Written by 08:16 Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου του Δ.Σ. του Συλλόγου Περικλής για την Ενημερωτική συνάντησή του με τους αιρετούς εκπροσώπους μας στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr
Αγ. Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.:123Προς:

Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας, αιρετούς εκπροσώπους στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Άθήνας

 

 

 Δελτίο τύπου

 

        Θέμα : Ενημερωτική συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τους αιρετούς εκπροσώπους μας στο  ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας.

 

         Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου έγινε ενημερωτική συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου

μας με τους αιρετούς εκπροσώπους μας στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας.

Τα στοιχεία τα οποία προσκόμισαν οι συνάδελφοι αιρετοί σχετικά με την κατάσταση

των σχολείων στην περιφέρειά μας σε ό, τι αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό

αναδεικνύουν τη ζοφερή κατάσταση στην οποία οδηγείται μεθοδευμένα και με

ταχύτητα η εκπαίδευση στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής και της εξυπηρέτησης

των συμφερόντων της τρόικας υπό το άλλοθι των εντολών της.

 

Συγκεκριμένα:

Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που ήρθαν με μετάταξη από τη Β΄θμια ανέρχονται

συνολικά στους 196 ενώ παραμένει ένας ακόμη αριθμός στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ από

τους συναδέλφους που είναι ήδη στην πρωτοβάθμια. Κατανέμονται ως εξής:

 

 

Μετ/ξη     Διαθ/ση

1

Αγγλικών 42         10

2

Γαλλικών 51                         0

3

Γερμανικών    21                           0

4

Πληροφορικής    57            0

5

Φυσ. Αγωγής    25                         42

 

Με τις τοποθετήσεις των συναδέλφων γαλλικών και γερμανικών καλύπτονται οι σχετικές ανάγκες. Αντίθετα οι εκπαιδευτικοί των  υπόλοιπων τριών ειδικοτήτων,  αγγλικών, πληροφορικής και Φυσικής Αγωγής καλύπτουν μετά βίας τις ανάγκες του 40% των ωρών λειτουργίας των σχολείων ΕΑΕΠ του πρωινού τμήματος . Για δε τις ειδικότητες Θεατρικής Αγωγής – Εικαστικών – Μουσικής οι οποίες εκλείπουν ολοκληρωτικά  προβλέπονται σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις της διοίκησης συνολικά  πιστώσεις αναπληρωτών.

Ωστόσο οι πιέσεις που ασκήθηκαν κατά την περασμένη σχολική χρονιά για την κάλυψη κενών των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από τους δασκάλους με υπέρβαση του διδακτικού τους ωραρίου, δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν.

 

Σχετικά με την κάλυψη των αναγκών σε δασκάλους οι αιρετοί δήλωσαν ότι υπάρχει μέχρι σήμερα τα σχολεία της Β΄ Αθήνας λειτουργούν με πληρότητα, γεγονός το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε. Ωστόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος των υποχρεωτικών μετακινήσεων εντός περιφέρειας, δασκάλων που μπορεί να κριθούν ως πλεονάζοντες.

 

Ο αιρετός Δημήτρης Πολυχρονιάδης διευκρίνισε ότι με το άρθρο 82, παράγραφος 11 του Ν. 4172 αλλάζει ο τρόπος ποσοτικού προσδιορισμού των κενών θέσεων για το σχ. έτος 2013-2014, δεν λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις των κατά τόπους ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ και των ΚΥΣΠΕ – ΚΥΣΔΕ που προβλέπονταν στο Ν. 3848/10 (παρ. 5 και 7, άρθρο 7) και ο υπολογισμός των κενών και των υπεραριθμιών θα γίνει με βάση τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο survey. Ο ποσοτικός προσδιορισμός των κενών θέσεων γίνεται με διαπιστωτική πράξη που εκδίδεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατόπιν εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με βάση αυτόν τον προσδιορισμό καθορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών, ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, που υποχρεωτικά μετακινούνται.

Υποβαθμίζεται με αυτόν τον τρόπο ο ρόλος των υπηρεσιακών συμβουλίων και οι αποφάσεις παίρνονται από μονοπρόσωπα όργανα.

Η διαδικασία τοποθέτησης  των μεταταχθέντων εμφανίζεται διάτρητη και αίολη από πλευράς νομοθεσίας και θέτει σε αντιπαράθεση τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα οι μετατάξεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς προηγουμένως το ΥΠΑΙΘΠΑ  να προβεί στη σύσταση οργανικών θέσεων, στην ικανοποίηση μεταθέσεων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Π. Ε., στην κατάληψη των νεοσυσταθεισών οργανικών θέσεων από όσους εκπ/κούς ειδικοτήτων της Π. Ε. ήταν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ, την εξίσωση μοριοδότησης μεταξύ Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης για τις ίδιες περιοχές όπου είχαν υπηρετήσει οι συνάδελφοι ίδιας ειδικότητας σε Π. Ε. & Δ. Ε. κ.ά.).

Ο αιρετός Δημήτρης  Πολυχρονιάδης δήλωσε ότι δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει τη διαδικασία των τοποθετήσεων από μετατάξεις, αν το ΥΑΙΘΠΑ δεν τηρήσει κατ’ ελάχιστο τις νόμιμες διαδικασίες και δε λάβει υπόψη του τις θέσεις των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. και της Δ. Ο. Ε. όπως περιγράφονται παραπάνω.

 

Οι δύο αιρετοί τόνισαν ότι θα ασκήσουν πιέσεις από την πλευρά τους ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά με αποσπάσεις οι οποίες έχουν  απαράδεκτα καθυστερήσει και με πρόσληψη αναπληρωτών. Η έλλειψη μόνιμων διορισμών εκπ/κών και διορισμών αναπληρωτών ικανών να αντιμετωπίσουν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλη τη χώρα δείχνει τις προθέσεις του ΥΠΑΙΘΠΑ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιούργησε με την πολιτική του με υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπ/κών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ εντός της ίδιας Περιφερειακής Δ/νσης, ίσως και της επικράτειας, διαλύοντας τη Δημόσια Εκπαίδευση και τα σχολεία.

 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μας βρίσκει μπροστά σε ένα διαφορετικό τοπίο.

Ήδη χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται στη διαθεσιμότητα – απόλυση. Στην εκπαίδευση 2500 εκπαιδευτικοί δεν πέρασαν φέτος την πόρτα του σχολείου. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και σε άλλες απολύσεις υλοποιώντας έτσι τις δεσμεύσεις που έχει δώσει στην τρόικα. Δε χρειάζεται κανένας εφησυχασμός. Η υπεράσπιση της μόνιμης, σταθερής εργασίας και του δημόσιου σχολείου αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων των εκπαιδευτικών.

Παίρνουμε μαζικά μέρος στη γενική συνέλευση του συλλόγου μας, την Τρίτη 10/9/2013 και ώρα 2:15μ.μ

Να αποφασίσουμε μαζικά και συλλογικά τη δική μας απάντηση στην κυβερνητική λαίλαπα.

Να αποφασίσουμε μαζικούς, παρατεταμένους, συντονισμένους αγώνες διάρκειας για την ανατροπή της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής τους.

 

                             Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                          Η Γενική Γραμματέας    

Νίκος Παπασπύρος                            Άννα-Μάγια Σταυροπούλου                    

Last modified: 8 Σεπτεμβρίου 2013

Close