσεις!

Σύμφωνα με τα «Νέα», οι απαντήσεις των εφοριακών είναι αρνητικές, ωστόσο, οι φορολογούμενοι θεωρούν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων που έχουν πληρώσει σε έκτακτες εισφορές, αφού προσφύγουν στη συνέχεια στη Δικαιοσύνη.

ημερησια

ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ SMS

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η φάρσα για την έκτακτη εισφορά

capital

Σάβ, 11/01/2014

Στη δίωξη e-εγκλήματος η φάρσα για την έκτακτη εισφορά

Του Σπύρου Δημητρέλη
Τη συνδρομή τη δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας αναφορικά με το ζήτημα της αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε εργαζόμενους και συνταξιούχους του δημοσίου με το οποίο καλούνται να υποβάλουν αίτηση επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης στην εφορία επειδή κρίθηκε αντισυνταγματική.
Υπολογίζεται ότι λόγω της φάρσας αυτής περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του δημοσίου έχουν μεταβεί στην εφορία και έχουν υποβάλει σχετική αίτηση, δημιουργώντας μάλιστα μεγάλες ουρές και ταλαιπωρία.υπολ
Στο σχετικό sms που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι αναφέρεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης κρίθηκε παράνομη και ότι θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση έως τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου για να μην χάσουν το δικαίωμα διεκδίκησής της στο δικαστήριο.
Το μήνυμα έχει ως εξής: “Ο Νόμος 3986/2011 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014”.
Από την πλευρά τους εκπρόσωποι των εργαζόμενων στις εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) ότι ενώ δεν μπορούν να εντοπίσουν σχετική δικαστική απόφαση και ενημερώνουν τους εργαζόμενους για αυτό, αδυνατούν να ανασχέσουν το κύμα αιτήσεων που έχει παραλύσει τις εφορίες.

Last modified: 12 Ιανουαρίου 2014