Written by 19:35 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”: Το προσοντολόγιο δε θα εφαρμοστεί! Όλοι στον αγώνα!

Το προσοντολόγιο δεν οδηγεί σε διορισμούς,

οδηγεί σε απολύσεις!

• Γενική Συνέλευση Συλλόγου «Ο Περικλής»

Πέμπτη 10 Γενάρη 6.30μ.μ. 12ο Δημ. Σχ. Χαλανδρίου

• Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ Παρασκευή 11 Γενάρη

Μέσα στις επόμενες μέρες η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή το προαναγγελθέν νομοσχέδιο για το νέο σύστημα διορισμών. Ωστόσο το νομοσχέδιο Γαβρόγλου στην πραγματικότητα δεν αφορά σύστημα μόνιμων διορισμών καθώς πολύ απλά δεν υπάρχει καμία κατοχύρωση ότι θα γίνουν έστω οι ελάχιστοι διορισμοί που ανακοινώνονται! Αντίθετα με το νέο σύστημα πρόσληψης – προσοντολόγιο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω αυτού του νομοσχεδίου  θα γίνονται οι προσλήψεις και των αναπληρωτών με  αποτέλεσμα:

1. Το βασικό πτυχίο παύει πλέον να κατοχυρώνει το επαγγελματικό δικαίωμα του εκπαιδευτικού να εργαστεί στο δημόσιο σχολείο και  χιλιάδες αναπληρωτές με προϋπηρεσία στην εκπαίδευση θα υποβαθμιστούν στη νέα κατάταξη και θα οδηγηθούν μέχρι και στην απόλυση!
  2. Οι πτυχιούχοι εκπαιδευτικοί θα υποχρεώνονται σε ένα ατέρμονο κυνήγι μοριοδοτούμενων και ακριβοπληρωμένων κατά κανόνα προσόντων, προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στον ήλιο της εργασίας του δημόσιου σχολείου ενώ θα τοποθετούνται ανταγωνιστικά ο ένας απέναντι στον άλλον, στο μοντέλο «ή εσύ θα εργαστείς ή εγώ»
  3. Η βιομηχανία εμπορίας μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, σεμιναριακών πιστοποιήσεων, ξένων γλωσσών και ΤΠΕ θα διευρύνεται συνεχώς, απομυζώντας οικονομικά τους υποψήφιους για εργασία και μετατρέποντας την επιπλέον μόρφωση σε αρένα της αγοράς.
  4. Αλλάζει πλήρως το εργασιακό τοπίο στη δημόσια εκπαίδευση, όπου η νέα «κανονικότητα» θα διαγράφεται ως η ακατάπαυστη  διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας  στο σχολείο, επισφαλούς και εν δυνάμει  αναιρούμενης.

Με λίγα λόγια ό,τι δηλαδή ακριβώς απαιτεί η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και οι βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ, που αντιμετωπίζουν τα δικαιώματα που απορρέουν από την εργασία ως απεχθές προνόμιο και απαιτούν την κατάργησή τους!

Ο ατομικός φάκελος προσόντων των αναπληρωτών, η αξιολογική κατάταξη αυτών, η απόλυση και τιμωρία των «ανίκανων», η απαξίωση της προσφερθείσας εργασίας και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχίων, ο ανταγωνισμός και το κυνήγι μορίων: αυτό είναι το νέο προσοντολόγιο!

Αέναο κυνήγι «προσόντων»!

