Written by 23:26 ΑΣΕ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ 93ης Γ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

Γ.Σ. :  Τετάρτη 22/5 – 6:30  στο 1ο Δ.Σχ. Χολαργού

Εκλογές : Πέμπτη 23/5  από τις 10 πμ ως τις 8 μμ – στο 1ο Δ.Σχ. Χολαργού

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εκλογές αντιπροσώπων στην 93η εκλογική Γενική Συνέλευσητης ΔΟΕ είναι οι κρισιμότερες των τελευταίων ετών. Η συμμετοχή και η επιλογή μας είναι καθοριστική.Το αποτέλεσμα σε κάθε Σωματείο, ο συσχετισμός που θα καταγραφεί στη Γενική Συνέλευση, στο νέο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., αλλά και το πολιτικό μήνυμα που θα στείλουν οι χιλιάδεςεκπαιδευτικοί με την ψήφο τους, θα επιδράσουν αποφασιστικάστις εξελίξεις.

Στην 91η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, το 2022, το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών ήταν δεύτερη δύναμη με 3 ψήφους διαφορά από τη ΔΑΚΕ (Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: 106 , ΔΑΚΕ: 109).

Ψήφος στην ΑΣΕ και ανατροπή στη ΔΟΕ σημαίνει:

  • Ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής της Ν.Δ.
  • Εντολή αποφασιστικής συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα που δίνει ο κλάδος για όλα τα μεγάλα ζητήματα.Ενάντια στην «αξιολόγηση» με ουσιαστική υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου και όχι υπονόμευσή τους. Για αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή δώρων, εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών,υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.Για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών στο παιδαγωγικό μας έργο και προστασία από συκοφαντίες, άδικες επιθέσεις και στοχοποίηση.
  • Καταδίκη των επιλογών και της στάσηςπου ακολούθησε η πλειοψηφία των δυνάμεων του Δ.Σ. (ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ. –ΔΙΚΤΥΟ) στις πιο κρίσιμες στιγμές του αγώνα μας μπαίνοντας απέναντι στις πραγματικές διαθέσεις του κλάδου και προσφέροντας χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση. Με την απόφαση για αποδοχή των άδικων δικαστικών αποφάσεων και τη λήξη της απεργίας-αποχής τον Μάρτιο του 2024,την οποία ο κλάδος ανέτρεψε μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις.

 

Αξιοποίησε την πείρα σου από τη στάση των υπόλοιπων δυνάμεων και στη ΔΟΕ και στα σωματεία

Η ΔΑΚΕ είναι δεσμευμένη στην κυβερνητική πολιτική. Αν είναι ξανά στο τιμόνι της ΔΟΕ θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ ως στήριξη της πολιτικής τους. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά στελέχη της συγκροτούν τον μηχανισμό της διοίκησης που υλοποιεί την αντιεκπαιδευτική πολιτική μέχρι και το επίπεδο της σχολικής μονάδας.

Η ΔΗ.ΣΥ. ταυτίστηκε στο 100% με τη ΔΑΚΕ και τις κρίσιμες φορές πάντα επέλεξε να αντιπολιτευτεί τον ίδιο τον κλάδο.

Το ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ έχει σοβαρές ευθύνες. Ταυτίστηκεμε τη ΔΑΚΕ και τη ΔΗ.ΣΥ. στα πιο σοβαρά ζητήματα,αφού η ηγεσία του συμφωνεί με τις αντιεκπαιδευτικές κατευθύνσεις όπως η αξιολόγηση, διαφωνώντας στον τρόπο που γίνεται και όχι στην ουσία της. Ταυτόχρονα, καλλιέργησε τον φόβο και την απογοήτευση υπονομεύοντας τους αγώνες.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ χαρακτηρίστηκαν από τις μεγάλες αντιφάσεις της αδιέξοδης πολιτικής τους. Από τη μια λένε ότι στηρίζουν τους αγώνες και την ίδια στιγμή οργανώνουν απανωτά συλλαλητήρια-φούσκες χωρίς πραγματικό πρόγραμμα με στόχο την μαζικοποίηση και κλιμάκωση του αγώνα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αντι-ΠΑΜΕ ρητορική, εμποδίζοντας την ενότητα του κινήματος.

