Written by 20:32 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ(βίντεο)

 

 

  ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

       ΣΥΛΛΟΓΟΥ “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

 

Απίστευτα φαινόμενα  ακραίου τραμπουκισμού,τρομοκρατίας  βίας και  απειλών έζησαν χτες Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου στο Πέραμα, από τάγματα εφόδου  της Χ.Α. , με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Ι. Λαγό, μέσα στο   προαύλιο της σχολικής μονάδας μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης , ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή  Γιάννη Λαγό, συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Το μεσημέρι και ενώ μέσα στο σχολείο παρέμεναν οι μαθητές που παρακολουθούν το ολοήμερο, λίγο πριν την έναρξη σύσκεψης των φορέων της περιοχής για το θέμα αυτό και παρά την αντίσταση των εκπαιδευτικών, οι χρυσαυγίτες εισέβαλλαν στο προαύλιο χώρο του σχολείου, εν ώρα μαθήματος, βρίζοντας, τραμπουκίζοντας, απειλώντας, και γρονθοκόπησαν και προπηλάκισαν γονείς και εκπαιδευτικούς! Ανάμεσα τους, μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Ν. Πλουμπίδης”.

Με την αποφασιστική στάση εκπαιδευτικών και γονέων υποχρεώθηκαν να βγουν έξω από το σχολείο όπου και παρέμειναν και συνέχισαν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις σχετικά με  την κατάσταση της υγείας των προσφυγόπουλων και απειλές ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής με την επανεμφάνιση ομάδων κρούσης – των γνωστών ταγμάτων εφόδου και μάλιστα σε σχολικό χώρο και μπροστά σε μικρά παιδιά δείχνει  πόσο έχει αποθρασυνθεί η ΧΑ που τολμά να ξαναεμφανίζεται  με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο και στα ίδια μέρη όπου έχει κάνει δολοφονικές επιθέσεις για τις οποίες δικάζεται (δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο γειτονικό Κερατσίνι)

Προκλητική ήταν η στάση της αστυνομίας η οποία παρακολουθούσε απαθής ως θεατής τους τραμπουκισμούς χωρίς να παρεμβαίνει και χωρίς  να προχωρήσει  σε συλλήψεις των τραμπούκων. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις, απέναντι στο κίνημα δείχνει μηδενική ανοχή χρησιμοποιώντας τις πιο άγριες μεθόδους καταστολής, στη ΧΑ έκανε “τα στραβά μάτια” και της επέτρεψε να δρά για ώρες ανενόχλητη. Σοβαρά ερωτηματικά προκείπτουν και για σχέσεις της αστυνομίας με τη ΧΑ.

Αλγεινή εντύπωση δημιούργησε και  η στάση του αξιωματικού της αστυνομίας ο οποίος  θεωρούσε δεδομένη την παρουσία του βουλευτή στη συνάντηση των φορέων.

Τεράστιες είναι  οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ γιατί με τη στάση της αποθρασύνει τη ΧΑ και της αφήνει ελέύθερο το πεδίο να δρα δηλητηριάζοντας το κοινωνικό σώμα με τις ρατσιστικές αντιλήψεις της και τις φασιστικές και τραμπούκικες τακτικές της.  Νομιμοποιεί τη ΧΑ με τη συμμετοχή της στη φιέστα στο Καστελόριζο  όπου  κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της Χ.Α. συλλειτουργούν ενώ ταυτόχρονα  δείχνει ανοχή και έχει μετατρέψει την δίκη σε ατελείωτο σήριαλ με αποτέλεσμα την ελεύθερη δράση των υπόδικων Χρυσαυγιτών.

Πολύ μεγάλες  είναι όμως οι ευθύνες της και για το συγκεκριμένο περιστατικό όπου αντί να ενεργήσει  ώστε  να προλάβει ή έστω να σταματήσει αμέσως με δραστικά μέτρα την δράση των ταγμάτων εφόδου και να προστατέψει την λειτουργία και τη δράση των εκπαιδευτικών φορέων απουσιάζει προκλητικά και αρκείται σε μια ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας με την οποία “καταδικάζει” τα γεγονότα σα να ήταν  ένας συλλογικός φορέας και όχι η αρμόδια και υπεύθυνη κυβέρνηση της χώρας.

