Written by 21:58 Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Διευκρινίσεις για τις συναντήσεις εργασίας, που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Β΄ Αθήνας από το Σχολικό Σύμβουλο, της17ης εκπαιδευτικής περιφέρειας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή, 11 Απριλίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 83

Προς:

Όλους τους Εκπ/κους , μέλη του Συλλόγου μας

Kοιν: Σχολ. Σύμβουλο, κ. Π. Γαλάνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά  με τις συναντήσεις εργασίας, που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Β΄ Αθήνας και στις οποίες ο Σχολικός Σύμβουλος,της17ης εκπαιδευτικής περιφέρειας κύριος Παναγιώτης Γαλάνης καλεί τους Εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων, υπήρξαν πολλά  ερωτήματα από συναδέλφους,  στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Για το λόγο αυτό  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου  ήρθε σε επικοινωνία με το Σχολικό σύμβουλο κύριο  Γαλάνη.

Ο Σχολικός Σύμβουλος έδωσε σχετικές διευκρινίσεις και διαβεβαίωσε ότι:

1. Οι   συναντήσεις που έχει ορίσει αφορούν σε ενδοσχολική επιμόρφωση και επ’ ουδενί έχουν σχέση με οποιασδήποτε μορφής αξιολόγηση.
  2. Οι επισκέψεις σε τάξεις που αναφέρονται αφορούν σε διδασκαλίες που θα πραγματοποιήσει ο ίδιος ο σχολικός σύμβουλος για τα μαθήματα της Ιστορίας και της Γλώσσας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει εκφράσει την αντίθεση  του στην επιχειρούμενη αξιολόγηση.  Γίνεται κατανοητό ότι η αξιολόγηση έχει στόχο τις απολύσεις, αλλά και την κατηγοριοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών  και σχολείων,  σε συνδυασμό  με την υποχρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου και τη μετατροπή του σε σχολείο της αγοράς.

Ο σύλλογος μας θα αγωνιστεί για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για να μείνει η αξιολόγηση στα χαρτιά.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                                 Η Γενική Γραμματέας

Νίκος  Παπασπύρος                                          Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 11 Απριλίου 2013