Written by 17:41 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Διαγραφή 3 μελών του Συλλόγου μας, διευθυντών σχολικών μονάδων

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Ευεργέτου Γιαβάση 7  – 15342
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

  Αγία Παρασκευή, 18/05/2024
Αρ. Πρωτ. :  76

 

Προς:

Τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας, ΔΟΕ,

 

 

 

             Απόφαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής»

 για διαγραφές μελών του

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου  μας  στη συνεδρίαση της 16-5-24 αποφάσισε τη διαγραφή τριών μελών του από τον Σύλλογο.

Συγκεκριμένα:

  1. 1. Διαγράφεται από μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. « Ο Περικλής» ο Γεώργιος Τόλιας, Διευθυντής του 6ου Δ.Σ. Χαλανδρίου, ο οποίος ψευδώς και αυθαίρετα δήλωσε για συναδέλφο εκπαιδευτικό που υπηρετεί στο συγκεκριμένο σχολείο ότι έκανε επανειλημμένως στάση  εργασίας, για να παρακρατηθεί μέρος του ημερομισθίου του επειδή  δεν συμμετείχε στις συνεδριάσεις του Συλλόγου διδασκόντων για τις διαδικασίες αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας ενώ  ωστόσο δεν  έχει κηρυχθεί από τον Σύλλογό μας ή τη ΔΟΕ στις συγκεκριμένες ημερομηνίες  στάση εργασίας για τον σκοπό αυτό. Ο συνάδελφος συμμετέχει στη νομίμως προκηρυγμένη απεργία αποχή του Συλλόγου μας από τις διαδιαδικασίες αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας  με δήλωσή του που έχει καταθέσει στο πρωτόκολλο του σχολείου του.

Υπήρξε άμεση επικοινωνία  δια ζώσης,  τηλεφωνικά και γραπτά της προέδρου του Συλλόγου και μελών του Δ.Σ. με τον Διευθυντή όπου εξηγήσαμε το ανυπόστατο, παράτυπο και αντισυναδελφικό των ενεργειών του με βάση τις αποφάσεις  του συλλόγου και της ΔΟΕ απέναντι στην αξιολόγηση και του ζητήσαμε να τις ανακαλέσει,  χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.  Τον ενημερώσαμε δε ότι σε διαφορετική περίπτωση ο Σύλλογός μας θα λάβει όλα τα απαραίτητα συνδικαλιστικά και νομικά μέτρα απέναντι σε αυτή την ενέργεια, όπως οφείλει.

Με την ενέργεια αυτή ο Διευθυντής δρα ενάντια στον σκοπό του συλλόγου, που σύμφωνα με το καταστατικό του μεταξύ άλλων, έχει ως στόχους την προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και τη διαφύλαξη των οικονομικών  συμφερόντων των μελών του (άρθρο 2 παρ. α &δ). Στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρούμε ότι δρα με δόλο προκειμένου  να παρεμποδίσει τη συμμετοχή του συναδέλφου στον αγώνα που δίνει ο κλάδος μας και ο σύλλογός μας ενάντια στην αξιολόγηση συντασσόμενος πλήρως και υπηρετικά με το Υπουργείο και τη Διοίκηση και με την κάλυψή της. Αξιοσημείωτο είναι ότι τέτοια ενέργεια  από διευθυντή σχολείου δεν έχει υπάρξει ούτε στον σύλλογό μας ούτε σε κανένα άλλο σύλλογο εκπαιδευτικών.

