Written by 17:52 Αρχική Σελίδα

Δελτίο τύπου Συλλόγου ‘’ Ο Περικλής’’: 48ωρη απεργία 19-20/3 Στάση εργασίας στις 21/3 από τις 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου για την πρωινή ζώνη και από τη 1.15 έως τη λήξη του ολοήμερου. Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή,  18 Μαρτίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 67

Προς: Συναδέλφους, μέλη του Συλλόγου μας.

 

 

Δελτίο τύπου Συλλόγου ‘’ Ο Περικλής’’

Το Απεργιακό Πρόγραμμα

 

48ωρη απεργία 19-20/3

Στάση εργασίας στις 21/3 από τις 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου για την πρωινή ζώνη

και από τη 1.15 έως τη λήξη του ολοήμερου

Συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις

Τετάρτη 19/3:    11.00  στην πλ. Κλαυθμώνος

Πέμπτη 20/3:     13.00   στην  πλ. Κλαυθμώνος

Παρασκευή 21/3 :  11.00  στην πλ. Κλαυθμώνος   και

14.00   στο   Υπουργείο Παιδείας

για την ακύρωση του σεμιναρίου για την αξιολόγηση .

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 21-22-23 ΜΑΡΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!

Όλοι και όλες στο δρόμο!

 

Στις 12 Μαρτίου 2014 ψηφίστηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Μητσοτάκη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Στο όνομα της ατομικής αξιολόγησης εισάγεται η υποχρεωτική ποσόστωση. Με αυτόν τον τρόπο το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων, κάθε φορά, θα χαρακτηρίζεται υποχρεωτικά «άχρηστο» για να αποτελέσει μια μόνιμη και ανεξάντλητη “δεξαμενή” διαθεσιμοτήτων και απολύσεων που καθιερώνεται πλέον σαν μια μόνιμη διαδικασία σε όλο το δημόσιο. Με το ίδιο σχέδιο νόμου, καταργούνται 21 μικροί οργανισμοί και το προσωπικό τους είτε μπαίνει σε διαθεσιμότητα (για τα ΝΠΔΔ) ή απολύεται (για τα ΝΠΙΔ).

Στις 22 Μαρτίου 2014 οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από 8 μήνες (σχολικοί φύλακες, καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Υπουργεία) απολύονται. Έναν αιώνα μετά την κατάκτηση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων, αυτή καταργείται μέσα σε μια νύχτα.

 

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα προστεθούν στους περίπου 1,5 εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Θα είναι η αρχή μιας μακάβριας ακολουθίας, που από μήνα σε μήνα θα προσθέτει χιλιάδες νέους ανέργους από όλους τους τομείς του Δημοσίου για να φτάσει ο αριθμός των απολύσεων στο σύνολο των 14.000 για το 2014. Οι ήδη αποσαρθρωμένες δομές του Δημοσίου θα δοθούν βορά στα κερδοσκοπικά συμφέροντα με κόστος πολλαπλάσιο για τους φορολογούμενους, με κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους.

Ο πρόσφατος νόμος για την πρωτοβάθμια Υγεία οδηγεί στη συρρίκνωση και στο κλείσιμο υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα 8.500 γιατροί, υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις να κυριαρχήσουν στην υγεία, ενώ οι εργαζόμενοι θα καλούνται συνεχώς να πληρώνουν αυξημένες συμμετοχές και χαράτσια.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πυλώνας παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών (Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο σπίτι) αλλά και βασικών υπηρεσιών όπως οι υπηρεσίες καθαριότητας, που θεωρείται χρυσοφόρος τομέας για τους μεγαλοεργολάβους, βρίσκεται  για προφανείς λόγους στο στόχαστρο. Η Κυβέρνηση, με πρόσχημα τα «ελλείμματα» των ασφαλιστικών ταμείων, καταφεύγει στη γνωστή συνταγή μείωσης των παροχών στους ασφαλισμένους αλλά και αύξησης των κρατήσεων. Με το νέο τρόπο υπολογισμού κατακρεουργούνται και πάλι τα ήδη μειωμένα ποσά του εφάπαξ.

Αυτή η πολιτική δεν θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε. Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο. Οι επερχόμενες απολύσεις, για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα, μας αφορούν όλους.

 

 

Οφείλουμε τώρα να αντισταθούμε.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

                            

 Η Πρόεδρος                                        Η Γεν. Γραμματέας                             

  Ηλέκτρα Μήτσουρα                        Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 18 Μαρτίου 2014

Close