Written by 10:33 Εκπ/κή Συσπείρωση

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο Δ.Σ.της Δ.Ο.Ε.

                                  ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

    Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων

 

Θανάση Αγαπητού  6975308409

Γιάννη Νικολάρα    6974750410

paremvasisdoe@gmail.com,   www.paremvasis.gr

 • Σήμερα που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και οξύνεται, η απάντηση της αστικής τάξης είναι η εκτεταμένη κοινωνική καταστροφή.
 • Σήμερα που η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας έχουν κηρύξει τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας και  στους εκπαιδευτικούς, επιβάλλεται εδώ και τώρα να λάβουμε όλα τα αναγκαία συνδικαλιστικά και οργανωτικά μέτρα απάντησης του εκπαιδευτικού κινήματος και να συμβάλουμε στην οικοδόμηση ενός πανεκπαιδευτικού και πανεργατικού μετώπου εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θα αποκρούσει την επίθεση, θα αποτρέψει τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες και θα υπερασπιστεί αγωνιστικά και αταλάντευτα τα δικαιώματα μας.
 • Στην κατεύθυνση αυτή οι Ανεξάρτητες Αυτόνομες Αγωνιστικές Ριζοσπαστικές Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις κατέθεσαν από την πρώτη συνεδρίαση (1-7-2013) του νέου Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προγραμματική πρόταση συγκρότησης, που εκτιμούν πως ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης και απαντά αγωνιστικά στην επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας και τα λαϊκά συμφέροντα.
 • Δεν είχαμε αυταπάτες για την αντιμετώπιση της πρότασης μας από τις ηγεσίες των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ) που αναπαράγουν την κυρίαρχη πολιτική και τον κυβερνητικό-κρατικό συνδικαλισμό. Τα τρία χρόνια μνημονιακής επίθεσης, οι δυνάμεις αυτές, έπαιξαν κεντρικό ρόλο για το πέρασμα αυτής της πολιτικής. Η ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ στη ΔΟΕ,  δε θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν κανένα αγώνα ανατροπής. Είναι απόλυτα προσδεμένες με την πολιτική των κυβερνήσεων και με τα κόμματα εξουσίας, τα οποία υπηρέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι απόλυτα ταυτισμένες με τα βασικά ιδεολογήματα άσκησης της σημερινής πολιτικής για το χρέος, την ανταγωνιστικότητα, την ΕΕ και την κρίση.
 • Η συμπόρευση τους φάνηκε έντονα τόσο στις συνελεύσεις των συλλόγων, όσο και στην   82η Γ.Σ. του κλάδου, που συντονισμένα και συνειδητά δεν έθιξαν την ουσία της κυβερνητικής λαίλαπας, ψήφιζαν-αποχωρούσαν-χειροκροτούσαν-παρασκηνιακά συμφωνούσαν και από κοινού στοχοποιούσαν τις δυνάμεις της αριστεράς και ιδιαίτερα τις Παρεμβάσεις. Έδωσαν σκληρές μάχες για τα οικονομικά προνόμια και τις συνδικαλιστικές παροχές. Στήριξαν τον συνδικαλισμό των «πάνω» ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και εναπόθεσαν τις τύχες του κινήματος στις επιλογές και τα παιχνίδια της υποταγμένης συνδικαλιστικής αριστοκρατίας.
 • Η συμπόρευση εκφράστηκε και στις συνεδριάσεις για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. όπου υπερασπίστηκαν την μέχρι τώρα στάση τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οι προσχηματικές δήθεν διαφοροποιήσεις της ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ) από τον πολιτικό τους φορέα δεν πείθουν κανένα  Έχουν διαλέξει στρατόπεδο, έχουν διαλέξει πλευρά. Είναι η πλευρά της υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής, της βάρβαρης επίθεσης στην εργαζόμενη πλειοψηφία. Τέθηκαν απέναντι και ενάντια στον κόσμο της εκπαίδευσης, τα συμφέροντα που υπερασπίζονται δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των δασκάλων, των παιδιών, του δημόσιου και δωρεάν σχολείου.
 • Η πρόταση τους για αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο, γίνεται γιατί ψάχνουν αριστερούς συνενόχους στην πολιτική διαχείριση των αποφάσεων που είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών.
