Written by 13:04 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΓΕΝΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΓΕΝΑΡΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (12:00 ΜΕΧΡΙ ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ).

ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΕ (8.00 – 12.00).

12.00 συγκέντρωση στα Προπύλαια

5.30 πλατεία Κολοκοτρώνη και πορεία στη Βουλή

Κατατέθηκε το νέο πολυνομοσχέδιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το πολυνομοσχέδιο κλείνει την 3η αξιολόγηση και αναμένεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του «επείγοντος» τη Δευτέρα 15/1. Σε 24ωρη απεργία μετατρέπονται επί της ουσίας οι δύο στάσεις εργασίας που κήρυξαν ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ για τη Δευτέρα 15 Γενάρη, ενάντια στο νέο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Επομένως, η δήλωση συμμετοχής και στις δύο στάσεις εργασίας ισοδυναμεί με 24ωρη απεργία και αυτό αφορά τόσο στην πρωινή ζώνη όσο και στο ολοήμερο.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Ακυρώνεται επί της ουσίας η δυνατότητα ενός πρωτοβάθμιου σωματείου να κηρύξει 24ωρη απεργία αφού, για «τη συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας σε πρωτοβάθμιο σωματείο απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης». Το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία είναι ένα μέτρο με σαφές ταξικό πρόσημο που στοχεύει στον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος απέναντι στην επιθετικότητα της εργοδοσίας.  Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του μέτρου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Επιβάλλεται το ηλεκτρονικό σύστημα για όλους τους πλειστηριασμούς, ακόμη και για οφειλές προς το Δημόσιο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι, η λαϊκή κατοικία και η λαϊκή περιουσία μετατρέπονται σε βορά των τραπεζιτών και των μεγαλοεργολάβων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υποχρεωτικό 30ωρο

Το Υπουργείο Παιδείας ισχυρίζεται ότι δεν αλλάζει τίποτε σε σχέση με την προηγούμενη διάταξη του 1566/85. Αν δεν άλλαζε όμως τίποτα ποια θα ήταν η ανάγκη νέας νομοθεσίας;

Α)  Στο άρθρο 245 του πολυνομοσχεδίου καθορίζονται οι αλλαγές στο ωράριο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που ψηφίζει στη Βουλή, προχωρά στην τροποποίηση της παρ. 8 του άρθρου 13 του ν. 1566/1985, η οποία καθορίζει το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών, προχωρώντας σε δυσμενείς ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και σε προσπάθεια αύξησης του ωραρίου στην εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα:

Καταργεί τον χαρακτηρισμό της ώρας σίτισης ως διδακτική ώρα!

Νομοθετεί νέα «καθήκοντα» στα πλαίσιο του εργασιακού ωραρίου που σχετίζονται άμεσα με την υλοποίηση μιας σειράς αντιδραστικών αλλαγών στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου (π.χ. αξιολόγηση – αποτίμηση, υλοποίηση του σχεδιασμού για τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου κ.α.).

Προβλέπει την υλοποίηση εκτός διδακτικού ωραρίου «..εξατομικευμένων προγραμμάτων υποστήριξης συγκεκριμένων μαθητικών ομάδων ή μαθητών..» ανοίγει δηλαδή το δρόμο για πέρασμα εκτός διδακτικού ωραρίου μιας σειρά κρίσιμων παιδαγωγικών διαδικασιών όπως για παράδειγμα η ενισχυτική διδασκαλία .

Παγιώνεται μια πραγματικότητα που λέει ότι στο σχολείο δεν χρειάζεται βοηθητικό προσωπικό (π.χ. τραπεζοκόμοι, γραμματεία κ.τ.λ.) και ο εκπαιδευτικός – πολυεργαλείο θα τα κάνει όλα.

Ανοίγει ο δρόμος για την ενοποίηση του διδακτικού με το εκπαιδευτικό ωράριο, ενώ προστίθενται καθήκοντα που κάθε άλλο παρά διοικητικά είναι.

Οι Νηπιαγωγοί επίσης είχαν αύξηση ωραρίου με την Υπουργική Απόφαση Φίλη και στην ουσία αποτέλεσαν το πρώτο τμήμα συναδέλφων που καθιερώθηκε το 30ωρο ωράριο!!

Δηλώνουμε ότι κάθε προσπάθεια για υποχρεωτική 30ωρη παραμονή στο σχολείο, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα, θα μας βρει κάθετα αντίθετους και θα ακυρωθεί στην πράξη.

Β) Στο άρθρο 246 του πολυνομοσχεδίου καθορίζονται τα κριτήρια συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.

Το πλαίσιο για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων καθορίζει κριτήρια τα οποία θα οδηγήσουν σε νέο γύρο μαζικών συγχωνεύσεων σχολείων, σε κλείσιμο σχολείων, όχι μόνο στην επαρχία και σε απομακρυσμένες περιοχές άλλα και στα αστικά κέντρα.

Last modified: 14 Ιανουαρίου 2018