Written by 20:57 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”: Ενημέρωση από την παράσταση των συλλόγων για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών στην Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Ενημερωτικό σημείωμα για την παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Π.Ε.

στη Διεύθυνση Β΄Αθήνας στις 11-9-18

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου η προγραμματισμένη δεύτερη παράσταση διαμαρτυρίας των συλλόγων Π. Ε. Β΄ Αθήνας  «Ο Περικλής» και  Αμαρουσίου στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας  με αποκλειστικό θέμα τις τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών ειδικοτήτων και Ειδικής Αγωγής – Παράλληλης Στήριξης στα σχολεία της περιοχής μας.

Στην παράσταση συμμετείχαν,  το μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ, Βαγγελίτσα Δινοπούλου, αναπληρώτρια, εκλεγμένη με τις Παρεμβάσεις – Κινήσσεις – Συσπειρώσεις  καθώς και δεκάδες συνάδελφοι αναπληρωτές ειδικοτήτων που έχουν προσληφθεί στη Β΄Αθήνας.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων και οι συνάδελφοι έθεσαν επιτακτικά το θέμα της δημοσιοποίησης από τη Διεύθυνση όλων των λειτουργικών κενών  των σχολικών μονάδων, όπως απαιτείται από την κείμενη νομοθεσία  προκειμένου οι συνάδελφοι να κάνουν δηλώσεις τοποθέτησης στις σχολικές μονάδες που επιθυμούν και οι τοποθετήσεις τους να γίνουν με πλήρη διαφάνεια και ισονομία και να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων στο βαθμό που ο αριθμός των προσλήψεων της α΄φάσης  μπορεί να εκπληρώσει. Παράλληλα να προωθηθεί στο Υπουργείο Παιδείας ο υπολειπόμενος αριθμός των λειτουργικών κενών και να ζητηθεί νέος αριθμός απαιτούμενων προσλήψεων.

Ο Δ/ντής  Π.Ε. Β΄ Αθήνας  και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων αρνήθηκαν την πλήρη  δημοσιοποίηση των κενών εμμένοντας στην απόφασή τους  να τοποθετήσουν τους διαθέσιμους  αναπληρωτές  κατηγοριοποιώντας τις ανάγκες των σχολείων σε «επείγουσες» και «μη επείγουσες»  ανάλογα με το μέγεθος της λειτουργικής οργανικότητας των σχολείων και με την πρόθεση να καλύψουν όπως- όπως και εικονικά αποκλειστικά την λειτουργία του πρωινού προγράμματος  σε πλήρη ανάπτυξη.

Αποτέλεσμα της παράνομης και αδιαφανούς αυτής τακτικής είναι η αναγκαστική τοποθέτηση των συναδέλφων ειδικοτήτων για τη συμπλήρωση του διδακτικού τους ωραρίου σε άλλες σχολικές μονάδες,  χωρίς δικαίωμα επιλογής και με αδιαφανείς διαδικασίες.

Ταυτόχρονα με τον τροπο αυτό, η Διεύθυνση προωθεί την τακτική των αναθέσεων μαθημάτων  διαφορετικών ειδικοτήτων  για τη συμπλήρωση ωραρίου όπου τύχει και όπως τύχει,για να «μπαλωθούν οι τρύπες»  ακόμα και στις περιπτώσεις των μαθητών ΕΑΕ και να θριαμβεύσει η νέα «κανονικότητα» του Υπουργείου και της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά δε την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης η Διοίκηση επέλεξε γι άλλη μια φορά το μοίρασμα των εκπαιδευτικών σε περισσοτερα παιδιά και σε περισσότερα σχολεία με την κάλυψη των σχετικών αποφάσεων μιας  επιτροπής  που διαχειρίστηκε τη διαδικασία, αποτελούμενη από τους  Σχολικούς Συμβούλους Γενικής και Ειδικής Αγωγής , την Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και πάλι χωρίς την δημοσιοποίηση των εγκεκριμμένων από το ΚΕΔΔΥ αναγκών και των κενών θέσεων που αντιστοιχούν.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή τακτική της Διεύθυνσης Β΄Αθήνας, ως παράνομη, αδιαφανή και αντιπαιδαγωγική  και πλήρως εναρμονισμένη με τη λογιστική λογική του Υπουργείου και της κυβέρνησης που οδηγεί σε κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας, σε κατηγοριοποιηση ακόμη και της αναπηρίας και σε επιλεκτική – ρουσφετολογική ομηρεία τους αναπληρωτές συναδέλφους μας.

Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές να ενημερώσουν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε κάθε περίπτωση  παράνομης  ενέργειας σχετικά με τις τοποθετήσεις τους.

Υ.Γ. 1. Το πρωί στις 10/9, στην Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας,  αναπληρωτές υπέγραψαν το παρακάτω αίτημα. Σε αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε η παράσταση των συλλόγων μετά από πρόταση που είχαμε καταθέσει  ως Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας “Ο Περικλής” από την προηγούμενη μέρα

2. Ενδιαφέρον έχει να σημειώσουμε ότι μετά τη καταγγελία του Συλλόγου μας για την παρουσία της Αστυνομίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας κατά την προηγούμενη παράσταση διαμαρτυρίας των τριών συλλόγων  ως δια μαγείας δεν δήλωσε την παρουσία της στη σημερινή μας παράσταση.

Last modified: 11 Σεπτεμβρίου 2018