Written by 22:02 Slider, Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου των συλλόγων της Β΄ Αθήνας για την παράσταση διαμαρτυρίας σχετικά με τη μονιμοποίηση των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών

ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.  Β΄  ΑΘΗΝΑΣ

“Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ”    “ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ”    “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Β΄ Αθήνας (ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ») στη Διεύθυνση για τη Μονιμοποίηση των Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας των 3 συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε. της Β΄ Αθήνας (ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ και Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ) σχετικά με το θέμα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών  του 2020,  διότι η σχετική πράξη δεν έχει γίνει από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης  Β΄ Αθήνας με βάση τον προβλεπόμενο νόμο 4589/2019.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης έλειπε και από την πλευρά της υπεύθυνης του ΠΥΣΠΕ καθώς και της Προϊσταμένης Διοικητικών Θεμάτων  δε δόθηκε καμία δέσμευση  ενημερώνοντας ότι δεν θα μονιμοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς.  Στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε, έστω τηλεφωνικά μέχρι σήμερα με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης στάθηκε ανέφικτο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας  δεν έχει προχωρήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, ισχυριζόμενη ότι περιμένει οδηγίες, ενώ την ίδια στιγμή σε  άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί (Α’, Γ’, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιά).

Απαιτούμε:

• Να υπάρξει δέσμευση ότι θα προχωρήσει η διαδικασία μονιμοποίησης των συναδέλφων μας
  • Να παρέμβει άμεσα η Διδασκαλική Ομοσπονδία ώστε 1. να οργανωθεί από τη μία κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για να προχωρήσουν στη μονιμοποίηση η Β΄ Αθήνας αλλά και όσες Διευθύνσεις  ανά την Ελλάδα κωλυσιεργούν και  να προβεί και σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε όμηροι του Υπουργείου και της Κυβέρνησης!

Τα Δ.Σ.  των ΣΕΠΕ «ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ», «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ», «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Last modified: 21 Οκτωβρίου 2022