Ψήφος στην ΑΣΕ για να φτιάξουμε τη ΔΟΕ που έχουμε ανάγκη!

Δίπλα στους καθημερινούς αγώνεςκαι αγωνίες των εκπαιδευτικών, που θααγκαλιάζει τις πρωτοβουλίες των Σωματείωνκαι δε θα μπαίνει απέναντι.

Που θα εμπιστεύεται τη δύναμη τωνεκπαιδευτικών και του συλλογικού αγώνακαι στην κατεύθυνση αυτή θα καταθέσειόλους τους πόρους και τα μέσα που διαθέτει.

Απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση,χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις από ταστελέχη και τον μηχανισμό της διοίκησης.

Που θα αγωνίζεται για όλα τα ζητήματακαι θα ονοματίζει τον πραγματικό ένοχογια τα βάσανα των εργαζομένων, τηνπολιτική της Ε.Ε. και όλων των κομμάτωνπου υπερασπίζονται τα κέρδη των λίγων.

Που δε θα περιορίζει τις διεκδικήσεις στους δημοσιοοικονομικούς περιορισμούς καιτα ματωμένα πλεονάσματα. Γιατί χωρίςαγώνα απέναντι σε αυτές τις δεσμεύσεις δενπρόκειται να δούμε άσπρη μέρα.

Που θα βρίσκεται μαζί με το πιο ζωντανότμήμα του λαού που αγωνίζεται, μαζί με τασυνδικάτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέαπου δίνουν μάχες για ζωή με δικαιώματα,μαζί με τους γονείς των μαθητών μας.

 

 

Βαγενά  Ξένια                                    Αναπλ/τρια  Παρ/λη Στήριξη    Δ.Σχ. Φιλοθέης

Βελέντζα Σταυρένια                        Αναπλ/τρια  Παρ/λη Στήριξη  6οΔ.Σχ. Αγ.  Παρασκευής

Βουγιουκλάκη Γιώτα                               Δασκάλα   2οΔ.Σχ. Ν. Ψυχικού

Γιανναρά Γεωργία                                    Δασκάλα   8οΔ.Σχ.  Αγ. Παρασκευής

Δελατόλα – Κουκλάκη Μελίνα                  Δασκάλα   2οΔ.Σχ . Παπάγου

Καρναβιάς  Άρης                                      Αναπληρωτής Δάσκαλος 4οΔ.Σχ Χολαργού

Κοντάκου Νίκη                                         Δασκάλα 2οΔ.Σχ. Χαλανδρίου

Κυριαζοπούλου Εύα                                Δασκάλα    7οΔ.Σχ.  Χαλανδρίου

Λαμπρονίκου Ζωή                        Αναπλ/τρια  Παρ/λη Στήριξη  2οΔ.Σχ.  Αγ. Παρασκευής

Λιάπης Τάσος                                          Γυμναστής     5οΔ.Σχ.  Χαλανδρίου

Παπακώστας Γιώργος                              Γυμναστής       3οΔ.Σχ. Βριλησσίων

Ρούκα Νίκη                                              Τμήμα Ένταξης 8οΔ.Σχ. Αγ. Παρασκευής

Σαρδέλης Κώστας                                   Δάσκαλος    5οΔ.Σχ. Βριλησσίων

Τσομάκα  Μαρίνα                         Αναπλ/τρια  Παρ/λη Στήριξη   2οΔ.Σχ.  Βριλησσίων

Φαινέκου Βάλια                               Αναπλ/τρια νηπιαγωγός  1ΟΝηπ/γείο Παπάγου

Last modified: 20 Μαΐου 2024

Close