Written by 21:39 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση: διακήρυξη και ψηφοδέλτιο για τη Γ.Σ. του Συλλόγου και τις εκλογές

 

 

 

Τετάρτη 5 Ιουνίου

με τη συμμετοχή σου στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

με την ψήφο σου στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων

στην 88η Γ.Σ. της ΔΟΕ  

πάρε θέση και αποφάσισε για:

 

1. Συνέχιση του αγώνα των χιλιάδων εκπαιδευτικών που γέμισαν τους δρόμους τον περασμένο Γενάρη για κατάργηση του προσοντολογίου – ν. 4589/2019, Μονιμοποίηση με άμεσο διορισμό όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία σε ειδική και γενική αγωγή, επικαιροποίηση των πινάκων με τη φετινή προϋπηρεσία με ένταξη όλων των νέων αναπληρωτών της φετινής χρονιάς. 

Η πλειοψηφία της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ) ΔΕΝ ψήφισαν και ΔΕΝ στήριξαν καμιά κινητοποίηση για συνέχιση του αγώνα. Η απραξία τους  διευκολύνει το Υπουργείο Παιδείας να εφαρμόζει της πολιτική της αδιοριστίας και της ομηρίας των αναπληρωτών.

 

 2. Επιβεβαίωση της απεργίας – αποχής από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αυτοαξιολόγησης – προγραμματισμού σχολικών μονάδων 4547/18 για να θωρακίσουμε τον κλάδο και να προετοιμαστούμε απέναντι στα σχέδια είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ να τα εφαρμόσει από το Σεπτέμβριο.  

Η πλειοψηφία της ΔΟΕ  τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ, που επιδιώκουν να εφαρμόσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.

 

3. Απόφαση για συλλογική μη εφαρμογή των Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για την ειδική αγωγή και Απεργία – Αποχή αν χρειαστεί, απέναντι στη προσπάθεια να επαναφέρουν το σχέδιο μεταφοράς της ευθύνης για όλα, στο σχολείο, χωρίς καμιά υποστήριξη (δικαίωμα των μαθητών σε επιστημονική διάγνωση, περικοπές Π.Σ., κλπ)

Το καθηκοντολόγιο για την ειδική αγωγή που ορίστηκε πρόσφατα προβλέπει ξανά τις ΟΕΥΜ και εκθέσεις προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου και  βραχύχρονο πρόγραμμα για την παραπομπή μαθητή για διάγνωση. 

 Η πλειοψηφία της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ, ΔΗ.ΣΥ) δε λέει κουβέντα γι αυτό.

 

4. Δημιουργία ΝΕΩΝ οργανικών θέσεων για όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα σχολεία και προγραμματισμό για προσλήψεις την επόμενη χρονιά με όλες τις ανάγκες χωρίς περικοπές. 

5.Αγώνας για την εφαρμογή του 2χρονου υποχρεωτικού Νηπιαγωγείου παντού ΤΩΡΑ με όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις, μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, ασφαλή σύγχρονη σχολική στέγη και διορισμούς νηπιαγωγών 

Η πλειοψηφία της ΔΟΕ αλλά και στο Σύλλογο μας η ΔΑΚΕ και η ΔΗΣΥ αδρανούν και αποδέχονται  την όπως- όπως εφαρμογή της με το ελάχιστο κόστος και διορισμούς όπως κάνει το Υπουργείο.

 

6. Απόφαση για αγώνα για πλήρη εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών -μονίμων, σε ό,τι αφορά αναρρωτικές, άδειες μητρότητας και συνδικαλιστικά δικαιώματα 

 

Αδιαφορία και απραξία της  πλειοψηφίας της ΔΟΕ για το ζήτημα.

 

7. Απόφαση για αγώνα για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις με συλλογικό ενωμένο αγώνα όλων των εργαζόμενων σε σύγκρουση με τα Μνημόνια και την ΕΕ που στηρίζουν όλες οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις.