  1. Διαγράφονται από μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής» η Ευαγγελία Καλογεράκη, Διευθύντρια του 1ου Δ.Σ. Βριλησσίων και η Ειρήνη Σπυράτου, Διευθύντρια του Δ. Σ. Ψυχικού, οι οποίες διετέλεσαν μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας, η μεν πρώτη ως διορισμένο τακτικό μέλος , η δε δεύτερη στη θέση αιρετού μέλους, ως δοτή δηλαδή της Διοίκησης την περίοδο 2020-2022 που ακολούθησε τις «εκλογές»των ψευδοαιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.  Με αυτήν την ιδιότητα,  την οποία αποδέχτηκαν   και διατήρησαν παρά τη σύσσωμη αντίδραση του κλάδου των εκπαιδευτικών και την ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ να  καλέσει όλους τους συναδέλφους να μη δεχτούν να αναλάβουν καθήκοντα στις θέσεις αυτές, συνομολόγησαν σε απόφαση του ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας να μην κάνει δεκτή ένσταση συναδέλφισσας μέλους του συλλόγου μας ενάντια στην επιχείρηση επιβολής της ποινής «αναστολή εξέλιξης στελέχους εκπαίδευσης κατ΄άρθρο 56 …» του τότε Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Κόπτση στους 114 συναδέλφους /σες Δντες /ντριες και Προισταμένες σε όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στην Απεργία Αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας που κήρυξαν τα πρωταβάθμια σωματεία και μεταξύ αυτών και ο Σύλλογός μας. Η συναδέλφισσά μας ήταν  μία από αυτούς. Οι 113 συνάδελφοι δικαιώθηκαν από τα ΠΥΣΠΕ στα οποία ανήκουν  και τα οποία έκαναν δεκτές τις ενστάσεις τους ακυρώνοντας την ποινή Κόπτση. Αντίθετα το ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας απέρριψε ομόφωνα τη δική της ένσταση αποτελώντας τη μοναδική περίπτωση και μάλιστα ενημερώνοντας και ενεργώντας σχετικά,  ενάμιση χρόνο μετά! Σε αυτήν λοιπόν την απόφαση απόρριψης της ένστασης συμφώνησαν και οι δύο διαγραφείσες από τον Σύλλογό μας διευθύντριες μέλη του ψευδουπηρεσιακού συμβουλίου παρότι η συναδέλφισσα συμμετείχε και συμμετέχει στην Απεργία Αποχή  από την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας που έχει νομίμως κηρύξει ο Σύλλογός μας.

Είναι προφανές ότι με την ενέργειά τους αυτή λειτούργησαν και αυτές ενάντια στις αποφάσεις του κλάδου και στον αγώνα που δίνει ενάντια στην αξιολόγηση.

Ο σύλλογος μας και σε αυτή την περίπτωση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι σε κάθε ενέργεια της Διοίκησης και των οργάνων της που υπονομεύει και χτυπά το συλλογικό μας αγώνα, τον αγώνα των συναδέλφων ενάντια στην αξιολόγηση.

Για τους παραπάνω λόγους ο Γεώργιος Τόλιας , η Ευαγγελία Καλογεράκη και η Ειρήνη Σπυράτου διαγράφονται  από μέλη του Συλλόγου μας σύμφωνα με το καταστατικό επειδή,  και οι τρεις με τις ενέργειές τους αποδεδειγμένα ενεργούν  ενάντια στον σκοπό του συλλόγου, αρνούνται να συμμορφωθούν  στις αποφάσεις της Γ.Σ. και του Δ.Σ. και  με διαφορετικούς τρόπους   εμποδίζουν  την πραγμάτωσή τους  (άρθρο 7 παρ.2)  με στόχο να χτυπήσουν  τον αγώνα του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση και επιδιώκοντας την κατίσχυσή της.   

Πρέπει να αναφέρουμε ότι τα διαγραφέντα μέλη Γεώργιος  Τόλιας και Ευαγγελία Καλογεράκη είχαν και συνδικαλιστική ιδιότητα ως  υποψήφιος και υποψήφια σε πολλές εκλογικές διαδικασίες  του συλλόγου μας και στις τελευταίες του Δεκεμβρίου   2023  με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ .

Δηλώνουμε καθαρά και αταλάντευτα ότι θα σηκώσουμε τη μάχη, συνδικαλιστικά, νομικά, οικονομικά και δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά σε κανένα εμπόδιο.

                                             Η αξιολόγηση ΔΕΝ θα περάσει !

 

                                            Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Last modified: 18 Μαΐου 2024

Close