Written by 07:49 Εκπ/κή Συσπείρωση

Δήλωση των αιρετών των Παρεμβάσεων στο ΑΠΥΣΠΕ για την επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης

κιμω

σημαία    ΑΙΡΕΤΟΙ  ΑΠΥΣΠΕ  ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

(Παρεμβάσεις-Κινήσεις- Συσπειρώσεις)

Αιρετός Καλλώνης Σταύρος τηλ.6944312746

Klarasaris1@gmail.com

Αναπλ. αιρετός  Μακρής Βασίλης  τηλ.6981303002

Δελτίο Πληροφόρησης.

Συνάδελφισσες, συναδελφοι σας ευχόμαστε καλή χρονιά.

Στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου της μοριοδότησης και των ενστάσεων των υποψηφίων Δντών Εκπσης.

Οι πίνακες των υποψηφίων και οι ημερομηνίες των προφορικών συνεντεύξεων βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Δνσης Αττικής.

Ως εκπρόσωποι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, συμμετείχαμε στη διαδικασία ελέγχου της μοριοδότησης των υποψηφίων.

Για τη διαδικασία επιλογής Δ/ντών Εκπαίδευσης, παίρνουμε υπ’ όψη μας ότι:

1. Ο θεσμικός ρόλος των στελεχών εκπαίδευσης παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος, αναπαράγοντας το ιεραρχικό, αυταρχικό διοικητικό μοντέλο.
  2. Το θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης, όπως νομοθετήθηκε και προωθήθηκε, δεν έχει καταργηθεί, την ίδια στιγμή που το εκπαιδευτικό κίνημα έδωσε και δίνει μια μεγάλη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση. Μια μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, της εργασίας των εκπαιδευτικών, της παιδαγωγικής λειτουργίας και ελευθερίας, της κριτικής και δημιουργικής διάστασης της γνώσης.
  3. Το μνημονιακό πλαίσιο κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ καθορίζει τον προσανατολισμό της προωθούμενης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, την οποία θα κληθούν τα στελέχη της εκπαίδευσης να υλοποιήσουν.
  4. Η συνέντευξη παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία επιλογής, γεγονός με το οποίο είμαστε σταθερά αντίθετοι.

Με βάση τα παραπάνω ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι:

Κατά τη διαδικασία συνέντευξης δεν εισηγούμαστε κανέναν φάκελο υποψηφίου, δεν αξιολογούμε, δεν βαθμολογούμε, δεν παρεμβαίνουμε στη διαδικασία της συνέντευξης. Βάζουμε παύλα σε όλους τους υποψηφίους, στην Περιφέρεια Αττικής.

Last modified: 13 Ιανουαρίου 2016