Τα χρόνια εργασίας των 32.000 σημερινών αναπληρωτών και των χιλιάδων επόμενων, διαγράφονται με μια μονοκονδυλιά σε αυτό το σύστημα που υποβαθμίζει εξαιρετικά την προϋπηρεσία, μιας και τη μοριοδοτεί κάτω από το 50% της συνολικής μοριοδότησης και κατ’ ανώτερο τους 120 μήνες!. Το πτυχίο παύει να εξασφαλίζει επαγγελματικό δικαίωμα μια και ένα άκαμπτο σύστημα μοριοδότησης  μεταπανεπιστημιακών τίτλων αλλάζει το χάρτη των επαγγελματικών δικαιωμάτων! Δύο μεταπτυχιακά, διδακτορικά, δεύτερο πτυχίο, σεμινάρια 300 ωρών, ξένες γλώσσες, πιστοποίηση στις νέες τεχνολογίες καθώς και μοριοδότηση του βαθμού του πτυχίου αλλάζουν το τοπίο και των πανεπιστημιακών σπουδών! Οι δημόσιες και σχετικά δωρεάν πανεπιστημιακές σπουδές χάνουν την αξία τους στη διεκδίκηση μιας θέσης στο δημόσιο σχολείο, την οποία αντικαθιστούν σπουδές με πληρωμή! Σχεδόν κανένα από τα μοριοδοτούμενα προσόντα κατάταξης στους νέους πίνακες δεν δίνεται δωρεάν! Την ίδια στιγμή εισάγεται το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας ως αναγκαία προϋπόθεση για την παρουσία στους νέους πίνακες. Οι υποψήφιοι «χτίζουν» την κατάταξή τους στους πίνακες, φτιάχνοντας τον ατομικό τους φάκελο, κυνηγώντας για όλη τους τη ζωή τα προσόντα, αγωνιζόμενοι να ξεπεράσουν τους άλλους συνυποψήφιους!

Να δεις τι σου ‘χω για μετά…

Προσοντολόγιο για όλους!

Είναι προφανές ότι το νέο σύστημα θα αποτελέσει και το εργασιακό προσοντολόγιο όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού. Όταν τα προσόντα που μοριοδοτεί είναι περισσότερα από τα προσόντα που απαιτούνται για όλα τα στελέχη εκπαίδευσης, από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων ως τους περιφερειακούς διευθυντές, αποτελεί πολιτική αφέλεια για όποιον θεωρεί ότι θα εξαιρεθεί το μόνιμο προσωπικό! Όταν το 20% του κλάδου των εκπαιδευτικών (οι αναπληρωτές) καθώς και το σύνολο των ανέργων/αδιόριστων πτυχιούχων θα έχει αξιολογηθεί και καταταχθεί με βάση τα παραπάνω, είναι θέμα χρόνου η κατάταξη και των μονίμων. ΄Ακόμη και αν φαντάζει δυσδιάκριτο είναι αυταπάτη  να  θεωρηθεί  ότι ενώ οι αιτούντες μια θέση ελαστικά εργαζόμενου στο δημόσιο σχολείο θα πρέπει να κατέχουν πλήθος πιστοποιήσεων, θα αρκεί ένα βασικό πτυχίο για όσους κατέχουν ήδη τη θέση του μόνιμου! Το προσοντολόγιο αποτελεί ένα σκληρό και τιμωρητικό σύστημα αξιολόγησης για  τους υποψήφιους εργαζόμενους  ανοίγοντας ταυτόχρονα διάπλατα τον δρόμο για την αξιολόγηση και των μονίμων.

«Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο…»

Τους λέμε απλά: Δεν θα περάσει – Δεν θα εφαρμοστεί!

Ανυποχώρητος και διαρκής θα είναι ο αγώνας μέχρι την απόσυρσή/κατάργηση του επαίσχυντου νομοσχεδίου των απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών.

Απαιτούμε τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία»!

Παίρνουμε στα χέρια μας την επιτυχία

της 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 11 Ιανουαρίου!

Κλείνουμε τα σχολεία μας και συμμετέχουμε

στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, ώρα 1μ.μ.

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση

στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 7/1 στις 12:00.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας «Ο Περικλής»

την Πέμπτη 10 Γενάρη στις 6.30 στο 12ο Δ.Σ. Χαλανδρίου.

Last modified: 6 Ιανουαρίου 2019