Παράλληλα διαπιστώνουμε:

  • την απουσία δικαστικής παρέμβασης και των εισαγγελέων οι οποίοι σε περιπτώσεις συλλογικών αγώνων όπως πρόσφατα με τους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στη Θεσ/νίκη είναι άτεγκτοι και κινούν άμεσα διαδικασίες ενώ εδώ απουσιάζουν
  • τα ΜΜΕ να παρουσιάζουν τα γεγονότα ως διαμάχες – αντιδικίες  μεταξύ γονέων ή γονέων και εκπαιδευτικών! συγκαλύπτοντας τις εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια συντονισμένη, οργανωμένη και καθοδηγούμενη προσπάθεια από τη Χρυσή Αυγή σε όλη την Ελλάδα. Στο Πέραμα, στο Περιστέρι, στο Βόλο, στη Χίο και τη Λέσβο, στο Ωραιόκαστρο οι Χρυσαυγίτες επιδιώκουν τον εμφύλιο των φτωχών. Τώρα,  οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής δεν διστάζουν να τρομοκρατούν εκπαιδευτικούς, παιδιά και τους εργαζόμενους ή άνεργους  γονείς τους, δηλώνοντας το απύθμενο μίσος τους απέναντι στα πιο βασανισμένα και ταλαιπωρημένα παιδιά του πολέμου και της προσφυγιάς. Δηλώνουμε ότι όχι μόνο δεν θα φοβηθούμε, αλλά θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην περάσει το ρατσιστικό τους δηλητήριο!

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η φασιστική ιδεολογία και τα κόμματα της,  επιδιώκουν να διχάσουν την κοινωνική πλειοψηφία, να δημιουργήσουν έχθρες και ψεύτικες αντιπαλότητες ανάμεσα στους φτωχούς και τους κατατρεγμένους, για να μείνουν ανενόχλητοι οι πραγματικοί ένοχοι για την καταβύθιση της ζωής μας, το σύστημα και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι. ‘Ολοι όσοι ψήφισαν και υποστήριξαν μνημόνια, για να συνεχίσει ανενόχλητο τη βίαιη επίθεση του στα εργατικά δικαιώματα, για να λεηλατήσει χωρίς εμπόδια κάθε κοινωνικό αγαθό, για να καταληστέψει κάθε σπιθαμή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, έχει ανάγκη από τον «εσωτερικό εχθρό».

. Την ίδια στιγμή η υπεράσπιση από την πλευρά της κυβέρνησης με κάθε τρόπο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, η πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στους πρόσφυγες καθώς και η ψήφιση και υπεράσπιση των μνημονίων και της πολιτικής της κοινωνικής λεηλασίας ρίχνει νερό στο μύλο της ΧΑ.

Για την ανεργία, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους και τους μαζικούς ξεριζωμούς.

Ο στόχος είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι φτωχοί του κόσμου.

                        Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολειά μας!

Η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να γίνεται η φοίτηση των προσφυγόπουλων  σε ξεχωριστές δομές, πέρα από το ότι είναι εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά απαράδεκτο, οριοθετεί με διαχωριστικές γραμμές, με φράχτες ΄΄διαφορετικότητας΄΄ και ξενοφοβίας τις ανάγκες και τα δικαιώματα των κατατρεγμένων από τη φτώχεια και τους πολέμους, προσφυγόπουλων.    Διευκολύνει με αυτόν τον τρόπο να ακούγονται οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες φωνές, με αποκορύφωμα τη σημερινή τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής.

Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο και στην πρωινή κανονική του λειτουργία, μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές, όπως χρόνια τώρα γίνεται με τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μαςχωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. 

Δεν ξεχνάμε ότι είναι παιδιά που η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και κυβέρνησης έχει εγκλωβίσει στη χώρα μας. Δεν ξεχνάμε ότι είναι παιδιά που ζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μακριά από τον οικιστικό ιστό, απομονωμένα και γκετοποιημένα.

Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα και οι γονείς τους να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε στρατόπεδα απομόνωσης από την κοινωνία. Να σταματήσει η πολιτική του διαχωρισμού τους και της αποξένωσης που ενισχύουν τις ρατσιστικές αντιλήψεις

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να αποκρούσουμε αποφασιστικά τη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για το καθολικό δικαίωμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στο πρωινό σχολείο, για το δικαίωμα το δικό τους και των γονιών τους σε μια ζωή αξιοπρεπή, όπως την ονειρεύονται και την διεκδικούν!

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες.

 

 

Last modified: 18 Ιανουαρίου 2017

Close