 • Η πρόταση τους αυτή, πρέπει να καταλάβουν και οι άλλες δυνάμεις, ιδιαίτερα το ΠΑΜΕ, πως οδηγεί σε συγκάλυψη των τεράστιων διαφορών που υπάρχουν και οδηγεί σε συμβιβασμό με τις κυβερνητικές παρατάξεις. Ταυτόχρονα θέλουμε να τονίσουμε στις/στους συναδέλφισσες/ους του ΠΑΜΕ πως ο αριστερός εμφύλιος και η καταγγελιολογία μέσω των ανακοινώσεών τους, για μικροπαραταξιακά οφέλη δε βοηθούν το κίνημα. Πολύ δε περισσότερο η ανθρωποφαγία, τα ψέματα και η λάσπη που επιδίδεται η ηγεσία του ΠΑΜΕ. Άλλωστε, δε δικαιούνται να κουνούν το δάχτυλο όταν στο ΕΚΑ ενώ έχουν αναδειχτεί σε πρώτη δύναμη αρνούνται ακόμα και τη συμμετοχή τους στο προεδρείο (!!!). Εκεί δεν ισχύει η «συνεπής» γραμμή για αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο παντού; Δε θα τους ακολουθήσουμε στο δρόμο του ενδοαριστερού εμφύλιου. Η συνδικαλιστική αντιπαράθεση με σεβασμό ανάμεσα στους αγωνιστές είναι ο δικός μας δρόμος.
 • Εμείς δηλώνουμε πως δε θα συμβάλουμε και δε θα συναινέσουμε έτσι ώστε να έχουν την πρωτοβουλία στον κλάδο οι δυνάμεις αυτές που αξιοποιώντας την αριθμητική δυνατότητα στο Δ.Σ. της ΔΟΕ θέλουν να ελέγξουν και να μπλοκάρουν κάθε προοπτική αγώνα και νίκης. Άλλωστε οι συσχετισμοί που προέκυψαν στην 82η Γ.Σ. έδωσαν οριακή πλειοψηφία στις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ, επομένως το νέο προεδρείο θα διαχειριστεί της κεντρικές επιλογές αυτής της πλειοψηφίας. Ας σταματήσουν επομένως με προκλητικά και επικοινωνιακά τεχνάσματα να ζητάνε ευθύνες γιατί δεν τους διευκολύνουμε να προωθήσουν αυτή τη γραμμή με τη συμμετοχή μας στο προεδρείο. Όποια κόλπα κι αν χρησιμοποιεί η ΠΑΣΚ (ΔΗΣΥ) δεν έχει αλλάξει, γι’ αυτό δε λέει κουβέντα για την πολιτικοσυνδικαλιστική της γραμμή σε καμία ανακοίνωση. Δε  θέλει καμία δέσμευση στο πολιτικό πλαίσιο, στη σύγκρουση με τους εκάστοτε διαχειριστές, στα επίδικα της περιόδου και στη μορφή του αγώνα! Θα κάνει τα πάντα για να μη χάσει τα προνόμια που παρέχει η εμπλοκή στα παιχνίδια εξουσίας και οικονομικής διαχείρισης. Προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες, αλλά όπως δείχνουν καθημερινά και δε θέλουν και δε μπορούν να αλλάξουν.
 • Όσο για τη ΔΑΚΕ, για ποιο λειτουργικό προεδρείο μιλά όταν για πρόεδρο πρότεινε και ψήφισε συγκεκριμένο κομματικό στέλεχος, μέλος της νέας Π.Ε. της Ν.Δ., διορισμένο κυβερνητικό στέλεχος είτε στην κυβέρνηση Καραμανλή (περιφερειάρχης Κυκλάδων) είτε πρόσφατα με την πρόταση της τρικομματικής συγκυβέρνησης να αναλάβει πρόεδρος των ΚΕΚ ΕΛΤΑ, που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στις επιθέσεις στην αριστερά, στον αντικομμουνισμό. Θέλουν την ομοσπονδία, τώρα που χάνουν μεγάλους εργασιακούς χώρους να την ελέγχουν, για να τη χρησιμοποιήσουν κόντρα στην ανάπτυξη μετωπικών και συντονισμένων αγώνων.
 • Εμείς καλούμε ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ)-ΔΑΚΕ να σταματήσουν τις δακρύβρεχτες ανακοινώσεις για την «κρισιμότητα της περιόδου, την πιο άγρια επίθεση, τη νέα διαθεσιμότητα…» κι ας λειτουργήσουν την ομοσπονδία. Οι τυπικές δικαιολογίες για τη μη συγκρότηση του Δ.Σ. δεν πείθουν κανέναν. Αν θέλουν να μην είναι « η ΔΟΕ δέσμια στις λογικές της συνδικαλιστικής ανευθυνότητας» εδώ και τώρα το Δ.Σ. να αποφασίσει και να οργανώσει την πάλη για τα δικαιώματα του εκπαιδευτικού κόσμου. Εμείς συμφωνούμε και θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο. Επίσης καλό είναι η ηγεσία της ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ) όταν προσπαθεί να δείξει την αγωνιστικότητά της, αναφέροντας στο τέλος της ανακοίνωσης για τη συγκρότηση τα απεργιακά ραντεβού, έστω και ένας «για την τιμή της παράταξης» να εμφανίζεται, γιατί όσο κι αν «ψάξαμε» ούτε τα μέλη τους στο Δ.Σ. της ΔΟΕ ούτε κανένα άλλο στέλεχος της ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ) είδαμε, στις πορείες, τις πλατείες και τους δρόμους.
 • Δε θα τους δώσουμε αριστερό άλλοθι για να συναινούν στη γραμμή της συγκυβέρνησης. Τη σημερινή πραγματικότητα στο Δ.Σ. που διαμόρφωσαν από κοινού ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ να τη διαχειριστούν αυτοί που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι. Αν υπάρχει αδιέξοδο είναι δικό τους και η πλειοψηφία των έξι(6), μαζί με όσους θέλουν να κινηθούν σ’ αυτή την κατεύθυνση, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ. Μη μας κοροϊδεύουν !!!!!

 

Με το Ανεξάρτητο-Ταξικό ρεύμα στον κλάδο

και στους δρόμους του αγώνα θα κριθεί το δίκιο !!!

Για την ανυπακοή, τη ρήξη και την ανατροπή της συγκυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ.

www.paremvasis.gr,                                                                         Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Last modified: 18 Ιουλίου 2013

Close