 Απραξία του κατεστημένου συνδικαλισμού και  αποδοχή των ορίων της μιζέριας και των «ψίχουλων» που τα παίρνουν πίσω με άλλες περικοπές και με την εναπόθεση των «ελπίδων» σε δικαστικές προσφυγές

 

Με την ψήφο σου καθόρισε τους  συσχετισμούς  στο νέο Δ.Σ. της  ΔΟΕ :

Για  μια ΔΟΕ που θα υπερασπίζεται θέσεις και αιτήματα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, που θα είναι στην πρωτοπορία των αγώνων ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ 
Για ένα εκπαιδευτικό κίνημα που θα στηρίζεται στη βάση των εκπαιδευτικών, θα τους δίνει ρόλο και συμμετοχή να καθορίζουν οι ίδιοι τον αγώνα, όπως  έκαναν οι σύλλογοι, η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ και τα συντονιστικά των αναπληρωτών και των συλλόγων

ΟΧΙ σε  μια ΔΟΕ που υπονομεύει τους αγώνες στην πιο αποφασιστική στιγμή – βλέπε το Γενάρη  – ΔΕ ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ τον κλάδο με συλλογικές αποφάσεις,  παρέχει πολιτικό χρόνο στο Υπουργείο Παιδείας και γίνεται σύμμαχός του στην  αντιεκπαιδευτική πολιτική. Γυρίζουμε την πλάτη στο κυβερνητικό – κομματικό συνδικαλισμό της ταύτισης με το Υπουργείο και τη διοίκηση.

  Όχι σε σωματεία θεατές!  Αλλάζουμε τη ΔΟΕ!

 

Ενημερωνόμαστε, κρίνουμε, απαιτούμε, αγωνιζόμαστε

 

Ενισχύουμε την «ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»,  το αγωνιστικό ρεύμα των Παρεμβάσεων που μπορεί να σπάσει την μέχρι τώρα, πλειοψηφία των ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ- ΕΡΑ -ΑΕΚΚΕ  και να ανοίξει το δρόμο για μια άλλη κατεύθυνση της ΔΟΕ κόντρα στον κατεστημένο κυβερνητικό συνδικαλισμό και τη συνδιαλλαγή με κάθε μορφής εξουσία.

Απομονώνουμε το μπλοκ της Αξιολόγησης μέσα στο συνδικάτο μας!

Ακυρώνουμε ξανά τα σχέδιά τους!

Δυναμώνουμε τη φωνή της μαχόμενης εκπαίδευσης  μέσα στη ΔΟΕ!

                                 

                                     Το Μέλλον αναπνέει στους αγώνες!

 

Στις εκλογές της 5ης Ιουνίου

για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 88η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

από τον Σύλλογό μας «Ο Περικλής»

Στηρίζουμε, ψηφίζουμε

Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Για την εκλογή αντιπροσώπων στην 88η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

 

ΓΙΑΝΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΓΓΕΛΙΝΑ (Ειδ. Αγωγής)     7ο  Δ.Σ. Χαλανδρίου

 

ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ   ΧΡΥΣΑ (Δασκάλα)                        9ο  Δ.Σ. Χαλανδρίου

 

ΚΑΡΓΙΩΤΗ  ΧΑΡΟΥΛΑ (Ειδ. Αγωγής)                     7ο   Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής 

 ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΑΝΩΛΗΣ  (Μουσικός)              4ο   Δ.Σ. Χολαργού

 

ΛΟΥΖΗ   ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (Νηπιαγωγός)                       6ο  Νηπ/γείο Αγ. Παρασκευής

 

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ  ΜΑΡΙΑ  (Νηπιαγωγός)                5ο Νηπ/γείο Χολαργού

 

ΠΑΠΑΡΟΥΛΙΑ  ΚΑΤΕΡΙΝΑ  (Δασκάλα)                    4ο Δ.Σ. Χολαργού

 

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ  ΝΙΚΟΣ (Δάσκαλος)                          4ο   Δ.Σ. Χολαργού

 

ΠΟΛΙΤΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ  (Νηπιαγωγός)               7ο  Νηπ/γείο Βριλησσίων

 

ΠΡΙΦΤΗ  ΧΑΡΑ  (Δασκάλα αναπληρώτρια)             3ο Δ.Σ. Χαλανδρίου

 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ  ΜΑΓΙΑ  (Νηπ/γός)            9ο  Νηπ. Αγ. Παρασκευής                                         

 

Last modified: 29 Μαΐου 2019

Close