Written by 19:14 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων για τη συνάντηση Φίλη με «θεσμούς»

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

                   σημαία ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

               ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

         www.paremvasis.gr                                                                                                        23-10-2016                                                              

Δήλωση των εκπροσώπων των  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

Σταύρου Καλλώνη και Αιμιλίας Τσαγκαράτου

 

Συνάντηση Φίλη με «θεσμούς»: Οι διορισμοί περνούν από το δρόμο  της αξιολόγησης !

Την Παρασκευή 21 Οκτώβρη ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των «θεσμών» για δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες για να συζητήσουν τα θέματα της εκπαίδευσης. Στη συνάντηση αυτή οι «θεσμοί» είπαν τα πράγματα ξεκάθαρα: «η δημοσιονομική κατάσταση απαγορεύει τους διορισμούς. Για να πραγματοποιηθούν διορισμοί στα σχολεία, πρέπει να προηγηθεί αυστηρή και εξαντλητική αξιολόγηση του υπάρχοντος δυναμικού, να απομακρυνθούν οι «ακατάλληλοι» από τις τάξεις και όσα κενά προκύψουν να καλυφθούν με τον αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων»!

Με άλλα λόγια, οι όποιες «προσλήψεις» θα περάσουν από το δρόμο της αξιολόγησης και των απολύσεων! Αν γίνουν διορισμοί  θα γίνουν όχι για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία, αλλά  με τη λογική «ο θάνατός σου η ζωή μου», αφού θα καλύπτουν τις θέσεις που προκύπτουν από τις απολύσεις! Ταυτόχρονα αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι στο όνομα της «δημοσιονομικής δυσκολίας» η πραγματική στόχευση είναι η επιβολή των συντηρητικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, η άρση της μονιμότητας, η αξιολόγηση, η γενίκευση της ελαστικής και ευέλικτης εργασίας στο χώρο της εκπαίδευσης. Η μείωση του κόστους περνά μέσα από το δρόμο της πλήρους αναδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους.

Ταυτόχρονα με περηφάνια ο υπουργός Παιδείας παρουσίασε στους δανειστές το «έργο» της κυβέρνησης στην εκπαίδευση, που δεν είναι τίποτε άλλο από την εφαρμογή των δεσμεύσεών της με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, εν αναμονή της κατάρτισης νέας έκθεσης για την «ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική εμπειρία» στην παιδεία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το σύνολο του αστικού μπλοκ εξουσίας, έχουν ανοίξει  διάπλατα το δρόμο των συντηρητικών αναδιαρθρώσεων. Οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για «αργόμισθους» εκπαιδευτικούς και τη δυνατότητα ακόμα μεγαλύτερου «συμμαζέματος» στην Παιδεία, οι τοποθετήσεις στο υπόμνημα Λιάκου που κατατέθηκε στην Επιτροπή Μορφωτική Υποθέσεων της Βουλής για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που μιλά για ανάγκη «κάμψης των αντιστάσεων των εκπαιδευτικών και τη στρατολόγηση νέου δυναμικού αποφοίτων» – προσπαθώντας να φέρει σε αντιπαράθεση τους άνεργους με τους εργαζόμενους – διατυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο αυτά που λένε οι «θεσμοί». Το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης για διορισμούς τελειώνει άδοξα, ενώ μπαίνει ξανά στο κάδρο η

 

αξιολόγηση και αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να έχει άλλο ρόλο από εκείνον του  μηχανισμού χειραγώγησης με κάθε τρόπο των εκπαιδευτικών.

Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει μπροστά του το δρόμο της σκληρής σύγκρουσης και αντιπαράθεσης με την πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Πρέπει να ορθώσουμε τείχος απέναντι στα σχέδια τους, για την ανατροπή της αντιδραστικών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ. Όσο εφησυχάζουμε τόσο θα βρίσκουν το έδαφος να υλοποιούν αυτές τις πολιτικές…. 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Τρίτη 25/10, 6.00 μ.μ.  ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Last modified: 23 Οκτωβρίου 2016

Close